Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Знам дека мм е проблемот. Ама за него што и да е кажано, не било кажано на тој начин како што јас сум го сфаќала.

2. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.382
    Ти одлучуваш дали сакаш да живееш така. Ако не презема ништо а тебе лошо ти влијае, до кога?

3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    15.771
    Одоколу, па поблага верзија на директност(?), без некој емоционален внес во проблемот и нуди му конкретно решение. Не оди многу тврдоглаво со јас, јас, вметни таму ние (да се осети вклучен). Не верувам ни тогаш да те сфати (со оглед на поврзаноста), ама пробај си. Сестрите обично гадно манипулираат со браќата. Среќно.

На SummerGirl и flawless. им се допаѓа ова.
  4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Zamislite denes sto mi se desi:
    nakratko,:
    Pred da se ozeni verenikov bil epten.blizok so sestramj i majka mu,.!Premnogu konttols od strana na majkamu sto dyri jas zum edns od poserioznite. Vrski na 43 god!
    Se verivme na negov sprat licno licno finsnsisiran,Majkamu pocns ds ixigravs serif i morav da kazam stop,!
    Segs sum na distanca od msjkamu ne pravam musbet epten of formalnost!
    So seztramu sum po ok no denes se kaci i pocns da mi zameruva zosto se moralo da sveti vo kukkavs a jas denes cistev!
    Nesakav da se karam po politicki odgovRav mi rece kao najdobro mamerno za meme sepak se ova mnogu prostacki raboti? Sve prifajka od majkai !

5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    5.872
    Се си мислев во странство живееш? Ккаои да е, бидејќи те имам читано и знам дека си против живот во заедница, размисли дали сакаш да живеете на друго место, бидејќи спратов нема да превенира мешање. Ако ти свети на твој спрат свети, вие си ги плаќате трошоците, не е нивни проблем. Друго, да знаеш нема да се сменат ми едната, ни другата, ќе тераат вакви муабети, па размислувајте песпективно да се иселите. Ако не престанат, разговарај со сопругот, да ги стави на место, инаку нема да престанат.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    2.527
    Како би се почуствувале ,доколку за подарок од золвата добиете подарок за роденден ,што ни за по дома не би го носеле ,а не надвор.Да,напоменам не ми е за подарокот,само ме изиритира што се дрзнува да прашува дали ја носам.Подарокот е даден пред 5 месеци,а добро знае дека ни на сон не би го облекла. Јас секогаш сум зимала убави работи,што знам дека ќе и се бендисаат.Се осеќам како да сака да ме понижи.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.211
    Допаѓања:
    4.697
    Ќе кажеш: сум ја облекла, фала ти.
    А ти секако нема да ја носиш штом не ти се допаѓа. И, игнор, без замарање.

На SummerGirl, flawless., Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    17.660
    Не сите се внимателни при изборот на подароци, а некој едноставно немаат вкус да одберат, ти најдобро можеш да процениш.

На SummerGirl, Mumoftwo30 и Алек*** им се допаѓа ова.
  9. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    2.527
    Подобро ништо да не купува,отколку да се рече ти земав нешто.

10. Makmel

Makmel Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    37
    Еве јас како золва ќе ти кажам дека претходно до пред некои 2- 3 год за роденден на снаа ми сум и купувала подароци што мене ми се допаѓале и не биле воопшто ефтини, но видов дека нашите вкусови се тотално различни и никогаш не е облекла што сум купила, ниту пак мене ми се допаѓа нејзиниот вкус на облека, но никогаш не сум помислила дека се понизуваме со облека, едноставно сите си имаме свој стил и затоа сега си даваме пари колку планираме и мирна ни глава. Едноставно можеш во муабет така да и кажеш дека подобро би било пари да ти даде или пак да си купиш нешто а таа да даде пари.

На SummerGirl, hermosa, Mother of 2boys и 3 други им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    37.466
    Да бе, па после ќе те читавме тука како се жалиш дека ништо не ти купува |(
    Со какви глупости се замарате (facepalm)
    Основна домашна култура е дека не се наоѓа маана на подарок. Се заблагодаруваш и толку. Не оговараш и не се жалиш по форуми и кај стигнеш... ама, домашно воспитување слабо некако :?:

На SummerGirl, CameliaMiller, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    2.527
    Епа ете ти може не наоѓаш маана,ама јас наоѓам.Зошто буквално за било кој кога сакам нешто да подарам ,купувам да му се бендиса ,а не ради реда,колку да дадам.
    Ај одмини ме,и немој да ми збориш за домашно воспитување.

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.169
    Допаѓања:
    132.099
    Не би ѝ замерила.
    Што ако не те сфатила добро дека не сакаш такви работи?
    Пред да обвиниш и да најдеш маана (што стварно е некултурно ко што ти рече членката), погледни од другата страна.
    Можеби таа не те сфатила добро или тоа ѝ било во рамки на буџетот. Немала време за да бара друго нешто или немала повеќе пари.
    Само те прашува дали го носиш, не те тера да го носиш. Никој и ништо не те спречува тоа да го подариш на друга личност (на пријателка, во Црвен Крст или едноставно стави го во кеса и остави го покрај некој контејнер) или да го продадеш за пари доколку е можно.
    За друг пат, или прифати го и преподари го, или отворено кажи ѝ дека немате исти вкус и готово.

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.860
    Допаѓања:
    40.587
    Можеби и она мислила дека ќе ти се бендиса исто како што ти мислиш дека твојот подарок ќе му се бендиса на тој што го подаруваш.

На SummerGirl, CameliaMiller, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.045
    Допаѓања:
    184.006
    Ја мислам дека ти имаш нетрпение спрема неа од други причини па ова ти е рачка само
    И низ постот ти се осеќа напнатост и нетрпение

На nextredstyle и Mrs. right им се допаѓа ова.
  16. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    690
    Општо кога станува збор за подароци, не секогаш може нам некој да ни го погоди вкусот, ниту пак ние да им го погодиме вкусот на останатите.

Некни добив подарок парфем. Парфемот е скап, брендиран, но мене воопшто не ми се допаѓа. Но ова не значи дека ме вреѓа намерно, нејзе и се допаднал.

Сум и давала и јас солидни подароци, еднаш ми беше „преречено“ дека некако и се чини дека подарокот е неквалитетен. И ја дадов фискалната сметка и реков слободно оди и замени си го во продавницата за друг производ. Немав намера да ја навредам со мојот избор, мене навистина ми се допаѓаше производот.

Вакви работи може да се случат кај сите, не само во однос на снаи, золви, јатрви. Веќе сум одлучила, отсега подарувам пари и чиста сметка - долга љубов.

На SummerGirl, _Vera_ и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.668
    Допаѓања:
    14.983
    А не, и вака не им се погаѓа, то ест ќе се увредат зашо пажња не им се посветува, само нати пари и ајт..

Луѓето никад нема да се задоволни, и се нешто ќе најдат мани.

На SummerGirl, BlackNight, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2025
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    690
    @ALISA0000 убаво поентирала, ако сака човек да најде маана, ќе најде - особено ако си има тој однос некаква историја, па ќе се искористи подарокот, ете ми даде пари не ме цени, ете блузава ваква-таква-онаква...

На SummerGirl, Mumoftwo30, ALISA0000 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.045
    Допаѓања:
    184.006
    Има една српска
    -На р'ѓав курац и длаке сметају

На SummerGirl, eliesaab, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    16.738
    Како сакате кажете, но факт е дека тоа колку некој се потрудил околу подарокот зборува доста за тоа колку истиот тој ве цени како личност. Не мора да биде нешто скапо но се гледа кога нешто е земено ради реда.

И да, мене ме имаат доста пати некои личности со подарок навредено.

Пример еден: крстиме дете, како кумови добиваме за подарок и двајцата бањарки стари, некористени но стоени со години, мирисаа на тост или како се вика тоа што ставаа бабите во плакарите против молци. Згора на се беа различни со различни аблеми напред, нешто налик на логоа од хотели. Можда се и од некои хотели којзнае од пред колку години земени.

Пример два: истата таа кумашинка а и плус и повеќе други, за детето ми имаат донесено исто некористени но стари, стоени алишта за подарок за роденден и сл.

Пример три: За свадбата добив подарок некој кристален со недефинирана употреба сад, исто од времето на Адам и Ева. Кутијата беше целата изгризана на краевите, оштетена и нормално престара.

И врв на сè беше кога од една роднина на мм како подарок за раѓање на детето донесе пиџами од пазар од мах. 150 ден. и бонбониера со рок истечен во 2016 а тогаш беше 2021:tmi:.

Во никој од овие случаеви не се работи за личности кои немаат па ајде да си исчистат по дома што имаат.

Така да, не е секогаш до парите, до тоа е колку некој сака да се потруди е и до тоа колку те вреднува како личност.

И да, сите можеме да си дозволиме да си купиме што ни треба и не чекаме на нечии подароци но гестот при подарување кажува многу.:*:

Последна измена: 8 август 2025
    На SummerGirl, Mumoftwo30, Sunrise!!! и 22 други им се допаѓа ова.