1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    :D:D:D
    Смешки си.
    Ти живееш сама, девојче. И не можеш да споредуваш со фамилија од 4.

На Orchidea, eliesaab, Bubiška и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Фамилија од тројца ваљда. Оти ако со едно дете ти е прескап животот, со две не знам како ќе е полесно.

Прајте шо сакате. Ама не ве жалам ич.

А овие што коментираат никогаш ни сами не живееле.

Последна измена: 11 јули 2026 во 13:12
    На JasBee11, winnie02, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Не ми е ич прескапо.Нема потреба да ме жалеш.:D

4. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Пелени, кашички, формула, влажни, облека, креветче, количка, седиште за во кола, милион пропратни ситници кои коштаат. Па не јадело од зготвеното, готви наново. Хигиена и козметика за бебе освен ако сакаш Бекутан со канцерогени супстанци, знаеш колку чини? Витамини, лекарства.
    Те молам. Ај доста ти е. Биткоини се копале:D. Па теоретски да, со плус член.

На Skyler81, Orchidea и DarkStormm им се допаѓа ова.
  5. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    850
    Остај копанчињата и оризот што си ги земаш од дома, кажи дали живеете од скапан минималец и ти и партнерот или си имаш убаа платичка за која можеш и кирија да дозволиш и све да ти е подмирено без деца, па да солиш памет овде дали некој копа биткоини или не.
    Дај си ја платичката твоја цела за киријата и сметки и живејте само од минималецот на партнерот цел месец. Тешкичко малце нели? 30 дена има месецот, долги 30 дена.
    Еден од вас да остане без работа или боледување да земе, не дај боже здравствено да падне да видам баш како ќе паламудиш со калкулацииве што ги имаш.

На SummerGirl, Yowannty, Skyler81 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Да и тоа се трошоци.
    Ама затоа чим не можам да си ги дозволам, не раѓам па после да кукам.
    Тоа е муабетот. Јас си ги пуштам нозете колку чергата, без разлика дали е облека или дете во прашање.

На theowndemon, Amellie, JasBee11 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.077
    Па затоа не ти треба дете ако не си способен финансиски да му обезбедиш се.. Кога ќе бидеш финансиски моќен за дете тогаш чувај, а не после детето да ти е виновно затоа што си во финансиска криза..
    А за поплатена работа ќе се најде не сте заглавени во едно место и една работа и дека таму треба да ви помине животот.. Ако се сака се се може..

На Miss666, JasBee11, nextredstyle и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Мене ми е прејако како истиве во друга тема ги ругаат младиве кои седат со родители, како увек се наоѓало работа и си можел и ко студент да работиш ама тука друга песна се пее.
    I guess коа ќе се омажиш све ти е дозволено.

Братот и снаата се неодговорни и паразити, ми е гајле колку год да сакале семејство.

На theowndemon, LibreGirl, JasBee11 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Муабетот почна од тоа колку треба да си финаниски моќен за да имаш дете, пошто добар родител е тај што има пари . Дали има некоја цифра еве нека каже членката

На SummerGirl, Orchidea, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    10.665
    Требала снаата да абортира и да ги праша загрижениве тука?
    Ете се десило. Забременила.

11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.077
    Сам треба да бидеш свесен, според она колку трошиш ти..
    Нормално никој што нема дете не знае колку точно ќе му требаат, ама секој знае дали со тие финасии што ги има едвај крпи 30 дена или има финансии за + уште еден член..
    Може некој од 60 илјади троши 30-40 другите му се за луксуз тогаш очигледно е дека има па ќе види дали тие 20 му се доволни за дете...
    Некој не знае да менаџира ни со 100 илјади па не е способен да чува дете..

На SummerGirl, LibreGirl, JasBee11 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.077
    Денес тешко несакана бременост покрај целата контрацепција ама ајде.. Тогаш господинот што е татко на тоа дете ако сака да биде татко не треба да ја стави жената и детето на товар на неговите родители ќе работи и две работи ако треба..

На LibreGirl, JasBee11 и Gosh им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Значи секој си знае за себе и ако некој зема 30.000 плата не значи дека е неспособен родител.
    Гледај, самото тоа што имаш дете те тера да размислуваш поинаку. Јас ја родив првата ќерка кога не бев вработена, а мм земаше минималец. Сега после 10 години, ние имаме х10 пати повеќе приходи од тогаш, плус мм работи приватно. Дали јас се каам што ја родив тогаш, а не сега? Ич, ама ич. Ќе се каев да останевме таму кај што сме тогаш финансиски. Има луѓе што со години не мрднуваат и стојат на едно место и само кукаат како немаат. Е тие не се за жалење.

На SummerGirl, Skyler81, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  14. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    5.666
    Ама не. Ние биткоини копаме со трошоците. А некој шо нема дете ни кажува како треба да трошиме и колку пари се потребни за да се реши некој родител да биде.

На SummerGirl, Skyler81, Orchidea и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    6.077
    Ама не реков дека е некој неспособен според платата што ја зема, секој си знае за себе колку финансии има и дали мисли дека ќе му стигнат и за дете.. Не можеш да мислиш дека ќе ти стигнат ако за тебе не стигаат, ама тоа секој сам си го знае..
    И не можеш ни 100% сигурен да си, секогаш дали е дете, маче, бизнис било што ново влегуваш со доза ризик за финансии кога ти е прв пат. И нормално е да ти се појави проблем, нормално е да побараш помош.
    Ама не можеш како според кажанато на членката да чекаш се други да ти обезбедат и плус да не прифаќаш помош од едните родители а од другите да бараш иако си свесен дека немаат. Тој бил свесен дека финансиски не може да обезбедат ни живеалиште. И ако е така ко што велите (чест случај е) дека неговото семејство се однесува лошо кон жена му, да треба да ја одбрани, ама ако тоа е константно не се менува неколку пати на споменато нема што да се тепа не ја заштитува никако со тоа.
    Јас давам совети според напишаното не знам како е точно таму, ако лаже членката за да добие подршка од тука си знае сама...
    Џабе се споредуваш себе и се пронајде тука кога и сама од напишаното кажуваш дека постојано напредувате, не чекате од небо да ви падне утре подобро или цел живот да сте на товар на твоите/неговите... Самите вие сте биле свесни дека ќе успеете и ќе се борите за тоа па што и да биде, јас не гледам кај брат и нешто да се труди, сака да е на грб на мама и тато додека се живи па после ќе видиме..

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    27.075
    Ти си знаеш за тебе, јас знам дека нема да речам браво, ниту врати му назад, не сум недораснато дете. Не се правам подобра од тебе, едноставно ретардирано ми е да речам браво на такво нешто, без разлика шо ќе кажеш понатаму за мене, не глумам светица, не ми се допаѓа дивјачко однесување, крај.

Поголемиот брат е недораснато створење резултат од родители секташи. Девојката си го има вдомено кутрето во сопствениот дом, а не во домот на жената на брат и'. До тогаш брат и' немал проблем за кучето да живее кај нив дома? Патем, не е кучето проблемот, не треба преголема интелигенција за да го увидиш тоа. Ако има смета кучето (или било што друго), зошто не одат да живеат кај родителите на жена му, ја имаат таа опција, нема финансиски ништо да им се смени? Каде што би живееле поудобно, само со нејзините родители, а не со неговите родители плус брат му и сестра му (и кучето)? Логика? Девојката се има отселено од сопствената соба за да живеат таму брат и' и жена му, логика? Зошто се' девојката да менува, отстапува, отфрала? Што би му рекла ти на брат ти ако си во оваа ситуација, нели, за да се разберете нормално и да живеете сите заедно среќни?
    Нема повеќе да ги анализирам, од прва немав појма за ситуацијата на девојката, ме заинтересира поради коментарите на останатите членови, се навратив наназад, препрочитав и сфатив дека родителите и' се со испран мозок, класични секташи припадници на балканскиот бумерски менталитет "машкото има право на се', а ти зошто си женско, кој те ебе, трпи, ќути, смалуј се дур не исчезнеш".

На Bezimenka90, Nausicaa, Asparagus и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.519
    Допаѓања:
    29.236
    Не си неспособен ако земаш помала плата него ли ако се плашиш да излезеш од комфор зона каде треба ти и партнерот сами да се снаоѓате. Братот и снаата и сите ко нив се неспособни и со свест еднаква на животни. Мислам и птиците прават гнездо, не идат по туѓи гнезда да несат јајца.
    И ако забременила и си решила да си го роди, епа трпи си ги последиците сестро од таа одлука. Ќе го чуваш покрај куче и маче и крави и сто души, си имала избор да си идеш кај твоите, ама сакаш тука да изиграваш госпоџа. Епа извини нема и јаре и паре.

На theowndemon, JasBee11, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    27.075
    "Ете се десило. Забременила." е повторно нејзина одлука во животот, не била силувана, па некој друг да и' го одзел изборот. И изборот што ќе прави понатаму посекако е нејзин избор, со кој таа треба да живее, а не останатите. Останатите не треба да патат за туѓите избори и одлуки. Ако ништо друго, ќе гледа да не им го загорчува животот на останатите.
    Тебе те сметам за зрела особа, не знам што ти е со муабетов на тематикава, ептен некако се оддалечуваш од превземање одговорност во животот.

На theowndemon и JasBee11 им се допаѓа ова.
  19. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    27.075
    Работата е што океј е да не се снаоѓаш сам. Океј е да имаш помош, помалку или повеќе. И најмногу на свет да имаш помош во секој поглед, океј е. Не си помалку способен, помалку родител, помалку човек. Но само ако помошта е побарана, понудена, прифатена, договорена, организирана. Не да биде одземена против воља, не да се граба зошто се може, зошто се нашол човек што не може да се спротистави, не да се искористуваат луѓето. Не по цена други да патат.
    Има разлика, не знам зошто не се прави.

На JasBee11 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    43.189
    Јас не го оправдувам братот, а уште помалку снаата. Да имам куќа, а да живеам со свекрва во 1 соба..стварно треба да си малоумен. Еве овие имаат посебна куќа, ама џабе им е кога акл немаат

На LibreGirl, JasBee11, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.