Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.396
    Допаѓања:
    20.621
    Епа нека си го гледа тогаш, со маж ѝ, нема што да ја жалиме, нели нејзин избор. Ни золви ни свекрви не ѝ се криви што решила да го роди.

2. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    223
    Лелелеле еве си зготвив гулаш и ќе го јадам сама цела недела. Мирна си сеа?

Си готвам, зашто сеа се вадат муабети дека јас не готвам?
    Пишав дека максимално се тргам и се повлекувам. Значи јас седам во дневна на другиот спрат- она си ја носи другарката на тој ист спрат и јас многу јасно се тргам во соба.
    Ама ми смета коа ќе станам сабајлето да видам во дневната расфрлани кревети, оставени прљави чаши и тањири, картони од пица и слично. Ете тоа е рекацијата.

Да јас си готвам 80% од времето. Ама
    вие дома немате како семејство заеднички ручек?

3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    35.136
    Како бе така абортус?! На друг ќе кажуваш што да прави со сопствено тело?!
    Детето треба да го чува снаата заедно со братчето напатено (според золвичкава) Оти, детето не го правела снаата сама!
    Што се однесува до писанијава на золвава, што да се каже!? Толку се полни со отров и омраза кон снаата, тоа е чудо!!! Јас не верувам во напишаново ама ич!!! Бидејќи воопшто не е објективна и во цела ситуација само снаава и е крива. Не родителите нејзини што се мешаат во бракот на синот и снаата, не во братчето нејзино што се оженил со некој што не го сакал, па и ја тепа снаата, а золвава мува не ја лази! Јас ваков брат да имам ќе се откажам од него, а не да го жалам бре!!!

На Luna91, Lianna Anna, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    267.367
    Па тоа и јас викам, ама не ме прашаа мене родителите на членкава што да прават со пијаниот син и прљавата снаа :D

Мислам ако треба да седиме и да оправаме како се понаша 18 годишно девојче, ок, ама муабетов беше за совет првично, а совет еве ти дај подобар од мојот ако знаеш.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    223
    Да тој спрат им беше понуден да се сместат со бебето одбија бидејќи сакаа помош од моите.

И чекај сеа зашто не им напраил татко и на снаава куќа прашуваш а не гледаш проблем што се понудил да ка среди ќерка му да живее со човек кој се пијанчи?
    Да имав дечко со однесување на брат ми моите никогаш немаше да го прифатат за зет а не па куќа да му нудат.
    И да, АЛО затоа што скокаш од едно на друго мислење.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.396
    Допаѓања:
    20.621
    Они сите суптилно ја натерале да роди. Не ѝ рекле еве бирај, еве размисли, имаш вакви и такви опции. Него РОДИ.
    Да речеш да абортира е грев, ама да роди не е?
    У реду сакала да роди. Нека си срка тоа што си надробила сега.

На Трагедијаупмм и Candice.S им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    35.136
    Нема што некој друг да и кажува што да прави! Не знам како не е јасно! Нејзина одлука е, ничива друга! Симпл!!!

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    267.367
    Па како не гледаш сама проблем во мислењево?!

Да си ти девојчето и дојдеше дома малолетна бремена од пијандура, ДАЛИ ќе беа толку против абортус твоите или ќе те мажеа по секоја цена?

Или не боли исто за туѓо дете?

На SummerGirl, Anyshka и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    96.688
    Сеуште сме едно семејство, тоа се ти кажува.
    Доаѓа снаата - го растура семејството.

Кујна има, ама минимално се готви. Поубаво е кога ќе ти зготват, реално :)

Купатило има, ама машина за алишта не ставаме, ќе переме во семејната. Не знаев дека има и СЕМЕЈНИ машини.
    Исто не знам како сите се доперуваат толку луѓе со мало бебе плус.

Ах сега, снаата и гаќите од гз си ги вадела(facepalm)
    Никаквица, како таква баш да им се погоди:yawn:

На Luna91, SummerGirl, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.396
    Допаѓања:
    20.621
    Добро. Она го родила, она ќе си го гледа со свои пари и на мажот, не свекрвата.
    Или роди го битно, друг ќе мисли, ко во случајов.

11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.684
    Допаѓања:
    8.314
    Убаво кажува, ама не ја читаш внимателно. Снаата треба некој да ја седне за муабет, тој некој се двете мајки и со убаво да и го објаснат тоа што не и го објасниле кога забременила дека сега веќе е мајка и дека треба бракот сами да го тераат. Брат и се пијанчи, зетов, си има друга љубов, а жена му знае. Со жена му ќе си направат уште едно две дечиња и на крај ќе им пукне тиквата, е тек тогаш ќе им ги гледа гревовите на внучињата кога ќе почнат родителите да се караат за равод, па алиментации, па делење имот, па денови кој кога ќе ги зма, кај ќе ги носи...
    Ако нешто мразам тоа е да живеам со сто луѓе дома. Мајката е крива што ќерка и не е воспитана, свекрвата е крива што снаата не знае да ја раздвои од нејзините деца, золвата е крива што не зане кој пат да си го фати за да си живее нормален живот. Овде ќе е карамбол по грешка пошто братот на пијанство не го извадил на време...

12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    35.136
    Со таткото ќе го гледа. Само, таткото во случајов за К не го бива.
    Не се должни ни баби ни дедовци да чуваат туѓо дете, ниту пак се овластени да се мешаат како детето ќе се чува и да олајаваат по форуми.
    Јас реков, во приказнава не верувам ама ич т.е не верувам во презентацијава на приказнава, оти золвата ја преставува како неа и одговара, сигурна сум дека вистината е сосема друга.

На SummerGirl, Lianna Anna и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  13. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    223
    Ама исто збориме.

Нејзините прифатиле таков зет.

14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    267.367
    Абе одиш кај што нема што да размислуваш ти сега, ниту е детето главниот проблем овде. Таа сакала - родила, никој не ја натерал, сакала да роди. Дали била одлуката глупава - да, ама про-чојс тоа значи - ИЗБОР.

Не знам од каде сега бабава ги финансира и како тоа испадна проблем најголем, меѓу братов што добро заработува ама гејма и пие и онака ја шлапнува понекогаш ако многу го изнервира.

Свекрвата и' се обраќа со "сине" на снаата, тоа значи дека сака да и' даде до знаење дека е добредојдена, золвава на тоа е љубоморна оти мајка и' ја изедначила.

Пак ќе кажам, сите се криви, родителите најмногу. Само бебето е жртва овде.

На SummerGirl, Lianna Anna, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    35.136
    А, бате кој да го седне да му објасни дека сега е татко, а не тинејџер за да се пијанчи!!!? Или само на снаата и треба превоспитување!?

На SummerGirl, Lianna Anna, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.956
    Допаѓања:
    179.625
    Ама многу комплицирате, од не знам кои причини.
    Прво- вие не сте едно семејство. Вие сте 2 семејства без нацртани граници. А ги имате сите услови да нацртате граници. Значи, се трга црта- ти, мајка, татко, на еден спрат, брат, жена, бебе на друг. Една машина за перење ли е проблем? И нема шетање по спратови, и делење купатила, и прслуци никому нема да пречат.
    Ама братот сакал да избега, да не седи во иста соба со нејзе. Нивни проблем. Сто пати кажано- постои развод. Ако не сакаш со некого да седиш во иста соба, и тој ти е сопруг- поднесуваш барање за развод, не бегаш по соби низ куќата. Ти, мајка ти- не може да се разведете од неа. Единствено можете да повлечете црта.

На SummerGirl, Lianna Anna, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.899
    Допаѓања:
    267.367
    Не, тебе те прашувам затоа што ти рече дека мајка ти немало шанси да дозволи абортус.
    Дали ти да беше на местото на снаава ќе беше исто?

На SummerGirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    223
    Најискрено од срце ти посакувам една ваква за снаа. По можност да бидеш ти свекрвата а не золвата.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.403
    Допаѓања:
    22.372
    Чекај, ти викаш дека ти пречи тоа шо она ти доаѓа на спратот и седи со другарки. Па едноставно е решението, ќе и кажеш да не ти доаѓа и готово. Ти горе ќе си седиш, она доле.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    223
    Јас немаше да смеам да имам таков дечко разбираш.
    Моите не би подржале таква врска со некој што пие а камо ли па брак со таков. - нејзините подржале.

Да бев трудна ќе кажев на дечко ми и ќе решевме што понатаму а не да кажувам на мајка му. Разбираш?

На Stressed Out и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.