Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Значи на повеќето од нас родителите ни се неспособни, а голем дел и од членките тука се неспособни.
    Баш ме занима дали некој од нив ќе пише за овие навреди

На christinnn, AlmaOculta, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  2. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.034
    Не знам каков проблем сте имале претходно не сум прочитала ама според ова ми се чини дека сакаат да ги изгладат односите. Убаво ти пишале детето не е ништо криво, јас мислам да отидеш. Од нивна страна коректно е што те поканиле. Мој совет биди the bigger man.

На JasBee11, Stressed Out и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Ако не создадам, нема да имам деца.
    Јас ќе патам, детето нема.
    Ајде поздрав

На theowndemon, Gosh и nextredstyle им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.591
    Допаѓања:
    138.685
    Брат ѝ ја удрил, а во претходни постови членката кажа дека и нејзината безбедност и таа на миленикот е загрозена. Нема што да бара кај и со такви личности.
    Ја викаат ради муабетите на комшиите и роднините, не оти им е жал.
    Бебето не е криво сега, но со такви родители и оно нема да биде добар човек. Веројатно и ќе го трујат против неа. Подобро е да се држи на страна.
    Ако е за поклон, може да го прати и преку некој друг.

На Miss666, JasBee11 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    5.678
    Типичен одговор за некој што само дели памет, а е многу далеку од такво нешто.
    Не сакам да ти давам примери од типот што ако најдеш совршен партнер и ете како понатаму. Оти од оваа твоја позиција пак ќе си стоиш на првичниот став, општо во темите те гледам дека си екстремна и не попушташ.

Мој совет: не зборувај пред време затоа што од искуство, за се што викав нема да се случи или ќе се случи на одреден начин -баш спротивно сценарио доживеав.

На christinnn, AlmaOculta, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Од небо деца нема да ми паднат, а партнер имам со кого живееме одвоено и истото мислење го делиме.
    Едно маче зедов па гледам колкава одговорност е, морав да му обезбедам храна, тоалет, катче за играње и спиење, време да му посветам за играње, посета на ветеринар па и таму дадов пари, а не дете кое бара милион пати поголема одговорност и трошоци и воспитување. Затоа и никогаш да немам деца, нека ми е криво, барем никого не сум повлекла со себе.

И ако може да престанете со булшит од типот ќе се премислиш.

Сакам да имам деца ама за разлика од други, не по секоја цена

Последна измена: 10 јули 2026 во 10:20
    На theowndemon, Nausicaa, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Колкава треба да ни биде платата за да раѓаме деца? Прашања што ме мачат.

80.000 вкупно доволни ли се или да ги дадам на посвојување во богата фамилија?

На H.VAGA, christinnn, AlmaOculta и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Размислувањата не се константа што трае цел живот. И јас имав екстремистички размислувања и фала богу мотивот кога си бремена да направиш се и што си моќен и немоќен е многу поголем од залажување, сега ми е океј, немам деца.

Никој не вика дека ти треба и мора да имаш. Но како што ти имаш такви цврсти ставови и друг има за да има деца. Децата се огромна одговорност, ама на старост да немам на што да се радувам и да прашам некој како е, тоа е за мене смртна казна. А никој не ти гарантира и дека фамилијата и пријателите покрај тебе ќе живеат вечно или ти до кога сакаш.

На крајот од денот и не си нешто поразлична од другиве. И ти немаш ништо направено ни они. Разликата е во желбата за деца.

На christinnn, AlmaOculta и DarkStormm им се допаѓа ова.
  9. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    5.678
    Не реков дека ќе се премислиш. Нема да се премислиш од чиста мира. Реков дека не си се нашла во многу ситуации. Не знам што е тоа имање дете по секоја цена. Не знаеш и ти. Ама ок, има многу кои наместо деца чуваат животни. Слободно биди една од нив. Не те разубедува никој во ништо. Само многу екстремни ставови делиш на темава. Ако немам услови ќе немам ни деца. Да во ред е. Ама каде е границата ? И јас би немала дете ако немам пари за храна, ако немам никаков кров над глава итн. Тука комплетно го делам ставот. И јас живеев како сардини со свекрва, свекор и уште золва, девер и јатрва. Ама тоа траеше само два месеци. Повеќе сигурно немаше да издржам. И тогаш немав деца. Ама некој друг супер си функционира во заедница.
    Работата е дека премногу остро и екстремно изјавуваш. Ја водиш работата кон перфекција, ако не е се како што си замислила нема ништо.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Уште ова.
    Значи газдата со кој си потпишала договор за кирија може да те исфрли за еден ден ама свекрвата што на лепе очи те примила не може?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.897
    Допаѓања:
    20.631
    Мало сутра е така.
    Макар биле најдобри, генерацискиот јаз како и недостатокот на услови и простор си го прават своето.

За пред луѓе секој може да глуми совршена фамилија, зад затворени врати прикаската е друга.

Една кујна, едно купатило, гз место, па чекаш ред за да отидеш да се измочаш, жити се, не романтизирајте.

Кој од мака живеел принудно на тој начин, не 2 месеци, најубаво ќе ти каже.

Остајте турските серии сите на купче, топличко, хармонично, сјајно и бајно.

На H.VAGA, Gosh, Miss666 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. winnie02

winnie02 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    2.345
    Осамостојување е и под кирија, парите не се изговор, зависноста од *бесплатна* емоционална и физичка грижа од пошироката фамилија е терет. Нема да ти кажат, ама на никого не му е пријатно. Едно е повремено да помагаш/почуваш, друго е целодневно да живееш.

Со подпросечни примања се оделуваат оти си сакаат свои две соби за здраво семејство.

Со надпросечни примања уште им е крива свекрвата и после школо се кај бабите оставени.

Џабе мешате финансии, има луѓе стваратели и има луѓе уживатели.

Членката навреме ствои арно за себе, тие уште ќе се препукаваат и во бракот и надвор од него. Нека не се замара и да оди и да не оди, нејзиниот пак е во многу здрава насока, што ќе ги покаже бенефитите долгорочно.

На Nausicaa, Gosh, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    2,5 години живеев. Ама јас не сум некој пример, пошто ниту еднаш не сме се скарале. А тоа зависи од луѓето. Има секакви.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Moon&me

Moon&me Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    606
    Добар родител не се мери само со дебелината на паричникот.
    Створи,па кажи ни како е!
    Ама не со помош на мамичка и тате,туку САМА

На christinnn, eliesaab и DarkStormm им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.141
    Допаѓања:
    191.816
    Уф мачко, тенка е работата. Потпишувај папирите за едното. Не знам што си мислела две да имаш. :x Ај па кога ќе се зголеми платата ќе го земете назад. :D

Кровот не значи ништо кога луѓето се луѓе. Дај не ги ставајте сите во ист кош, има разни ситуации. Секој нека си прави како си мисли и нека не проповеда дека така е правило за секого.

На MeowMeow, H.VAGA, christinnn и 7 други им се допаѓа ова.
  16. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.943
    Допаѓања:
    5.678
    Мојата свекрва сама инсистираше да живееме сите на куп. Точно во една куќа не можеш да се свртиш ни да прднеш. Но затоа ги обезбеди синовите комшии да и бидат, плац, куќа одма до нејзе. Золвата доби стан преку улица. Прво мислев дека сака да си ги контролира снаите. Ама не такви се старите овде, си обезбедуваат на тој начин помош за на старост. Со тоа исто не се согласувам, ама повеќе пати ми има кажано дека децата на золвата и моите нема да ги дели, зато што на старост кога ќе дојде нема да и биде битно која е ќерка која снаа, ќе и треба помош.

17. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.897
    Допаѓања:
    20.631
    Баш заедница ко шо опишав?

Точно е дека разни луѓе се, но пак мислам дека секој треба и мора да си го има сопствениот раат и мир.

Фала Богу мирни сте биле вие, но колку од луѓето се такви?

Кај нас дома секој ден ескалираше ситуацијата, секој!

За мир у куќа мора да се мисли со главата, не трн у здрава нога да се става и да си ја бараш бељата.

На Gosh, JasBee11, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.077
    Не знам искрено колку треба да си богат за да имаш дете, никој не знае колкави се трошоците за дете додека нема..
    Ама никогаш не би имал дете додека не сум стабилен финансиски. Секој има желба за дете ама не треба да се брза ако не си способен прво сам да се издржуваш и да имаш свое стабилно живеалиште..
    И не сум за живеење во заедница посебни спратови да во случај кога спратот на кој живееш или е на мажот или на жената не на нивните родители.. Јас не би живеел со родителите на мојата жена во иста куќа и да делам се со нив, ако отидам таму морам да се прилагодам на сите нив, не можам да очекувам сите да се прилагодат на мене истото важи и жената моја ако дојде кај моите да живее мора таа да се прилагоди на сите.. Зошто би ја мачел јас неа да се прилагодува на секој поединец од моето семејство? Колку и добро да се сложувам со нив пак нема да и е лесно...Друго е само јас и таа ќе се прилагодиме еден на друг, ќе прифатам нешто јас како прави таа, нешто таа како правам јас...
    И замисли во една куќа толку многу луѓе... А поголем дел од нас немаат палата туку иста дневна, кујна и купатило за сите и може посебна соба која ти ја направиле твоите и обично е колку за еден човек евентуално двајца (а многу чест случај е една соба да делат две деца). Каде да ги сместам моите деца утре?

На JasBee11, Mumoftwo30 и TwistedSister им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Да,баш така.

20. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.897
    Допаѓања:
    20.631
    Значи раѓала деца за да има кој да ја чува коа ќе и падне гзот? :drunk:

Катастрофа невидена.

Испаѓа предвремено калкулации си прават старите, сакаат да се нечиј терет, да ги чуваат и гледаат..

Не бе, ретко кој раѓа од љубов и од шо сака (facepalm)

На Lavender4, Miss666, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.