Јас имам золва и можам да кажам дека ми е како втора сестра, многу ме сака и почитува а исто и јас неа, секогаш ме подржува и неколкупати се има раскарано со свекрвами поради нејзиното однесување кон мене. Многупати ми помогнала во различни ситуации и секогаш е тука за мене иако со мало детенце секогаш наоѓа време да дојде кога ќе ја повикам било да е за совет било да е за шетање или нешто за помош, но и јас и имам многу помогнато и во чување на детенцето и во домашните обврски
Se izvinuvam za latinicava od mob pisuvam. Ne sum mazena, ama mojata idna zolva e najlosata licnost na svetot, tek Kakva lucemerka I glumica e. Sekoja prilika ja koristi da ni napravi problem so deckoto I da predizvika raspravija oti e ljubomorna na nasata ljubov, koja navistina e mnogu golema. Na sekoe nase zaednicko izleguvanje namerno mi zboruva za bivsi na deckoto I mu upikuva drugi devojki pred moi oci, oti saka jas da se somnevam vo nego. Taa e najpametna od site I samo taa znae se kako sto treba, samo taa se oblekuva ubavo. Go sovetuva I decko mi I mu veli "ne I davaj da pie, reci I vaka onaka da se oblece" I slicno ili mi veli ako sum se oblekla taka decko mi ce mi vikal. I I rekov toa e moj problem I decko mi ne samo sto ne mi vikase, tuku I me pofali, a sreca toj nikogas ne ja slusa. Taa mene mi deli bardinja, a taa sama ne se gleda kolku mazite cesto gi menuva. Ama gospod gleda I vraca I taa se ostavi so mazot I nema pristap doma poradi nejzinoto neprimerno odnesuvanje. A jas se pravam deka ne ja slusam koga licemerno I zlobno drndori
штом дечко ти е од твоја страна, нема што да се секираш, едноставно нека ти биде на игнор, и нема што да ја слушаш... кога ќе почне пак да ти зборува за облеката кажи и, тоа е моја работа, јас како сакам така ќе се облекувам, а за бившите ако ти спомнува, кажи и дека тие се бивши и сега ти си со дечкото и дека не те интересира за нив и нема што да се замараш со неа
Со идната ми золва, немаме изградено некаков однос. Не сме ни многу далечни, ни многу блиски. Живееме во различни држави и контитенти и се случува некогаш по неколку месеци да не оствариме контакт. Но, кога правиме муабет, нема докажување, покажување, карање, дерење, муабетот тече најнормално. За неа имам изградено најдобро мислење и можам да кажам дека е добра и фина личност. Ни таа ни се меша во врската и во животот, ни па јас и дечко ми во нејзиниот.
Золва ми е постара од мене само 2 години, па си имаме доста муабет. Додека живеевме заедно си муабетевме по дома, сега по 20-30 минути на тел си се клештиме
Не сум мажена , ама мојата идна золва е право срце. Нежна , мила ,фина личност..можеш да си направиш многу убав муабет за се и сешто. Тука е за мене секогаш..како и јас за неа..Одма ме прифати ,од самиот почеток на врската ..имам само пофалби за неа , исто и за идната Мамичка. Од друга страна , имам и јас снашка , -на брат ми девојката ,(уште не е донесена дома кај нас) ..па си знам каков е односот
Мажена сум 2ипол години, а мојата золва се омажи сега во мај. Сакам да ви кажам дека ми е како втора сестра. За се и сешто ми помагаше додека беше со нас( живееме во заедница со свекорот и свекрвата). Кога се породив она цело време беше со мене и со малечката. Навечер она не спиеше ја вардеше, а јас спиев. Тргнав на работа, она по цели денови со неа беше. Буквално за се се сложуваме. Секогаш ме подржува за било каква работа. И ден денес многу ми фали.........Се гледаме , не многу често, ама затоа се слушаме два-три пати дневно
Не сум во брак,но во иднина ако со сегашниот дечко се венчаме ќе имам золва. И тука негледам ништо страшно.Мислам дека ќе ми биде како сестра и дека ќе ми биде од голема корист.
Како можеш свекрва да наречеш МАМИЧКА? Мајката е една и единствена на светот, те родила, те чувала, те школувала, те хранела, те облекувала, бдеела над тебе кога си била болна... А свекрвата? Да, супер е, те запознала вчера и мамичка е само затоа што е фина со тебе и си "пуштате водичка"? Жити се. И знам, сега ќе следуваат мислења "ти ќе ми кажеш, ја си знам, не ја знам од вчера туку месеци, години..." Сепак, мајка е само една, само таа е мамичка. И ниедна фина или не фина свекрва на светов не може да биде мама. Најмалце па мамичка.
Па океј де , јас тоа не го мислев во вистинска смисла на зборот. Затоа и напишав мамичка. А не мајка. Како и да е , како што сакам ке ја викам,нели. А ти од каде знаеш, може немам мајка? Може не ја сакам онаа што ме родила? Може немам никаков контакт со неа..може не ме сака и не ја сакам, од каде знаеш што ми направила таа во животот ? И сосема спротивно од тоа што го пиша , НИКОГАШ не била тука за мене. Е затоа мила моја Не зборувај пред да знаеш каков е нечиј друг живот
Twinkles, одлично е тоа што се сложувате, што ја почитуваш па ете, да речеме и ја сакаш но јас би ти препорачала да не се зближуваш премногу со неа и убаво да отвориш очи, не еднаш (идна) свекрва се преправала да биде нешто што не е. Денес ќе ти биде другарка и ти ќе и се поверуваш, особено што не си блиска со мајка ти, ама утре може се што и е кажано во доверба да го искористи против тебе. Не велам дека така ќе биде и дека сите свекрви се лоши, ама зошто да си го комплицираш животот непотребно
Инаку јас сум золвата. Со снаа ми имаме коректен однос веќе 27 години иако знаеме да се р’чнеме понекогаш за некои неважни работи. Понекогаш и велам твојот сопруг (мој брат), мене да ми беше сопруг ќе го оставев 100 пати. Ама ете не се сите исти. И покрај тоа што после 17 години добија деца опстанаа заедно. Компромис. Инаку ова болдираново нема врска со темата сакав да го напишам од други причини.
Е да, во право си за тоа дека не знам како е кај другите, ова си го кажав некако општо и лично. Ама сепак, според мене, толкаво придавање важност на свекрва противно ми е. Океј е, ако е фина жената (иако никогаш не се знае дали е стварно таква и дали ќе престане да глуми и да се покаже што аждаја е), треба да се има почит, разбирање, муабет, ама да ја сакам и да и речам "мамо" - никако. За мене секогаш ќе биде тетка (таа и таа).
Eh so zolva mi kolku se sakavme pred da se zemime so maz mi . Mnogu ja postovav i ja sakav. Korektna licnost, mila, fina... da se iznaprajs muabet. Me poucuvase kako so decko mi (nejziniot brat). Prvo neze i kazav deka ke bide tetka. Za rodendeni si kupuvavme pokloni, odevme na kafina zaedno abe se najubo.... Do koga? Duri ne se zedovme. Ustvari da bidam iskrena I togas bese ok se ama maz mi ja utna ednas i od togas taa e nalutena. Ja utna vo smisla i se javi za godisninata nivna i namesto da mu ja cestita ja prasa za sovet (toa bese koga svekrva mi ne izbrka od doma). E od togas e druga pesna. Kerka mi ima 8 meseci a taa ni se javi da mi cestita nitu pak e dojdena. Prati poklon ko da ziveeme vo amerika. I pak taa e luta. A jas nemam pravo da se lutam. E malo sutra. Za kerka mi bi dala se. A i ne dozvoluvam nekoj da me ponizuva. Sakav da kazam malku fali da se zameris ili pak si go pokaza pravoto lice ne znam nema vrska .... Neka citaat idnive snajki i neka ucat. Vi posakuvam na site se da vi e rozovo ama jbg ne e sekogas taka....
Мојот однос со золвата е ок Не сме нешто посебно блиски, но затоа се почитуваме Никогаш ми се нема мешано ниту јас на нејзе
премногу сум млада за да имам свекрва или золва,но отсекогаш ме интересирале овие односи. Само едно прашање имам, како може жената што е мајка или сестра на некој што најмногу го сакате да биде наречена аждаја? Зарем тие немаат иста крв, и зарем не се, ако не исти, слични во однесувањето ( бај д веј, ова е докажано и психолошки ) ..? И зарем вие немате мајки,сестри кои се нечии свекрви или золви, или пак зарем вие не сте ( нема да станете) нечија свекрва или золва?? И само како да кажам, не е секогаш до свекрвата или золвата, некогаш е до снашката со почит до сите на форумот што се многу постари од мене, но морав да искоментирам