Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Те поддржувам за ова браво, потполно се сложувам и мислам како тебе :*

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    Јас имам золва и можам да кажам дека ми е како втора сестра, многу ме сака и почитува а исто и јас неа, секогаш ме подржува и неколкупати се има раскарано со свекрвами поради нејзиното однесување кон мене. Многупати ми помогнала во различни ситуации и секогаш е тука за мене иако со мало детенце секогаш наоѓа време да дојде кога ќе ја повикам било да е за совет било да е за шетање или нешто за помош, но и јас и имам многу помогнато и во чување на детенцето и во домашните обврски

На okcenzi и Saricko им се допаѓа ова.
  3. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Se izvinuvam za latinicava od mob pisuvam. Ne sum mazena, ama mojata idna zolva e najlosata licnost na svetot, tek Kakva lucemerka I glumica e. Sekoja prilika ja koristi da ni napravi problem so deckoto I da predizvika raspravija oti e ljubomorna na nasata ljubov, koja navistina e mnogu golema. Na sekoe nase zaednicko izleguvanje namerno mi zboruva za bivsi na deckoto I mu upikuva drugi devojki pred moi oci, oti saka jas da se somnevam vo nego. Taa e najpametna od site I samo taa znae se kako sto treba, samo taa se oblekuva ubavo. Go sovetuva I decko mi I mu veli "ne I davaj da pie, reci I vaka onaka da se oblece" I slicno ili mi veli ako sum se oblekla taka decko mi ce mi vikal. I I rekov toa e moj problem I decko mi ne samo sto ne mi vikase, tuku I me pofali, a sreca toj nikogas ne ja slusa. Taa mene mi deli bardinja, a taa sama ne se gleda kolku mazite cesto gi menuva. Ama gospod gleda I vraca I taa se ostavi so mazot I nema pristap doma poradi nejzinoto neprimerno odnesuvanje. A jas se pravam deka ne ja slusam koga licemerno I zlobno drndori

4. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    штом дечко ти е од твоја страна, нема што да се секираш, едноставно нека ти биде на игнор, и нема што да ја слушаш... кога ќе почне пак да ти зборува за облеката кажи и, тоа е моја работа, јас како сакам така ќе се облекувам, а за бившите ако ти спомнува, кажи и дека тие се бивши и сега ти си со дечкото и дека не те интересира за нив и нема што да се замараш со неа ;)

5. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Имам снаа дома и не се слозуваме бас сака да се кавга и да го бута носот таму кај сто не и е местото :lol:

6. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Со идната ми золва, немаме изградено некаков однос. Не сме ни многу далечни, ни многу блиски. Живееме во различни држави и контитенти и се случува некогаш по неколку месеци да не оствариме контакт. Но, кога правиме муабет, нема докажување, покажување, карање, дерење, муабетот тече најнормално. За неа имам изградено најдобро мислење и можам да кажам дека е добра и фина личност. Ни таа ни се меша во врската и во животот, ни па јас и дечко ми во нејзиниот.

7. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Золва ми е постара од мене само 2 години, па си имаме доста муабет. Додека живеевме заедно си муабетевме по дома, сега по 20-30 минути на тел си се клештиме :)

8. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Не сум мажена , ама мојата идна золва е право срце. Нежна , мила ,фина личност..можеш да си направиш многу убав муабет за се и сешто. Тука е за мене секогаш..како и јас за неа..Одма ме прифати ,од самиот почеток на врската ..имам само пофалби за неа , исто и за идната Мамичка. :lol:
    Од друга страна , имам и јас снашка , -на брат ми девојката ,(уште не е донесена дома кај нас) ..па си знам каков е односот :)

9. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Мажена сум 2ипол години, а мојата золва се омажи сега во мај. Сакам да ви кажам дека ми е како втора сестра. За се и сешто ми помагаше додека беше со нас( живееме во заедница со свекорот и свекрвата).
    Кога се породив она цело време беше со мене и со малечката. Навечер она не спиеше ја вардеше, а јас спиев. Тргнав на работа, она по цели денови со неа беше. Буквално за се се сложуваме. Секогаш ме подржува за било каква работа. И ден денес многу ми фали.........Се гледаме , не многу често, ама затоа се слушаме два-три пати дневно

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vip83

Vip83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    242
    Не сум во брак,но во иднина ако со сегашниот дечко се венчаме ќе имам золва. И тука негледам ништо страшно.Мислам дека ќе ми биде како сестра и дека ќе ми биде од голема корист.

11. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Како можеш свекрва да наречеш МАМИЧКА? Мајката е една и единствена на светот, те родила, те чувала, те школувала, те хранела, те облекувала, бдеела над тебе кога си била болна... А свекрвата? Да, супер е, те запознала вчера и мамичка е само затоа што е фина со тебе и си "пуштате водичка"? :) Жити се. И знам, сега ќе следуваат мислења "ти ќе ми кажеш, ја си знам, не ја знам од вчера туку месеци, години..." Сепак, мајка е само една, само таа е мамичка. И ниедна фина или не фина свекрва на светов не може да биде мама. Најмалце па мамичка.

На vendiii, maculencence, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Па океј де , јас тоа не го мислев во вистинска смисла на зборот. Затоа и напишав мамичка. А не мајка.
    Како и да е , како што сакам ке ја викам,нели. А ти од каде знаеш, може немам мајка? Може не ја сакам онаа што ме родила? Може немам никаков контакт со неа..може не ме сака и не ја сакам, од каде знаеш што ми направила таа во животот ? И сосема спротивно од тоа што го пиша , НИКОГАШ не била тука за мене. Е затоа мила моја Не зборувај пред да знаеш каков е нечиј друг живот :) :*

На eloves, CameliaMiller, Golden Rose и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Twinkles, одлично е тоа што се сложувате, што ја почитуваш па ете, да речеме и ја сакаш но јас би ти препорачала да не се зближуваш премногу со неа и убаво да отвориш очи, не еднаш (идна) свекрва се преправала да биде нешто што не е. Денес ќе ти биде другарка и ти ќе и се поверуваш, особено што не си блиска со мајка ти, ама утре може се што и е кажано во доверба да го искористи против тебе. Не велам дека така ќе биде и дека сите свекрви се лоши, ама зошто да си го комплицираш животот непотребно :)

На Cuci81 и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  14. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    ^ Во ред е , фала за мислењето :)

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Инаку јас сум золвата. :!:
    Со снаа ми имаме коректен однос веќе 27 години иако знаеме да се р’чнеме понекогаш за некои неважни работи. Понекогаш и велам твојот сопруг (мој брат), мене да ми беше сопруг ќе го оставев 100 пати. :x
    Ама ете не се сите исти. И покрај тоа што после 17 години добија деца опстанаа заедно. Компромис.

Инаку ова болдираново нема врска со темата сакав да го напишам од други причини.

На tessie, MilaP и pilenka им се допаѓа ова.
  16. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.816
    Е да, во право си за тоа дека не знам како е кај другите, ова си го кажав некако општо и лично. Ама сепак, според мене, толкаво придавање важност на свекрва противно ми е. Океј е, ако е фина жената (иако никогаш не се знае дали е стварно таква и дали ќе престане да глуми и да се покаже што аждаја е), треба да се има почит, разбирање, муабет, ама да ја сакам и да и речам "мамо" - никако. За мене секогаш ќе биде тетка (таа и таа).

17. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    ^ па океј , за кој како сите сме различни.:)

18. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    Eh so zolva mi kolku se sakavme pred da se zemime so maz mi :D . Mnogu ja postovav i ja sakav. Korektna licnost, mila, fina... da se iznaprajs muabet. Me poucuvase kako so decko mi (nejziniot brat). Prvo neze i kazav deka ke bide tetka. Za rodendeni si kupuvavme pokloni, odevme na kafina zaedno abe se najubo.... Do koga? Duri ne se zedovme. Ustvari da bidam iskrena I togas bese ok se ama maz mi ja utna ednas i od togas taa e nalutena. Ja utna vo smisla i se javi za godisninata nivna i namesto da mu ja cestita ja prasa za sovet (toa bese koga svekrva mi ne izbrka od doma). E od togas e druga pesna. Kerka mi ima 8 meseci a taa ni se javi da mi cestita nitu pak e dojdena. Prati poklon ko da ziveeme vo amerika. I pak taa e luta. A jas nemam pravo da se lutam. E malo sutra. Za kerka mi bi dala se. A i ne dozvoluvam nekoj da me ponizuva. Sakav da kazam malku fali da se zameris ili pak si go pokaza pravoto lice :^) ne znam :!: nema vrska ....
    Neka citaat idnive snajki i neka ucat. Vi posakuvam na site se da vi e rozovo ama jbg ne e sekogas taka.... :talk:

19. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Мојот однос со золвата е ок
    Не сме нешто посебно блиски, но затоа се почитуваме
    Никогаш ми се нема мешано ниту јас на нејзе

20. thegirld

thegirld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    93
    премногу сум млада за да имам свекрва или золва,но отсекогаш ме интересирале овие односи.
    Само едно прашање имам, како може жената што е мајка или сестра на некој што најмногу го сакате да биде наречена аждаја? Зарем тие немаат иста крв, и зарем не се, ако не исти, слични во однесувањето ( бај д веј, ова е докажано и психолошки ) ..?
    И зарем вие немате мајки,сестри кои се нечии свекрви или золви, или пак зарем вие не сте ( нема да станете) нечија свекрва или золва??

И само како да кажам, не е секогаш до свекрвата или золвата,
    некогаш е до снашката :)

со почит до сите на форумот што се многу постари од мене, но морав да искоментирам :)

На Twins2007, bokace, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.