Реалноста е дека снаата си ги штеди нејзините во секој поглед, а ние тука се нервираме. Додека јас готвење, моите плаќаа сметки се беше океј. Откако јас се повлеков на некој начин престанав да ги тинтрам сите станав лошата и тогаш почна да им пречи се. Порано им готвев скоро секој ден, сега веќе не. Готвам кога јас сакам и што јас сакам. Мајка ми уште нема земено плата и 2 дена бевме без ручек тоест се јадеше што се наоѓа. Тие двајца едниот ден си порачале пица, следниот банички само за нив. Не купив ништо, додека си го шетав кученцето си јадев геврек и ги излажав дека немам пари ни јас. Брст ми изјави ќе почнал од храната на кучето да јадел, наводно само тос имало. Па извадија 100 евра од соба и дадоа да се изпазарува нешто. Значи така можело, а порано јас будала трчав да купам.
Многу ми е жал што низ ова поминуваш. Кој нема вакви во фамилија тешко разбира на каква мака е човек. Многу родители се согласуваат да плаќаат ќирија за да имаат мир дома, од мака го прават тоа. Срамота за снаата и братот. Што чудовиште е брат ти, извини вака да ги цеде родителите во секоја смисла. Ама што се чудам и јас во околна фамилија ги имам. Накотени како пијавици, само да грабат и да дембелеат Не знам што се случува со младите, нашите родители старите ги трпеле од почит и за многу работи не преречувале, и тоа било многу не требало до тој степен, ама и ова па да чекаат до пелена на дете баба и дедо да им купи, да им платат сметки па капак на се и во нивна куќа