Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.591
    Не може да кажете дека снаата има постпородилна депресија, едно оти не можете да донесете дијагноза од пишаници на форум а друго оти знаеме денес во каков свет живееме и како се воспитани помладите. Исто така не знаеме дали девојката е само неуредна оти можеби навистина има мака и се бори со депресија.
    Давате акцент на работи за кои не можете да извлечете точен одговор оти збораме на претпоставки само, баталете влошката.

На Stressed Out, Candice.S и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.036
    Не ме сфати ама нема ни врска ,не можам да се оправам
    * не беше дека не ти верувам

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    42.504
    Жално за детево.
    @Candice.S не можеш ништо да направиш, само ќе се скараш со брат ти. Најдобро да се иселиш, твоите ради внучето ќе ја титрат, оти виделе дека може да направи да не го ни гледаат, брат ти не ја сака неа, не сакал дете, млад е и за жал никој не може да го убеди моментално да спасува брак и да чува дете.
    И колку и да е жално, некои луѓе едноставно не сакаат деца или не ги сакаат во моментот и не можат да се натераат да се грижат. Едноставно не му е грижа, а може и тој е во депресија, како и да е, нема да се смени, нема што да се спасува, овој брак не е за спасување.
    Снаата не мислам дека е во депресија, мислам дека му се одмаздува нему и на сите вас за тоа што е свесна дека он ја сака бившата, ми делува дека е одмаздољублива и злобна. Не е спремна да биде мајка, не е ниту одговорна, мајка да рече јас сум го раѓала и ако сакам ќе го утепам, ми кажува се што треба да знам за таа особа.

Јас искрено едино што би направила е да пријавам во социјално, со докази со се, ако барем малце имаш љубов за твоето внуче, не би дозволила да расте во ваква средина.
    Легално да и го доделат на твоите, собери докази за пушење, дрога кај другарки, негрижа и што можеш, ако сакаш да одиш веќе толку далеку.
    За некоја година брат ти може ќе се освести и ќе ја превземе грижата за детето, за сега кај твоите е најбезбедно.

На крај никој не е виновен повеќе од родителите од двете страни, они ја створиле ситуацијата, они не ги седнале да прашаат кои им се плановите за живот и они ги осакатиле децата и внучето.

На fbaby и Candice.S им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.905
    Допаѓања:
    267.384
    Ама ти, ете таа дома можеби ја мазеле и не морала ништо да прави. Ете и мене така ме чуваа ;)

Улошката и' останала од невнимание и може културно да се разговара за истото со неа, без драматизирање, ама не е интересно така, нели.

На нејзина возраст ништо од домаќинство не знаев, освен прашина да избришам. Не е темава за мене, туку чисто споредба, о, зошто не знае домаќинкава.

Во средно имав девојчиња што ручек правеа, везеа, плетеа, месеа, чистеа генералки итн. Моите сметаа дека треба да ме поштедат што повеќе можат. Да се омажев јас на 18, ќе требаше со моите да живеам оти да, не умеев сама да се одржам ни во живот, бев многу мазено дете.

А огромен број на работи ги научив на 30 години, оти тогаш имав потреба да научам.

Сестра ми има сега 21, па е обратна приказна од мене, нема што не знае да направи, та "машко", та "женско".

Поентата ми е, зборуваме за девојче кое е уште премладо и кое допрва треба да учи работи, некои работи можеби не ја ни научиле од дома, не е виновна што не ја научиле де.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    42.504
    И ви се молам луѓе, пијаница го направивте братот, а девојчето само кажа дека не пие веќе, зар вие во средно не се опивавте некогаш секој викенд? Јас се опивав, не секој, ама пиев, а па за невозвратена љубов да не зборам.

Му дошло премногу на човекот и не знаел како да се справи.
    Не го оправдувам за тоа што го прави моментално и тоа каков родител е, тотално лош родител, ама дефинитивно пијаница не е, туку некој кој се наоѓа во ситуација во која не сака да биде и не знае како да се справи оти веројатно никој не го научил до сега, пак вина на родителите.

А инаку баш моиве биле на оваа возраст кога јас сум родена, мајка ми 19, татко ми 22. Од љубов се земени и пак било многу тешко додека да застанат на нозе, ама се одлични родители, и беа одлични додека бевме деца, работеа многу, немаа многу ама ништо не ни фалеше, најмалку љубов и грижа. Така да ако го сакаат детето било кој од двајцава нема да расте со баби и дедовци, со другарки на мајката и со доење под чад од цигари.
    Ќе расте со љубов. А уз тоа и ќе созреат и ќе станат одлични родители. Ама очигледно детето не е сакано/ниту посакувано и со самото тоа не се грижат за него, на снаата им е веројатно некоја одмазничка цел бебето или мислела дека така ќе го врзе дечково за неа. На него умот не му бил тука кога сетоа ова се случувало, несозреан и не знае да сноси одговорност.

Затоа велам најдобро социјално да се пријави и да се види што е најдобро за детето.

А тие приказни дека е млада мајка и не знае за хигиена ве молам немојте. Јас опсесивно чистев од страв детево да не се разболи, а не да оставам влошки во перална, да умот малце ти е замаен, ама оставање прслук у дневна сите да ми го гледаат не знак на замаеност.
    Притоа да седам со другарки по 2-3 саата во ден??? Кога родив, 5м другарки не видов.

На Stressed Out, fbaby, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.217
    Допаѓања:
    125.529
    Некои мора да ја оправдаат снаата, дури и кога не е за оправдување. И да ја нападнат золвата иако оваа сто пати призна дека и брат ѝ не е сјаен. |(
    Снаата и да не е поучена од нејзините да има сенс за хигиена, не може да не сфати од гледање на други луѓе каде си ги ставаат чистите, а каде валканите ствари.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    11.742
    Леле дај не ги бранете под изговор дека се млади. Девојката што да научи побогу, да ја фрли улошката во канта место во машина? Тоа е основна хигиена што се учи од мали нозе. Исто и дечково, 24 години, имаш бебе дома а ти да земеш игрици да играш по цели ноќи, да не се посветиш на детето. Ама тоа е така пошто се свесни дека има кој друг да им ги врши обврските. Остај ги сами па од мука ќе видиш како ќе се заангажираат кога бебе ќе се расписка.

Млада била за бебето да го чува, ама не е млада за секс? Зошто тогаш дете прави дете? Зошто се сексала без кондом? Се знае дека исходот од незаштитен однос е бебе.

Според приказнава девојчето е тотално запуштено од родителите, што е жално. Ама тоа не ја оправдува да прави хаос по дома, да расфрла улошки и да не се грижи за детето што по сопствена воља го родила.

А истото и за брат ти важи @Candice.S. Што барал да се жени па и дете да прави со жена што не ја сака? Многу непромислени постапки од негова страна што требал да ги решава со психолог место со брак.

Сите се криви. И тие двајца и родителите од двете страни што дозволиле да се случува ова денес.
    Убаво ти рекоа сите, тргни се на страна. Чим имаш спрат, клуч на врата и ќе ги седнеш сите да си дадеш до знаење дека нема веќе ко порано. Во нивен простор што сакаат нека си прават, на твојот клуч.
    Мораш да потегнеш ако сакаш нешто да се смени чим другите ставаат превез на очи.

Инаку воопшто не разбирам мешање и оправање туѓи бракови ама во браков мора да пресече некој од страна пошто они не потегнуваат а си штетат и на себе и на другите околу.

На Stressed Out, Manako2, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.905
    Допаѓања:
    267.384
    Па на темава обично бранам золви, но како ја постави членката ситуацијата и што побара за совет, тоа е советот.

Големо фајде ако ја нападнам снаата, не знам како тоа ќе и' помогне на Кандис, освен да набуцкам повеќе нетрпение во неа кон снаата.

П.С. Отековте со влошката. Влошка не сум испрала уште, ама книвчиња, харивчиња, палома и др. ситници имам испрано. Најзаебано е хартивче некое книжно за нос, оди па исчисти го после.

Не е толку драматично, ама ајде ;) Се надевам нема да ми се деси да заборавам и улошка на гаќи, па така да пикнам во машина, ама не е толку ужасно колку што се потресувате. Еден циклус чистење на машината, и готово. Аман за аман.