Знам дека мм е проблемот. Ама за него што и да е кажано, не било кажано на тој начин како што јас сум го сфаќала.
Одоколу, па поблага верзија на директност(?), без некој емоционален внес во проблемот и нуди му конкретно решение. Не оди многу тврдоглаво со јас, јас, вметни таму ние (да се осети вклучен). Не верувам ни тогаш да те сфати (со оглед на поврзаноста), ама пробај си. Сестрите обично гадно манипулираат со браќата. Среќно.
Zamislite denes sto mi se desi: nakratko,: Pred da se ozeni verenikov bil epten.blizok so sestramj i majka mu,.!Premnogu konttols od strana na majkamu sto dyri jas zum edns od poserioznite. Vrski na 43 god! Se verivme na negov sprat licno licno finsnsisiran,Majkamu pocns ds ixigravs serif i morav da kazam stop,! Segs sum na distanca od msjkamu ne pravam musbet epten of formalnost! So seztramu sum po ok no denes se kaci i pocns da mi zameruva zosto se moralo da sveti vo kukkavs a jas denes cistev! Nesakav da se karam po politicki odgovRav mi rece kao najdobro mamerno za meme sepak se ova mnogu prostacki raboti? Sve prifajka od majkai !
Се си мислев во странство живееш? Ккаои да е, бидејќи те имам читано и знам дека си против живот во заедница, размисли дали сакаш да живеете на друго место, бидејќи спратов нема да превенира мешање. Ако ти свети на твој спрат свети, вие си ги плаќате трошоците, не е нивни проблем. Друго, да знаеш нема да се сменат ми едната, ни другата, ќе тераат вакви муабети, па размислувајте песпективно да се иселите. Ако не престанат, разговарај со сопругот, да ги стави на место, инаку нема да престанат.
Како би се почуствувале ,доколку за подарок од золвата добиете подарок за роденден ,што ни за по дома не би го носеле ,а не надвор.Да,напоменам не ми е за подарокот,само ме изиритира што се дрзнува да прашува дали ја носам.Подарокот е даден пред 5 месеци,а добро знае дека ни на сон не би го облекла. Јас секогаш сум зимала убави работи,што знам дека ќе и се бендисаат.Се осеќам како да сака да ме понижи.
Ќе кажеш: сум ја облекла, фала ти. А ти секако нема да ја носиш штом не ти се допаѓа. И, игнор, без замарање.
Не сите се внимателни при изборот на подароци, а некој едноставно немаат вкус да одберат, ти најдобро можеш да процениш.
Еве јас како золва ќе ти кажам дека претходно до пред некои 2- 3 год за роденден на снаа ми сум и купувала подароци што мене ми се допаѓале и не биле воопшто ефтини, но видов дека нашите вкусови се тотално различни и никогаш не е облекла што сум купила, ниту пак мене ми се допаѓа нејзиниот вкус на облека, но никогаш не сум помислила дека се понизуваме со облека, едноставно сите си имаме свој стил и затоа сега си даваме пари колку планираме и мирна ни глава. Едноставно можеш во муабет така да и кажеш дека подобро би било пари да ти даде или пак да си купиш нешто а таа да даде пари.
Да бе, па после ќе те читавме тука како се жалиш дека ништо не ти купува Со какви глупости се замарате Основна домашна култура е дека не се наоѓа маана на подарок. Се заблагодаруваш и толку. Не оговараш и не се жалиш по форуми и кај стигнеш... ама, домашно воспитување слабо некако
Епа ете ти може не наоѓаш маана,ама јас наоѓам.Зошто буквално за било кој кога сакам нешто да подарам ,купувам да му се бендиса ,а не ради реда,колку да дадам. Ај одмини ме,и немој да ми збориш за домашно воспитување.
Не би ѝ замерила. Што ако не те сфатила добро дека не сакаш такви работи? Пред да обвиниш и да најдеш маана (што стварно е некултурно ко што ти рече членката), погледни од другата страна. Можеби таа не те сфатила добро или тоа ѝ било во рамки на буџетот. Немала време за да бара друго нешто или немала повеќе пари. Само те прашува дали го носиш, не те тера да го носиш. Никој и ништо не те спречува тоа да го подариш на друга личност (на пријателка, во Црвен Крст или едноставно стави го во кеса и остави го покрај некој контејнер) или да го продадеш за пари доколку е можно. За друг пат, или прифати го и преподари го, или отворено кажи ѝ дека немате исти вкус и готово.
Можеби и она мислила дека ќе ти се бендиса исто како што ти мислиш дека твојот подарок ќе му се бендиса на тој што го подаруваш.
Ја мислам дека ти имаш нетрпение спрема неа од други причини па ова ти е рачка само И низ постот ти се осеќа напнатост и нетрпение
Општо кога станува збор за подароци, не секогаш може нам некој да ни го погоди вкусот, ниту пак ние да им го погодиме вкусот на останатите. Некни добив подарок парфем. Парфемот е скап, брендиран, но мене воопшто не ми се допаѓа. Но ова не значи дека ме вреѓа намерно, нејзе и се допаднал. Сум и давала и јас солидни подароци, еднаш ми беше „преречено“ дека некако и се чини дека подарокот е неквалитетен. И ја дадов фискалната сметка и реков слободно оди и замени си го во продавницата за друг производ. Немав намера да ја навредам со мојот избор, мене навистина ми се допаѓаше производот. Вакви работи може да се случат кај сите, не само во однос на снаи, золви, јатрви. Веќе сум одлучила, отсега подарувам пари и чиста сметка - долга љубов.
А не, и вака не им се погаѓа, то ест ќе се увредат зашо пажња не им се посветува, само нати пари и ајт.. Луѓето никад нема да се задоволни, и се нешто ќе најдат мани.
@ALISA0000 убаво поентирала, ако сака човек да најде маана, ќе најде - особено ако си има тој однос некаква историја, па ќе се искористи подарокот, ете ми даде пари не ме цени, ете блузава ваква-таква-онаква...
Како сакате кажете, но факт е дека тоа колку некој се потрудил околу подарокот зборува доста за тоа колку истиот тој ве цени како личност. Не мора да биде нешто скапо но се гледа кога нешто е земено ради реда. И да, мене ме имаат доста пати некои личности со подарок навредено. Пример еден: крстиме дете, како кумови добиваме за подарок и двајцата бањарки стари, некористени но стоени со години, мирисаа на тост или како се вика тоа што ставаа бабите во плакарите против молци. Згора на се беа различни со различни аблеми напред, нешто налик на логоа од хотели. Можда се и од некои хотели којзнае од пред колку години земени. Пример два: истата таа кумашинка а и плус и повеќе други, за детето ми имаат донесено исто некористени но стари, стоени алишта за подарок за роденден и сл. Пример три: За свадбата добив подарок некој кристален со недефинирана употреба сад, исто од времето на Адам и Ева. Кутијата беше целата изгризана на краевите, оштетена и нормално престара. И врв на сè беше кога од една роднина на мм како подарок за раѓање на детето донесе пиџами од пазар од мах. 150 ден. и бонбониера со рок истечен во 2016 а тогаш беше 2021. Во никој од овие случаеви не се работи за личности кои немаат па ајде да си исчистат по дома што имаат. Така да, не е секогаш до парите, до тоа е колку некој сака да се потруди е и до тоа колку те вреднува како личност. И да, сите можеме да си дозволиме да си купиме што ни треба и не чекаме на нечии подароци но гестот при подарување кажува многу.