Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    22.842
    Не прочитав ништо од претходното шо се има пишувано ама нешто за дечко ти е така?
    Само да ти кажам, абе биди среќна шо он се жали од нив, ич не му викај да се смируват. Викај му дека е во право. Ако дојде утре други ден до брак, ќе си чукаш главата шо си му викала арно за нив.

На SummerGirl, Feminka22 и Anyshka им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Nee
    Oni mene so drva i kamenja. Ja niv so leb. Do odredena granica. Ako ja preminat.. toa e

На Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    22.842
    Извини ама не оди тоа така. Они со дрва и ти со дрва. Или најдобро уште сеа полни му ја главата на дечко ти, обликувај го како ти сакаш, за да не каже некој ден дека мајка му била во право. Оти ти ако му викаш дека он не е во право, тоа ќе му остане во главата и за секој проблем со нив ќе си мисли дека он греши а они се во право.
    Биди итра, напрај само тебе да те слуша, да мисли дека он е во право. Полесно ќе биде за тебе верувај, сеа сум во втор брак и позади мене иам уште еден, знам шо зборувам.

На ♡ Cinderella ♡, Feminka22 и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Ама ја не знам така..
    Ја сакам сѐ да е супер. И со нив да се дружиме. Неаме некој проблем конкретен. Ова е мое чувство шо го иам добиено од нивните постапки. Не сум им ни дала повод да не ме сакаат.
    И ептен се радував коа требаше да дојдат, мислев ќе се здружам ќе се зближам. Ама они се поладни. И коа се дома (кај шо живеат), не искачале, не се дружеле. Значи е до нив. Ме викаат само филм да глеаме. Сериозно? Постари се сите ид мене. Иницирав вечера, ручек, на пијачка, board games, да дојдат и они кај мене. Нишо не сакаат. Епа сеа
    Ама ја цело време ви викам зборам со добро, да не искочам ја лоша или растурач на фамилии. Мислам он знае дека сум добра, и самиот вика дека сум предобра личност. Е сеа коа ми кажува дека го напаѓаат и вреѓаат, му викам дека не се фер и не е убаво. Шо е реално е така. И сум му рекла. Кажувам тоа што мислам. Некад и да е лошпо, не е со лоша намера. Сеа еве ми иде со денови да му речам ,,осеќам дека на сестра ти не сум ѝ омилена, зошто?” И дур не му кажам, мозокот ќе ме изеде

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.958
    Допаѓања:
    35.064
    Лелеее, дај ма да се смениме со моиве. :rofl:
    Подобро да бидат поладни отколку да ме тераат да седам нон стоп со нив и да одам со нив по гости. :D
    А па кај овие секојдневно да има некој, па и тоа не иде.

На ♡ Cinderella ♡ и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Pa izglea ne si se dovolni sami na sebe
    Pa im treba drug da gi animira
    Nz so da kazam
    Ja nekad sakam so drugi, nekad samo so nefo

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    22.842
    Епа гледаш дека сум во право.
    Ниедна свекрва или свекор не ја сака снаата. Тоа им е еуфорија сега дека синот има девојка, за да кажуваат на сите дека као ете го има женска, ќе се жени, нема да биде стар ерген. После ќе те гледаат само како подвижна матка.
    Ама ич не треба да се замараш со нив, нити да ги викаш нити да им одиш. И не го терај ни него. Коа они ќе се налутат шо он не отишол, ти кажи му на него дека он е во право шо не оди. Мани тамо тие собиранки, ти потребале. И моите од на татко ми страната беа такви, со никој не се дружеа, среќа ги изеде кога синовите им се оженија за на крај да ги истерат сите снаи пошо нели снаата не треба да се меша и само они се во право.

Јас не за џабе викам, мажите се како плочки, ако ги наредиш убаво ќе си газеш по нив цел живот. Ама кој да ме разбере.

На eliesaab, Dust, Orchidea и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.958
    Допаѓања:
    35.064
    Сами најубаво, или со ваше друштво, со млади.

На SummerGirl, Feminka22 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    126.117
    А, бе да ти се тупнуваат појше ќе се нервираш. :rofl:
    Штом се ладни, подобро е за тебе.
    Не му викаш ништо за нив и немој. Пошо ако речеш, ќе направиш полошо.
    Возрасен е.
    Се нервира, ама негов проблем е тоа. Остај го сам да си среди.

На lovely91, Feminka22 и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.958
    Допаѓања:
    35.064
    Камо среќа сите вакви да се, да ги викаш, а да не сакаат да дојдат. :D
    Некои едвај чекаат да се тупнат, овие ги молиш и не сакаат. :rofl:

На lovely91, Dust, ♡ Cinderella ♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    18.330
    Не не, дискусијата почна со муабетот дека Феминка сака да ја сакаат неговите мајка сестра друштво.
    Муабетот продолжи дека нема фајде од сакање, почит е се што ти треба од тие околни личности.
    За успешен брак ти треба права личност, со одредени особини. Најбитната особина е да партнерот има осет кој до каде може да оди и да не дозволи некој од надвор да се меша.

Како кај тебе што е примерот, проблемите биле ваши, свекрвата не е во таа слика.

На Mislovna imenka, CameliaMiller и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    За да ве сакаат, треба да се такви скроени и воспитани.
    За жал, денешно време, а особено пак во фамилии каде се има повеќе браќа/сестри, љубомората е неизбежна.
    Не знам зошто, ама кога ќе дојде снаа ко да си бранат територија, само превртуваат очи, а очекуваат да си преблизок со нив, не од што те сакаат, него ради досег до информации.
    Во тек да се со сѐ, да не им избега нешто.
    Сестрите место да си ги почитуваат браќата, само калкулираат на кој колку се дало.
    Кога станува збор за нив, се очекува од родител.
    А, кога треба и синот исто да се истретира, е голем бил веќе, можел и сам да се снаоѓа (читај: сам да прави свадба, веридба, иако тоа и нив им следело претходно).
    Алапачи.

На eliesaab, ♡ Cinderella ♡, riba79 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.958
    Допаѓања:
    35.064
    Да си ми жива и здрава, се точно напиша.
    Ама тука се бунат дека се на синот оставале, јас сите што ги познавам повеќе на ќерките дале, ама кога ќе дојде редот кој да ги чува старите, оппп синот, т.е на снаата и останува цел товар.
    И јас така велам, некои што се толку блиски со снаата, не дека ја сакаат, само да дојдат до информации, да не им избега нешто.

На eliesaab, SummerGirl, ♡ Cinderella ♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    24.006
    Кај нас ништо не е црно на бело од имот, ама золвче со муж ѝ уште од сега ги буцка родителите дека нема што да даваат и делат, дека големи биле браќата веќе, ако биле способни сами ќе си направеле. А, пред народ лажат дека им купиле станови во градот. :rofl::rofl:
    Фала Богу, не ми ни треба ништо изнудено. Ама Бог гледа кој работи зад грб, а кој си ги дели децата.
    Кога се земавме со мм, правевме мини свадба, мајка му му пререче, е требало и тие и тие роднини да ги поканиш.
    Мм само ѝ рече, па не дадовте пари, да дадовте ќе викнев кој сакате.
    И си измолчеа.
    Бруки.
    Зборот ми е не се чудете, свашта има на земјава.

На Brpbrp, TutiFuti, Adidas888 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.031
    Допаѓања:
    268.542
    Токму ова е разликата во имање и немање проблем со золва/девер/итн од негова фамилија. Пресекувањето негово. Ако тој не е свесен, никој не е крив освен тој.

Многу пати сум рекла, фамилијата му е лоша онолку колку што тој дозволува да биде (кон жена му). А ако маж ми, партнерот, не ги спречува, тогаш не сме ни еден за друг.

На Spidy, Orchidea, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.808
    Мене ме сакаат:D
    Да, се сложувам дека колку подалеку и поретко гледање, толку поубаво. Фамилија му се, треба баланс, убаво е да има слога и дружба, ама тоа е доста ретко, па ако се нема желба и почит, убавина со сила не бидува.
    @Feminka22 Разбирам дека нема причина зошто не би те сакале и знам дека ти е криво што се чувствуваш неприфатено, меѓутоа се додека тоа не ви влијае на врската, нема потреба да се грижиш. Порано или подоцна секако ќе има во најмала рака некои индиректни несогласувања меѓу тебе и неговото семејство, но најважно е да ја имаш неговата поддршка и да не влијаат на вашиот однос.
    Имаш време за да процениш, па према тоа ќе знаеш како понатаму.

На Feminka22 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Najiskreno, mi e galje koj I kolku me saka. So toa so sum takva I ne znam da im kjutam na lugeto I da ne im vratam ako me pecka nekoj, jasno mi e deka ne me sakaat. :D
    Maz mi me saka, toa mi e dovolno.
    A drugite, neka se naucat da me toleriraat ko jas so gi toleriram do odredena mera rabotite so jas ne gi sakam kaj niv.

I da, naucete si gi svoite ne tolku arni strani I ako ne mozete ili ne sakate da gi smenite, prifatete si gi I nikoj nema da moze da ve navredi. Moze da proba, ama ke im zalepete lepenka nazad, namesto da ve povredi ili navredi toa. Mirna glava ide samo so granici kon site I so reseno vo glava so I koi ste.

На eliesaab, Anyshka и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    @Feminka22 А што се замараш дали те сака или не. Подобро да не те сака, зошто? Затоа што ако си поблиска утре следи извештај кај свекрва ти кој што правел и како правел, а она за себе ништо нема да каже ама битно ќе гледа кој што има по фрижидер,па со деца воспитување и да не набројувам.
    Јас сум золва ама од типот на не ми е гајле кој што прави може на брат ми ќе му пишам што правите како сте и тоа еднаш во месец. Додека мојата секој ден по 2 пати како ате што правите,децата како се дали во градинка отидоа сабајле дали не, ако не зошто болни да не се итн. А нејзе кога ќе ја прашаш ќути уста не отвара и затоа дистанца е најдобра што помалку комуникација толку подобро.

На Алек***, eliesaab, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Немаат мајка
    Затоа и она му се понаша ко мајка. Ама ќе ѝ го покажам ја местото

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.958
    Допаѓања:
    35.064
    Една пријателка имаше золва што во се им се мешаше, дека немаа мајка, и сестра му на маж и демек му била како мајка, а помала од него.
    Кога се породи со првото се таа знаела, а не беше ни мажена тогаш, откако се породи пријателкава со второ се омажи золва и, и пак се мешаше.
    Ама тука маж и беше најмногу виновен, што дозволил да се меша.
    И кажал на пријателкава "ама знаеш, мајка ни откако почина сестра ми ми правеше јадење, ме переше, неможам сега да и кажам да не се меша".
    Е штом не можел, нека си седи сега сам, сестра му се омажи, си има две деца, пријателкава си ги собра децата и си отиде, потоа тој ја молел, ама џабе, и не се ни појавувал на рочишта за развод.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.