Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Мојата снаа ми е генерација, тие се повеќе години во брак со две деца и до сега еден збор настрана си немаме кажано двете. Едно е дека не живееме заедно па и тоа си има предност, меѓутоа се дружиме често а сите празници ги поминуваме заедно, божик бадник прочка велигден и слично. Сепак замерки немам, ја почитувам оти таа е жена на мојот брат и нејзините деца ги сакам најмногу од се, а посебно ја почитувам оти не ми кажала ниту еден збор настрана ниту пак сум чула од некого, што е исто и со мене. Никогаш пред никого не сум кажала ништо лошо, и немам намера да го правам тоа за да се ситат другите.
    Никогаш не се замарам со тоа каде одат што прават, дали трошат многу дали не трошат, едноставно не сум се умешала ни јас ниту моите. Уште ми е мерак да се дотера, да си купи нешто, да прошета едноставно да е среќна.
    Значи се е до размислувањето, компромис и почит.
    Од карање никој аир не видел, а вака сите среќни и весели.

На eloves, ebola и Rama им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Снаа ми е прекрасно суштество. Кога дојде кај нас таа имаше 19 јас 18.
    Ме научи да пушам (цигари). Милион пати и имам кажано, брат ми да ми беше мене маж ќе го оставев 100 пати, инаку го истрпе иако немаа деца 17 години . Ја сакам и обожувам иако ми е снаа.Мајка ми ако прозбори нешто за снаа ми очи и ваам иако ми е мајка.
    Мојата снаичка :inlove:

Мори имаш згоден брат...:$

Последна измена: 27 февруари 2015
    На Nausicaa и joy1 им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Се согласувам потполно со постот на Елиса, и јас сум со снаа ми од почеток во коректни односи , таа е постара од мене 4 години, од почеток се покажа насмеана , мила и вредна, и јас и поддадов рака за се , секаде одам со неа за друштво ,и ги почитувам роднините нејзини кога ке дојдат кај нас , и помагам премногу во гледањето на внук ми (кој го обожавам) од време на време си купуваме некои поклончиња, колку пати кога ќе ми дојдат другарки ја викам да дојде и таа во соба кај мене , да седи со нас , некогаш доаѓа некогаш не , баш вчера ми се јави другарка ми да се организираме за одмор 3 девојки за помирен одмор, и јас и велам барај аранжман за 4 , кога исклучив телефон и понудив на снаа ми а таа се насмевна и рече дека би сакала , ама вика што ке правам со вас со мало бебе , вие ќе сакате да шетате до доцна и плус нека си оди со брат ми, тој и е сопруг,ама ете чуствував потреба да и речам.
    Еден совет и до снаите и до золвите, подадете рака и некој ќе ви подаде и вас , се е лесно ако има слога и компромис.

На SV1911, eloves, Golden Rose и 3 други им се допаѓа ова.
  4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Со золва ми имаме чисто формален однос. Без преголема близина ама па изоставени се било какви кавги, замерки и проблеми. На празници, родендени, имендени се посетуваме задолжително. Еднаш на два месеци се случува да испиеме едно кафе и тоа е се. Мислам дека ако ја затекнев тука кога дојдов, ќе бевме поблиски. На некој начин се разминавме. Таа се омажи три месеци пред мене, така да не сум поминувала долго време со неа.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    вака ја сум во брак 2 години, имам золва која сто не зивее со нас но истата многу ме навреди, вака незнам како да објаснам и дали некој мозе да ме разбере засто и јас самата немозам. вака бес имавме некој солиден однос не бевме премногу блиски но комунициравме и добро се слозувавме за еден ден како гром од ведро небо да ми стигне порака на фб каде сто истат ми се закани дека ке ми го наруси односот со маз ми и усте многу грди зборови, ја се сокирав си реков од кај сега ова сто се слуци, поцнав да размислувам да не сум направила несто и нисто не ми пагасе на памет толку ми бесе теско со цела вецер плацев и немозев да си ги објаснам работите, после одреден период отидовме кај неа на гости кога останавме сами ја прасав сто сакасе да казе, таа само ја наведна главата и не одговори нисто до ден денес се први како нисто да не се слуцило... на моменти ироницно ме навредува а потоа ми се лизни незнам кој и е филмот но поцнав да ја мразам избегавам секаква комуникација комуницирам само кога морам и тоа ради маз ми несакам да му биде теско и нему зосто таа му е единствен близок од семеиството кое му останало. извинете за долгиот пост и ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОС ! :(;(

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.418
    Ја имаш пораката покажано на маж ти?Сепак се раб за закани и навреди од неговата сестра кон тебе и треба да му кажеш.Мора да има причина за таквото нејзино однесување.

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Тешки фамилијарни односи се тоа.
    КОјзнае во какова напишала
    можеби и љубоморна е нешто ?!!
    Ама неможам да разберам како може сестра на брат такво нешто да му прави.
    Му ја нарушува семејната хармонија.
    Среќна ке биде ако види како се расправате ?

8. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    najtesko od se e sto molcam i go cuvam toa vo sebe zasto nesakam da se nervira i maz mi radi takvi gluposti koi sto spored mene mozat da gi napisaat ili napravat luge koi sto imaat nekoi svoi problemi stvarno neznam,a mi e stvarno mnogu tesko, samata pomisla deka treba da se sretnam so nea mi stanuva grozna a situacijata nepodnosliva, pa neznam sto da pravam... namesto kako minuvaat denovite mene da pi stanuva seedno mene mi stanuva nepodnoslivo, najloso od se e sto ironicno me navreduva, a se pravi pred lugeto deka prekrasno si ziveeme, poslednoto nesto sto go napravi i me zbuni bese slednoto; nejziniot svekor sakase da si poigra so nejzinoto dete a negova vnuka a taa mu rece ostavi go deteto samo sto go presoblekov ne ti se cisti racete, covekot ostana bez zborovi a i site koi bevme prisutni i posle toa pocna nekoj drn-drn muabet bez osnova kako nisto da ne se slucilo... ostanav zaprepastena i pocnav da mislam deka nesto ne e vo red so takva licnost :(:headbang::headbang:

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Имам некаде читано дека посебен психолошки момент е кај сестра кога се жени брат и. Не ми текнува како се викаше но еве кој студира психологија ке потврди и каже како точно се вика.
    Тоа е момент кога сестрата тешко се помирува со фактот дека брат и ,,припаѓа,, на друга жена со која ќе оформува семејство и таа мисли дека и го зема засекогаш. Понекогаш ако е лабилен карактер оди до крајност да таа се замислува дека е жена на брат и- но тоа е веќе тешка психологија. Од тој момент снаата е најголем нејзин непријател. Треба да и се разјасни дека брат и засекогаш ќе биде тука за неа, дека му е сестра....но работата е дали сака да свати и како ќе свати (и уствари ако самата не си помогне никој неможе да и помогне) . Тоа е некоја си фаза кај золвите што поминуваат откако братот ќе се ожени. Кај некои е поизразен тој психолошки момент а кај некои не е, некои го манифестираат некои не. Само по себе и со време поминува.

Ирена, биди си таа што си и не ставај се на срце. Игнорирај ја и ќе видиш дека со тек на време ќе свати самата дека не и го земаш брат и.

10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Тешка префригана сељандура
    Извинете за изразот
    Модератори нека не ме опоменуваат нема веќе да вреѓам , обеќавам

На zekzeki, TIGARCE86, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    porakata ja imam vo fb poraki seuste no ja nemam pokazano od pricini sto nesakam da im gi narusam odnosite zasto negovit
    sto me sovetuvate da napravam da ja pokazam porakata na maz mi zasto ke puknam veke

12. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    zasto ako ja ignoriram na celo, ke se pojavi somnez i prasanja od strana na maz mi vo sto e rabotata i pak ke moram nekako da kazam neli??? sto da pravam taka veke ne se zivee...

13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Незнам каков каратер е мажот ти.
    Има мажи кои политички ке ја фатат и индиректно ке ја наведат да престане
    ама има и мажи кои ке и се истурат па ти ке се најдеш виновна за нарушување на фамилијарни односи
    Да сум јас на твое место би кажала знаејки каков е близок односот меѓу мене и мажот ми, бидејки тоа такво ,,поткажување,, од страна на золва ти може и да ги премине границите на нормалното.

14. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    isto taka i kaj nas kako sto kaza i samata ti

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас би ја истражила причината за таквиот испад нејзин и доколку се случи повторно би му ја покажала на мажот ми.
    Па сега ти види си.

16. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    ne ja nemam pokazano,mi stoi vo porakite vo fb,kako sto kazav ne mu ja pokazav od prcini sto nesakam da mu gi rasipam odnosite so sesta mu zasto taa mu e edinstven blizik koj mu ima ostanato od semeistvoto,pricinata zasto go pravi toa ne ja znam i jas licno nasamo ja prasav sto sakala da kaze so toa taa samo ja navedna glavata i premolce, no tuka ne zavrsi se do den denes mi se potsmeva i ironicno pluka po mene, apred drugite prikazuva nekoj prekrasen odnos pomegu nas dvete, znaci na koj i da kazam sto pravi mislam deka nema da mi poveruva se dodeka ne ja procita porakata vo koja veruvaj ima teski navredi koi seuste nemozam da gi zaboravam, sto mislis ti dali treba da kazam i veke da prestane toa ludilo?;( se cuvstvuvam uzasno kako da ne sum pokeke istata...

17. irence88

irence88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    10
    znaci ja ja prasav najkulturno vo sto e rabotata no taa samo ja navedna glavata i premolce mozebi pocuvstvuva vina neznam, no se bi bilo nekako polesno dokolku se ova prestanese tamu kade sto e no se prodolzi taa na ironicen nacin pluka po mene i posle mi se uliznuva i mislam deka najdobro ke bide da si kazam na maz mi iako mi e zal za neko nesakam da go povredam,no taka sto cuvam vo mene se povreduvam samata sebe i premnogu mi e gadno veke, bi sakala veke se nekako da zavrsi... mislam deka ne mi treba takva licnost do mene koja ke mi go komlicira zivotot... se cuvstvuvam uzasno :headbang:

18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Zolva mi e dosta zlobno sustestvo.Koga se omaziv za mm bese ljubomorna na mene zasto i majka i i pokojniot nejzin tatko imaa podobar odnos so mene otkolku so nea.Pravese dosta problemi,kradese od kaj nas doma.. inaku bese mazena.Koga izbega od kaj maz i za drug nejzinite ne sakaa da ja poglednat pa pak mi se svrti mene da i pomognam da razgovaram so niv da ja primat.So teski maki go nagovoriv mm i ja smirivme doma situacijata a posle i si se omazi kaj ovoj za koj sto izbega.Mnogu sto ja poznavaat i znaat kolku problemi ni napravila sekogas se cudat zosto i pomognav,no jas ne pomognav zaradi nea,tuku zaradi mm i negovite koi sekogas bile dobri sprema mene.

19. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Јас сум во подолга врска (не многу долга, но доволно долга за да пишувам тука) со дечко кој има ненормално искомплексирана сестра.

Уште на почетокот на врската ми спушташе муабети околу разни "ситници", за што честопати имам премолчувано де поради култура и поради љубовта и почитта кон дечко ми.

Во последно време муабетите се засилија; што и да направев, таа секогаш имаше некој подмолна реплика, небаре во очи и бодев.

Ми зовре.

Му реков на дечко ми дека ако уште еднаш и слушнам глас, нема да гледам пред кого и што ќе и речам- ама нема да и премолчам.

Ситуацијата се потсмири, а и моиве "страсти", ама по некое време коментарите пак се вратија.
    Овојпат повторно ја "голтнав" нервозата, но сега поради фактот што таа се вери и веќе не живее во истата куќа со дечко ми, па среќа не ја гледам воопшто.
    Избегнувам секаков контакт со неа, дури ни на гости им немаме отидено со месеци.

Набрзо ќе се мажи, а јас не можам да ја "сварам" не па деверица да и бидам.
    Искрено се надевам дека ќе созрее и дека ќе сфати дека нејзиното однесување не ја води никаде, дефинитивно не во мој правец.

Мојот коректен карактер навистина ми помага да останам смирена, но се си има граница.

На eloves и irence88 им се допаѓа ова.
  20. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    P.S. Си ја замислувам @Daleron како ми дава совет да не се воздржувам и да и ја "светнам" една :D :rofl:

На Hipica, referentka и joy1 им се допаѓа ова.