Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Па таа не доаѓа кај тебе си доаѓа кај родителите. Тој дом колку е на дечко ти, толку е и нејзин. Секојдневно дремење кај мама и тато откако веќе сум се омажила не ми се допаѓа ни мене ама коку људи толку чуди, кој како сака си прави. Нема потреба ни причина да се устручаваш колку доаѓа и седи ако имате сериозни намери со дечко ти почните да размислувате за свое катче и да се одделите.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    нападнавте без причина хахах не ја ни знаете ситуацијата колку е само испревртена неблагодарна и безобразна и затоа ми пречи највеке..прво видете што е проблемот па напаѓајте...а како прво никогаш јас да се омажам не би одела кај моите секој ден и би се понашала како таа што се понаша без осет...криво ми е што е таква затоа така изреагирав а можете колку сакате да зборите кога не сте во право и не сте во моја ситуација

3. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    како и да е и јас придонесувам во куќава ма да не се толку замарам за парите ако тоа ти е целта

4. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    ке биде за некоја година здравје но не ја знаете ситуацијата така даа

5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Па што не ја раскажа целата ситуација,иако јас не гледам што има да ти пречи тебе кога сестра му си доаѓа кај нејзините родители не ти доаѓа кај тебе ,а кога ќе си имаш твое можеш да се буниш а вака немаш право ,инаку тоа што си пишала погоре
    како се понаша без осет во куќа во која изразнала? Почни да размислуваш правилно и гледај реално на работите а тоа што ти доколку се омажиш нема да одиш кај твојте незначи дека и она треба да го прави истото :).

На 1209, crimson, lovestoneddd и 6 други им се допаѓа ова.
  6. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    безобразно вулгарно и неблагодарно е така се понаша иако се и имаат пружено и во живот и во брак

7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Безобразно и вулгарно што доаѓа кај мајка и или прави други проблеми?

8. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    прави значи проблеми тоа ми е целиот муабет, се нервирам што јас неможам да се мешам затоа што нејзините што све не и пружија во животот и бракот а таа вака да враќа па несакам да ја гледам, искористува на секој можен начин....ке дојде и ај што седи барем да е човек туку цела е испревртена и љубоморна и само се расправа ако незнае муабет да направи...дечко ми има помала сестра срце е 8 години е, а попаметна од нејзе
    неблагодарна е на тоа што го има

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Е сега јас да ти кажам ова тие само почеток она колку ќе прави проблеми да знаеш ехее,затоа двајцата куферот и низ врата,секако ако сакаш да си инаш мирен живот и без расправии.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    и се има многу пати развикано на малава без причина замисли да љубомори на дете од 8 години ? и се имам расправано за тоа со нејзе затоа што малава ја сакам како моја родена сестра а таа колку и да и е Крв нема право така да се понаша со дете... ептен што викате немам право во куќава но ке биде и тоа се надевам...не дека со тоа кој знае што, туку да можам да пријаснам некои работи на госпоѓицава...

11. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    јас сакам но тој планира спрат да крене....а до тогашка оф мори мајко...

12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Дечко тие?
    Ако тие дечко одиси кај твоите додека крене спрат иначе тешко тебе

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    да да...иначе не ми е во план да се вратам назад од X причини...како и да е ке се изборам не ми е кој знае што ова само ете ми пречи многу ама ке биде се во свое време.. фала ти барем што ме разбра
    А за подобро ке биде само незнам како можат да си го дозволуваат тоа неговите мене тоа ме јаде, разбирам керка и се и јас не сум цвеке за мирисање но не сум била неблагодарна и безобразна за помошта што ми била пружена

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Абе од кај те примале невенчана снаа па и силна си и маани наоѓаш. Ваква била онаква била. Каква и да е, ќерка им е. Јас мислам дека ти си пољубоморна на неа оти има кај да се врате, а ти немаш, т.е. не сакаш да се вратиш кај твоите

На oblace1, baby-star, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  15. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    хахах ме изнасмеа сега..имам право да наоѓам маани зашто јас утре ке живеам со тие луѓе нема ти

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Па јас не наоѓам маани, хаха

На zalosna и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. FallenAngell

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    баш ме интересира како би се чувствувала ти на мое место да си...штета не се сите перфектни како тебе и твојот живот..несакам да коментирам више затоа што немаш никаква поента со ова

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    А кај прочита дека јас и мојот живот сме перфектни???
    Јас не можам да се чувствувам како тебе оти никогаш не би се нафатила да живеам кај дечко ми и неговите, како невенчана снаа. Ако сум сакала да живеам со дечко ми, ќе сме си живеале сами .А не луѓето од кај ме примиле, па и маани ќе наваѓам на золвата

На zalosna, Feminka22 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  19. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    3.709
    @FallenAngell мила, труди се да не се нервираш за глупости. Верувај, времето поминува, а ти да си го трошиш замарајќи се со золва ти, не вреди. Ако стварно не можеш да ја свариш, ако прави расправии дома и е љубоморна, сведи го времето со неа на минимум. Повлечи се во соба кога е таа таму, муабет здраво, добра, чао, пријатно, ако свекрва ти почнува муабети што она и ги кажала а тебе те замараат, врати не знам, не се мешам и чао. Ладен однос е подобар од никаков.
    Лесно е да те советувам вака, кога не сум ти во кожа и не ја знаеме нејзината приказна ама пробај вака. Мирот е многу важен, биди си спокојна со себе и уживај.

На martovsko cveke, Maša8, FallenAngell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Да си го кажам своето мислење.
    Јас не би живеела во заедница во брак, а не па во заедница предбрачно.
    Јас сум за заеднички живот пред брак, за подобро да се запознаат партнерите меѓу себе, пред да склучат брак, за после да не испадне дека не се познавале доволно, па мааните да почнат да им сметаат, па уште одма да почнат недоразбирањата и кавгите.
    Како што реков сум за предбрачно заедничко живеење со партнерот, ама никогаш не би се пикнала кај дечкото кој живее со неговите. Зашто не гледам никаква корист од таквиот живот, туку само ставање трн во здрава нога, зашто кога и да е ќе избие некое несогласување со неговите и можно е мешање од нивна страна, што би ја нарушило врската со дечкото.
    Сум само за одделно заедничко живеење, ако можеме да се усогласиме да живееме двајцата сами заедно увидувајќи ги и прифаќајќи ги целосно мааните на другиот - тогаш добро, можеме да се земеме и да створиме семејство. Ако не, чао пријатно, секој по својот пат.
    Ама не дозволувам ни пред брак, ни во брак мешање од други, затоа не сакам живот заедно со неговите. Зашто на секој нешто ќе му смета во таквиот живот во заедница, па врската е осудена на пропаст.
    А вие што почнувате заеднички живот во заедница, не знам што очекувате? Дека мед и млеко ќе би биде таквиот живот, па после се жалите.
    Не знам што потреба си имала да живееш предбрачно со него, кога не сте некаде одвоени сами двајцата. Си ги тестираш изгледа нервите, колку можеш да издржиш.
    Дури да станува збор за брак, треба партнерите да се снајдат и да се одвојат, а живот во заедница не. Подобро леб и сол ќе јадам во мир, двајцата сами, отколку непотребно да се нервирам со неговите.

На lovestoneddd, LUCI 99, DAngel и 9 други им се допаѓа ова.