Zalosno e.... Mi e zal za devojkava.... A I toj ....lepotanot...valkan igrac....E.a ti mazot koga ceka zena mu da go hrani I nego I negovite.
Абе вие смејте се, ама стварно познавам луѓе кои едвај чекаа синот да се ожени за на име на снајкава да земат кредит. Кој секако не го враќаа па снајка има извршители на грб сега. И не се тие криви, таа си е самата, никој не ти држи пиштол на чело да потпишеш. Опасна работа е ова “да не пукне срам“, што глупости невестиве прават за да го спречат истово.
Ај белќим ќе се средат, ама тешко. Тој вереникот требало однапред да каже со што таа би се соочила во новиот дом и убаво вика Стетоскоп валкан играч. Сепак девојчево си го сака и ете би се жртвувала за него. Ако се жртвува за него тогаш таа како дојденец ќе биде жртва на сите.
Tradicija.... Oni legaat,a pridojdenite gi finansiraat. Snaata sprat ke kreva,a zetot garaza ke pravi za avtomobilot koj ke go kupat so pari sobrani od svadbi.
Двојчево мака си има, а јас се кЉафтам пред екранот. Парите од свадбите ќе треба да ги вратат, така да нема да им остане за автомобил, ќе му остане гаражата на зетот.
So samoto toa sto ja izlazal, t.e ne bil iskren pred da se verat zasluzuva da go otkaci. Jas da sum na tvoe mesto bi fo otkacila i kraj na prikaznata. Za nikoj na svetov ne bi ziveela vo toj haos i so krediti do gusa zaglavena, a kapak na sve i da ne bide iskren so mene!
@Фрида Кало седни и разговарај со мт, само вие двајцата можите да си ја средите работата, барајте излез ако треба и тоа да е отселување од таму (што би било најдобро решение), бие треба да имате свој живот и своја иднина па како ќе одгледувате деца во иднина, таму не е добро за никој спакувајте се и заминете си така побрзо ќе најдат решение и за тие кредитите најверојатно свекор ти ќе мрдне со задникот, тешко е бре со неразбрани да се расправаш. Зборувај во најскоро време и пиши што ќе направиш. Со среќа и поздрав
Татко му не работел а пиша 7000 пензија е сигурно. Жено што да се разговара ако се за малку кредитите ај ок. Ама стварно бил нефер спрема тебе со тоа што не ти кажал дека е заглавен со кредити. Да не сака да земе кредити на твое име и да те заебе ?
Pa oni veke imale zemeno 6 kredita. Sega I snaata da zeme kredit,neka gi rascisti nivnite krediti,pa dozivotno da otplaka Eeeeee...Ne zaludno rekle deka ljubovta e slepa.
Куќа со кредити се гради, како инаку? Добро, исклучоци. Е сега што нашите моми се навикнати на веќе готово да се оди, не очекувај други совети освен -бегај што подалеку, зошто кредитите да му ги плаќаш? А таа куќа утре здравје за нив ќе остане и за нивни деца. Требало да ти каже, и тука имаш право да си заминеш ако ваквата ситуација не ти одговара. Од друга страна, ако не сакаш да си одиш, не брзај со спратот, чекај да се исплатат старите кредити што се на нивно име. Кога ќе бидат чисти тогаш може да размислувате за уште еден кредит. Оти ти на твое немаш ништо па со своја плата можеш да учествуваш за јадење и сметки (сестра му, татко му и ти давате отприлика иста сума за домаќинство) и да си тргаш на страна еве вака за одмор. Запрашај се сами колку може да постигнете, дали со две плати ваши (дури и да му останува чиста целата) можете да изградите нешто свое за живеење. Вака четворица сте, е сега тешко е во заедница, ама премери си колку години ќе треба така да се живее и дали си спремна.
Видете, јас сум за максимална еднаквост и многу се нервирам кога ќе прочитам мислења дека машките се оние кои треба да го понесат целиот финансиски товар за заедничкото живеење додека сосема е океј девојките да се појават со едно куферче пред врата. И нормално е кога се живее во заедница да се придонесе кон семејниот буџет, не гледам ништо чудно во тоа. Меѓутоа, во ваков конкретен случај како кај @Фрида Кало би била навистина сомничава кон реалните намери на момакот, односно, дали е во прашање љубов или корист? Пред да решиш да се жениш, седнуваш и правиш отворен муабет за финансиите, особено кога имаш шест(!) кредита за враќање, не чекаш невестата прво дома да ти дојде па после да ја оладиш со „ Абе, упс, заборавив да ти спомнам, јас дужам неколку десетици илјади евричи хахах...“. Колку парови прво чекале финансиски да застанат на здрави нозе па дури после се решавале на нешто сериозно, затоа момаков и ми е сумљив- постојано се избегнува прашањето на свадбата (односно официјализирањето), во меѓувреме снајкава финансиски помага дома (реално, 1/3 од домашниот буџет е од нејзини пари) па уште и планови се кројат сама да им подига спрат... Што знам, може и сум параноична ама имам во околина неколку опортунистички зетовци кои буквално се женеа за (семејството на) невестата да им го уреди спратот/ реновира станот па после се разведуваа. Гарнитурата во дневна и телевизорот лесно ќе се земат ама да те видам собери му ги новите прозори, преградните зидови и цевките за канализација. Се надевам дека вереникот на Фрида не е таков вол.
Јас не разбрав дека таа чека на готово туку дека сака со свои и на партнерот финансии да направи нешто. И смета неговата финансиска и др. Обврска према луѓе кои можат сами за себе да се грижат. И мене би ми сметало.
Jas kazav begaj od tamu! Covekot ne bil iskren! Taa ne vlegla svesno vo takva sredina, da znaela za kreditite peki, no pojma nemala. vtoro od kaj e sigurna deka ke ostane na niv kukjata pa da vlozuva tamu.
Мене ми е жал што и викате да го напушти вереникот ... Што е тој крив што имал незаентересирани родители и не се потрудиле да му остават бар нешто?? Еве нека кажи членката што личност и е вереникот?!
Ne e vinoven, no trebal da napravi iskren muabet so idnata sopruga, da i kaze kako tocno stojat rabotite, pa sama da osluci dali ke se nosi so site tie raboti ili ne. Jas ne bi trpela site da se obeseni na grbot od maz mi i da im izigruva pottrcko...