Па ако е така тогаш и таа нема емпатија спрема брат и. Не знам изгледа не разбираш се што имам напишано како што е. Дел од критики сум прифатила. Ама ти си читаш како што тебе ти одговара.
И мажот си го фати патот зошто баш никој не трпи толку агресија. Искрено мене дури некогаш жал ме фаќа што не ја воспитале малку подобро.
Незнам зошто се фативте сега и за подарокот за братучедата, можеби се премногу блиски и си ја смета како сестра. Аман. Зарем во животот немате некој пријател или можеби роднина што би го израмниле на некој начин со брат/сестра. И да е точно ете не и било ќејф и не дала толку пари и што сега...лоша е нели. Онде на други теми продавате м.да за бубре.и а тука ќе ја распнете членката. Да дојдеше и кажеше дека маж и криел и давал пари на неговите ќе го направевте незнам што...дека уште е на цицка кај мајка му и затоа така се понаша и дека тоа се заеднички пари..дека несмее така...и секако краен совет РАЗВЕДИ СЕ. И тоа со напомена дека така вас да ви правел ќе го исфрлевте сосе партали. Дај оставете ја девојката веќе, ете несакала ни 20ден ама од љубов кон маж и дала 200е. (која што љубов ја нема нели . Инаку само тие што ги оговараат золвите не ги сакаат мажите или важи и за свекор, свекрва и друга поблиска роднина? И ајде нека измисли некој нешто друго, ова веќе не е интересно.
Имаше и таква, шо неродените деца и страдале де, па шо е сега проблем некој да објави слика од деца што ги нема, што ве гледам чудни
Реално, пола тема е ова. Не дека ова што го има опишано не се дешава, ама пола од приказниве се не малку, туку малку повеќе преувеличени.
@FlirtBerry Другарице, срам те било. Ич не си добра снашка, место да ѝ дадете на золва ти 40000 количка да си купи, ти свадба со триста гости праиш. Па уште и фустан од илјадарче цц, како се осудуваш само?! Шо морало свадба да праите, шо си се запнала толку, свадба па свадба. Место да штедите таму утре на внучето стан да му купите, они свадба ќе праеле. Тоа ќе му остане, а ти фустанот еднаш ќе го носиш само. Расипикуќи, катастрофа денешнава младина.
Ја вака читајќи те сфаќам дека сепак членките се у право 40000 денес не се некоја пара бе, па мочана 1000 ка у маркет оставаме за 5-6 ствари, ова е количка спешл едишн, ќе ја чува, може и ќе ја продадат па барем пола ќе се вратат парите, у ќар сите би биле. Секако со тие пари ќе частат кафана, едно 200 евра, сите среќни на крај За понатака здравје Боже, првин кола, па минимум уште учество за стан да се покрие Најблиските мора да ги поштуваш и да те поштуваат. Леб нема да јадеш, ама за ближниот мора да има
@Panda00 @Mrs. right Може ќе го засакам сопругот ако купам стан на внучето, а на братучеда ми точак. Ќе ви кажам здравје ако не ми стигнат колата ќе си ја продадам нова да купам! Баталете лебот, може и да не се јаде.
Yep. Знаеш ти дека машката страна се побитни? Па они те земале, нивна си, затоа се знае кој треба највише да се поштува Од нејадење никој не умрел, таман ќе се ослаби
Е така де, фамилијата пред сѐ. Ама денешнава младина не знае за фамилијарни вредности и не знае да се радува на новите членови на фамилијата, побитно им е свадба да направат. Малку е колата, ја куќата би си ја продала за љубовта да ја докажам.
Се срамам што сум дел од тие генерации бе, бруки За љубов мора жртвување, иначе не е љубов Љубовта е над се, материјализмот е 0 во споредба со љубовта. Лага е тоа дека љубовта не те храни, од љубов не се живеело, душевна храна сте чуле шо е?
Оваа снашка за која напишав дека ја препознав пишуваше дека свекор и му купил стан на девер и, а на мажот и ништо, а реалноста е дека девер и сам си купи стан од кредит на кој татко ми му беше жирант и кај него стигаа опомени ако му каснеше плата, неговите ништо не дадеа, затоа што не ни беа вработени, животни чуваа тоа време, во село така е. А куќата во која живееја му припадна на мажот на оваа што се жалеше. И како после да верувам во се што се пишува овде?
Можеби му дал учество или половина а другата половина со кредит. Јас познавам случај каде што родителот вика пр.ќе ти дадам 70000е за стан, младите не беа согласни и сакале поголем стан што е нормално. Е сега ако гледаш имаат кредит за отплата но тоа не ги прави дека станот сами го купиле. Од страна и нивните муабети да ги слушаш ќе звучат дека сами си го купиле но реалноста е друга. И неможе ако си невработен да бидеш жирант, ако не работеле и живееле на село. Остај ти тие муабети му стигале писма и сл. А сигурно и другиот брат со станот не би преќутал ако цела куќа ја оставиле само на брат му. Си имаат некој договор. Никогаш не е сосема чиста работата. И тоа е реалноста дека вистината е секогаш на средина.
А како да знаеме ние дали да веруваме на тебе или на снашката? Сите даваме совети според напишаното тука.. Форум е, не е суд, па да глумиме полиција да ги бараме кои се членките и да видиме дали е вистина. И ако ете твојата снашка лажела, значи дека сите лажат?
На татко МИ му стигаа писма затоа што он му беше жирант, а дека сам си го купи станот од негов кредит зборуваше и брат му, т.е. мажот на членката што лажеше овде и мајка му и татко му. Вие на мене не мора да верувате де, никој не ви ставил нож на грло, исто ко јас што не верувам секому. Инаку сосем случајно ја приметив, по сликите од децата. Секако не сум во комуникација со нив, откако не им отидов на свадба ме избришале од секаде, а не им отидов затоа што прво они на мојата не дојдоа. Живи смешки
На снашка не се верува, змија е тоа, Се верува само на золва. Шо убав однос си имаат брат и сестра, братот и плаќа телефон, количка му бара од 40 000, и свадбата мора обавезно да биде кога золвата ќе посака инаку нема да дојде она. И не, ова не е ич љубомора и инат спрема снаата, пошо ова нормално е во Мк, братот и сестрата фатени под рака доживотно, а снаата кој ја шиша, и нејзината свадба и нејзините дечишта шо ќе ги изроди, побитни се тие на золвата. Пу, како не и е срам на членкава, дошла од којзнае каде и на сила го венчала братот на золвата. Магии му напраила, ете золвата почна да писка дека он не трошел на неа како порано. Шок! Сите во фамилијата се запрепастени! А, и уште нешто, чим на братучедка 200 евра, мора тогаш на золвата од 2000евра инаку тантруми ќе има.
И после толку испишани страни јас уште не разбирам каде е проблемот. Членката толку што испиша за тоа време ќе прочиташе две три книги, ќе изгледаше два три филмови. Маж и да се скарал со неа па да има проблем, сестра му да се кара со него или неа па да има проблем ама вака јас не разбирам, рекла (ако рекла пак е тоа прашалник) дека сака подарок конкретен и милион страни дискусија за тоа. Стварно не разбирам.
Убаво е да имаш добар однос со браќа/сестри, ама се тоа треба да биде двострано. Ама нема потреба од мешање еден на друг во браковите, ако мене ми се допаѓа мојата жена, јас ќе си живеам со неа, нема потреба да ми ја анализираат. Исто нормално дека со жена ми ќе се консултирам за нашите пари, и не е на сестра ми да ми кажува кај да ги трошам и што да купам со нив.. И не можам да очекувам мојата жена да ги почитува моите, ако тие не ја почитуваат. Нормално ако ми побараа пари за нешто итно пример операција некоја итна, ќе и дадам и ќе одвојам дел од тие што сум ги планирал за гардероба за свадба..