Ви благодарам, да си исчекате сите само радости mood: indescribable. сето се случи набрзина...од нигде-никаде, шта да ви причамм
Јас мојата снашка многу си ја сакам Уште кога ја запознав пред 8-9 години осетив таква блискост со неа како да ја знам цел живот, така и си остана нашиот однос до ден денес. Не е најубава, ниту најзгодна, ама е една од најпрекрасните особи што сум ги запознала во животот Не би ја менувала за ниедна друга Со неа сум многу поблиска отколку со брат ми
Тешко на немажените золви,ах само да знаат какви оговарања им се прават зад грб од снаите,само затоа што не се омажени сеуште и си живеат под свој покрив,своја куќа и се кај тато и мама Милион пати имам кажано треба да се најде заеднички јазик и компромис,да се поддат раце заеднички ако се може,ако не тоа е сосем трето,секакви луѓе постојат да,има и снаи и золви отровни како змија,ама па мислам дека се претерува ,во реалноста немам видено толку труења против золвите колку што гледам тука,се мешаат баби и жаби,золвата може да е најфина на свет и пак да смета само затоа што не се омажила сеуште,па извинете ме снашки,ама случајно од вашите пари да не живеат золвите?си немаат родители? си немаат сопствени примања? не чини вака работава искрено може требаше постов да оди во испукајте се или на срце ми лежи,ама за овде му е намената баш
Точно! Ако не им чини наместо да кукаат по форуми и да одогвараат можат комотно да се потрудат да се иселат од таму и никој да не им смета кога веќе се напнуваат безпотребно и љубоморат без причини, нека бидат така паметни како што се вешти во озборубање и плитки муабети и нека си го решат нивниот проблем.
Ako ne se soglasuvas so nas snaite, togas ne mora da koristis navredi. I ako sme moznost da se isselame od tamu i zgora na se ako ova ti go sfakas kako glupost i napnuvanje bez potreba, pa i ljubomora kako vrv, togas preispitaj se ili ne komentiraj dodeka ne ti dojde na glava ! Na kraj kraeva ova e forum i sekoj ima pravo da komentira sto mu dusa saka, a tvoe e dali ke citas ili ke gi ignoniras postovite sto ne ti se dopagaat.
Патем, конкретно за мојот пост,не гледам некаде да има навреда, само сметам дека однесувањето од нејзина страна не е коректно, а исто така не сум должна на никого да давам објаснување за ништо. Се'додека на некого му чини, може слободно да си коментира и да споделува мислења, без разлика дали ќе го делиме истото мислење или не. Па и за тоа е темава Снаи и Золви, зарем не ?!
@DaCi1 Девојко ај смири си ги страстите и не влегувај со вакви испади и офф топици. Каде виде дека јас ти реплицирам и те навредувам тебе? па да се дрзнуваш ти самата да ми реплицираш и да зборуваш да те игнорирам кога ниту мислењата ти ги немам прочитано. Преиспитај се ти прво па потоа наметнувај се во моите постови. И да ова е форум и јас слободно можам да го споделам моето мислење за темава а ти твоето, но моето мислење не ти беше тебе реплицирано за да ти ми реплицираш на мене и притоа да кажуваш дека не треба да ти коментирам.
Епа и јас си имам золва помала од мене три години. Камен јано камен душо во мозок, секогаш си прави што и одговара, од факултет ништо, сега пак ќе си ја школуваме повторно, повторно и повторно секоја година. Моментално е на печалба во странство, па моравме да и пратиме пари за карта за да си дојди оти многу има спечалено таму. Ја почитував многу порано,и помагав за се, ја бранев ако мм и се развикаше неправедно, но многу ме навреди уште кога бевме во врска со мм, и каква и да е сега и памтам. На дистанца се држам несакам зближување, ни контакт претерано. Едноставно незнам како да се однесувам ни ја сакам ни ја мразам. Ме иритира фактот што сите ги матка ги вртка, и мм понекогаш и самиот во себе знај дека е така дека згрешила дека лажи дома и ги мафтосува, ама пред мене многу ретко му се испушта. Јас и мм штедиме пари за веселби, за за реновирањње и се друго потребно, и на крај ќе испадни да мора да ги дајме дома, ради тоа што ќе мора да заминува на факултет Г-цата, и нема да се бунам толку ако се труди да има осет, да помисли дека толку се трудат сите околу незе за таа да биди задоволна да биди школувана, да учам да седнам да завршам, не бре брате битно е нашите пари да се трошат на кафичи на излегувања, на пијање до доцна навечер и собирање другарки кокошки. Е ќе видиме дали ќе биди вака сега кога ќе си дојди, нема шанси да дозволам повеќе.
Да не бидам сфатена погрешно, ама зошто бе вашите собрани пари, твои и на мажот ти, да и ги давате на нејзе??? Золва ти си има родители кои се должни да ја финансираат, а не снаа и` да ја финансира. Тука маж ти треба да си пресече, бидејки вие двајца си имате свои трошоци, дали за ваше дете или за некои други потреби, вие си знаете.
^ Ја финансираат како да не. Не еднаш сум го слушнала муабетов, ако подаде братот 500 денари на сестра или позајми на родителите па се вратат парите уредно, веднаш слушаш муабети како они финансираат. Ќе даде снаата пари за золвата да може да студира, мижи асан.
^ Ех па не можеш така да кажеш. Да, денеска само глупите и наивните го прат тоа и се една во милијарда али неможеш да кажеш дека не е така, па не му си дома на крај краева. Никој не знае какво му е дома, луѓе со стотици проблеми има и тука секој си ја кажува нивната верзија дали е така или не е не можеме да кажиме или да судиме. Па можи и скраја далеку родителите не се живи па мора да финансира бог знае какво им е, секакви луѓе има. Твое е дали ќе веруваш или не.
A sto ako roditelite nemaat dovolno za da mozat da ja istudiraat do kraj cela godina. Znaci tuka mora da se pomogni, a pozajmeni pari nema da se vratat, poradi toa sto nema od kade da se soberat. Ti sigurno si zolva isto kako mojava pa nesto te pogodi. xaxaxa
Сега веќе мажена ми недостига снаата,како сестра ми беше,се слушаме постојано на тел.Со братми можи да не се слушнам со денови ама со неа неИ јас сум сега снаа,со едната золва сум поблиска а со другата се држам на дистанца бидеќи има малку оговарачки карактер.Но ја немам таа блискост како со снаами,можеби бидеќи не живееме заедно.Снашката трчаше спремаше за мојата веридба и еве 5 години си немаме збор настрана.