Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Како бе така?
    Само зошто другарките ти имале лоши свекрви и золви,ти бараш начин како да им враќаш на золвите,кои патем не ти прават ништо,освен што шетаат со твојот вереник,а нивни брат:o
    Како ти прават лице,ај објасни??
    Воопшто не ги сакам ваквите раздори во фамилија и од никогаш не ми биле јасни,а ги има во скоро секое семејство,за жал.

На Rose96, crimson, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    34.036
    Еве еден пример за моиве золви.
    ЗНАЧИ СЕ ДОДЕКА БРАТ ИМ (мојот сопруг)ГИ ПОМОГКУВАШЕ ФИНАНСИСКИ БЕШЕ СОВРШЕН И ЈАС БЕВ НАЈДОБРАТА СНАА. Од кога се тоа се заврши бидејќи ние крај со крај едвај сврзувавме еден период тие сите го пикаа носот кај што не им е место и се тие знаеа.
    Ете ги сега од шт немат очи да ме погледнат ретко и се слушаме и видуваме.

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    добро еве незнам кај да пишам значии сестрава на дечко ми е досадна ко пролив...мажена е а секој божји ден е тука кај нас значиии ај разбирам и рекле нејзините ама толку да немаш осет не ми е јасно и неможам да го поминам тоа значи секој ден е тукааа....:@

4. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Не е кај вас, кај неа дома си иде. Ако е мажена не значи дека не треба да оди кај родителите. Колку има право дечко ти да седи со родителите, толку има право и таа. Како што дечкото те однел тебе таму, така и таа има право да си седи таму, дали сама, дали мажена со мажот и, нејзино право си е. Може и она истото си го мисли за тебе..

На Sannelaa, baby-star, BabyStyle и 25 други им се допаѓа ова.
  5. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    И мојата золва секој ден доаѓа на кафе а минимум два пати во неделата на ручек. Се тоа е во ред, тоа си е и нејзина куќа колку сака толку ќе доаѓа, седам и јас со неа најчесто ама признавам дека понекогаш е заморно штотуку вратена од работа да и варам кафе, да седам со неа и да и правам муабет, да слушам исти муабети цело време, или пак, како што се почесто се случува она си пие кафе со свекрва ми, а снаата т.е. јас да и ги пазам децата. Ги сакам и внуките и ќе им посветам и нив внимание, ќе си поиграм, ама не иде она легната пред тв со нозете на маса и кафето во раце кое јас сум и го сварила, а јас нагоре надолу по скали, внатре - надвор со внуките.
    Еднаш многу се изнервирав, внуките многу сакале да спијат на креветот на вујна и вујче па им дале дозвола да си се качат кај нас во соба и не да спијат туку се да испревртат, од гаќи до украси на полици. И кога си дојдов од работа, ми се крена косата, фино лепо го земав телефонот ги сликав, се симнав долу и прашувам кај се децата, што прават, спијат - многу сакале во вашата соба да спијат и јас се насмеав и им викам не да не спијат, журка прават и им ги покажав сликите со насмевка немирки мали. Двете заќутеа па и они се насмеаа а затот стана да ги прибере и 100 пати се извини. Му кажав дека не ми смета кој знае колку, деца се, се случува. Од тогаш имаат забрана сами да се качуваат сем со мене и маж ми и тоа од зетот а од золвата и свекрвата ни збор.

На FallenAngell и gjoker4e им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.937
    Па кажи - женски уморна сум, одам да прилегнам.
    Не мораш ништо со сила да правиш. :)

На Luna91, gjoker4e и Rose96 им се допаѓа ова.
  7. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    како прво ние живееме заедно...
    а како второ, нема да ти пречи секој божји ден да ти е дома ? па добро зошто се мажела ако секој ден ми е тука ?

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Ти мажена си во таа куќа или си девојка на синот?

На BabyStyle, LUCI 99, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    Мене не би ми пречело секој ден да доаѓа на гости.
    Што ти менува ако дојде на гости и поседи неколку саати?
    Тоа што живееш со дечко ти не ти дава за право да кажуваш кога и колку да седи сестра му на гости. Сепак тоа е и нејзина куќа, а крвта не е вода.

На Unique__ и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Па мош и ти им сметаш на неговите. Јас не би живеела со дечко ми и неговите ама ти си знаеш

На elenaeli22, oblace1, crimson и 9 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.080
    Допаѓања:
    268.937
    Колку и да живеете заедно... ти си невенчана снаа, таа е ќерка :)

На NarCis@, Unique__, DAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Синот решил да се жени/вери а нема обезбедено дом за новото семејство, и пази те молам, ќерката е крива што сака да си доаѓа кај мајка и на гости.

Таа е тука родена и куќата е пола нејзина. Тука е растена и секогаш тоа е нејзин дом.
    Братот што е неспособен да си обезбеди самостоен дом и уште седи во скут кај мајка му, не е вина на ќерката.

Па уште за бунење е работата :x пологично е сестрата да се буни што вие седите кај старите, ама ај... Македонија е ова... Нормално е цел живот да живееш со мајка ти и татко ти.

Последна измена: 20 септември 2018
    На Sannelaa, oblace1, baby-star и 24 други им се допаѓа ова.
  13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Ме интересира што мисли дечко ти за ова и дали воопшто знае дека сестра му ти смета?

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ваков муабет можеш да вртиш кога ти ке си го испотиш газот и ке спечалиш пари или ке земеш кредит кој ке го отплаќаш малтене цел живот.
    Во спротивно, треба да бидеш задоволна што луѓето те примиле у нивен дом и ти дале кревет на кој ке спиеш.

Освен ако таа не доаѓа на поседок во твојата соба, а претпоставувам таа седи во дневната која е заедничка соба, не гледам причина за нервози. Не ти сметаат свекорот и свекрвата, е баш керката, која доаѓа на неколку саати, е проблем.

Ете, гледаш, со еден муабет се разбрале и ти се извиниле. Можеби таа смета дека сега тоа е твој дом и не сака да ти се меша во кујната. Нареден пат кажи дека си уморна од работа и дека сакаш да прилегнеш, барем тоа е едноставно. Ако золвата има осет, нема да ти замери.

На BabyStyle, Offspring, crimson и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @FallenAngell, тоа е живеење во заедница. Сестрата не прави ништо лошо, ниту пак намерно сака тебе лично да те ремети, таа само доаѓа да си ги види родителите. Утре ќе доаѓа и со децата. Ако сте сериозни со дечкото, можеби е време да почнете да размислувате за само ваше катче.

На oblace1, crimson, zalosna и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.522
    Во туѓ дом сака да шефува будуча снаа. :D Пази да не те прочита од некоја страна, мож и таа е на фемина, па проливот ќе ти биде од помалите проблеми:sun:

На BabyStyle, LUCI 99, Unique__ и 4 други им се допаѓа ова.
  17. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    5.584
    Нема што да ми пречи, колку е мое толку е и нејзино, мажена не мажена не менува ништо. Си доаѓа и си седи кај родителите. Еве замисли си дека е немажена и готово, тогаш ќе имаш оправдување зошто доаѓа секој ден.

18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    Не знаеш и не можеш да знаеш зошто доаѓа секој ден таму. И да доаѓа сепак кај мајка и доаѓа не кај тебе. А тебе ако тоа ти смета и доколку директно не си засегната со финансии или пак ти седи у кревет брачен цел ден или ти брка и гледа по интимите треба тоа да го сватиш дека она е ќерка таму и ќе со доаѓа кај мајка и. А ти седи си таму каде штко е твоето не мора со сила да идеш кај нејзе и да седиш со нејзе. Што они две прават ме треба да те интетесира.

Доколку тоа ти смета заминете си со дечкото од таму и решен проблем стави си клуч на врата своја и никој нема да доаѓа ќе си бидеш сама.
    Така.

Можеби е болна ама е реална вистина.
    Затоа човек се бори додека е жив како знае и умее за свое и своја приватност и мир пред се.

Во туѓа куќа посебно кога станува збор за чедо што си го израснал од еден грст месо така ќе е и нормално дека ќе е така.

Се додека золвата си оди фино и културно кај мајка и не треба да те засега и точка.
    Тоа си е нивна работа и нивен живот оти прст од рака не се дели да знаеш уствари ќе дознаеш понатаму.

Крај краева ти најверојатно се ова го имаш видено пред да се мажиш, ако толку многу ти сметало требало да почекате можеби за свое катче. Оти куп девојки ете од вакви причини и многу други што можам да кажам дека ова е прдљавина од проблем како демек причекуваат и се борат за свое.

Така.

На marlonbrando69, baby-star, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Биди среќна што не ти прави проблеми и не ти се меша.
    Мојата си отиде но за кратко се врати и јас што требаше да направам да се бунам зашто се вратила?
    Кај да оди сигурно на улица нема да оди си има своја куќа.
    Искрено јас ич не ја сакам ама нени сакам да бидам на нејзино место такада јас и мм сме тие што ќе си одиме и сите ќе си живеат мирно и среќно.
    Ти да не мислеше дека животот во заедница е цветање ружи?

На zalosna, CameliaMiller, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    33.752
    Золва ми , ми е генерација.Ма ја обожавам .Кога бевме дечко и девојка со мм секој ден одев кај мм и со золвата сме си правеле муабет.Она ми беше сестра.Муабет секогаш ми одел со неа дури и сега кога сме далеку и кога ќе кажам нешто за свеќи мене ме подржува и ме правда.
    Многу ми недостига и многу ја сакам.Ама отиде на крај светот.Со зони сме различи и многу тешко се погаѓаме да се чуеме.
    Најубава золва на свет си имам.

На Marmarin, Lolipop23, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.