Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Жалосно е млад луѓе вака старинско да размислуваат:(

На x.Daisy.x, FallenAngell, TeddyGrey и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Навистина. Откога го кажувам ова. Ама никој не слуша.

3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Па самиот ти така размислуваш нели се читаш?

На Someonespecial и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Од кај знаете дека на членката што праша пред неколку страни золва и ненајавено доаѓа? Јас такво нешто не прочитав

5. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Ааа извини, јас само кажувам дека снаата е единствената што се менува, што немора да значи дека е старо и заостанато. Посекако снаата од еден режим иде у друг. Единствено ако не си земе домазет.

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Снаата нее робинка па некој на ред да ја учи па поготово золва.
    Снаата ќе им чисти ручек ќе им прави ќе им изиграва слуга они на ред да ја учат а?
    Зашто зашто е туѓинка?
    Ма ајде молим ти се.

На 1209, TeddyGrey, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.679
    Ако си ми снаа , има да знаеш што е куќен ред. Иначе брзо ќе ја научиш вратата.

8. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Зезаш нели??

На Someonespecial, Harper и WildMk им се допаѓа ова.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    :rofl::rofl::rofl:
    Има една случка,вака едни луѓе викаа за снаата а ќерката си ја омажија и се удираа во гради за тоа и ја понижуваа снаата.
    И погоди кој ја научи вратата?

На SofiMar_, Kija94, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  10. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Јас мислам дека со вакво размислување ти жена нема да најдеш како прво, така да снаа нема ни да имаш.
    Ако си озбилен за ова што го збориш само будала би те земала тебе.

На Kija94, MynameisHelen, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    На една комшика и почина синот, таа го препиша спратот на снаата и сега снаата живее со новиот дечко во него.

На ane.bella и Abc07 им се допаѓа ова.
  12. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    @nextredstyle те имам читано низ темите и ок јасно ми е дека тоа е твое размислување. Меѓутоа по твојата логика дека золвата е незаменлива, морам да те потсетам дека и таа золва е снаа некаде па се надевам дека истото важи и за неа. Исто така дека и ти ќе бидеш снаа некогаш некаде, па истото важи и за тебе.
    Обично снаите се туѓинки се до моментот кога старите ќе западнат, тогаш истите тие ќерки што рипаат магично изчезнуваат па грижата околу старите останува на истаа таа туѓинка - снаата. По смртта на старите, кога ќе дојде ред да се дели имот истите тие ќерки пак трчаат со муабети ова е мое, јас имам дел и мене ме следува.
    Мислам сериозно луѓе ви се молам, муабетите од типот ќе правам што сакам, имам дел и јас, куќата е од моите родители и сл. ми се исто детски и незрели. Сериозно не очекував да прочитам вакви мислења од возрасни луѓе во брак кои би требале да се далеку поразумни.
    Инаку не сум мажена ама не би сакала да живеам во заедница, не сум навикната и не можам да функционирам кога има повеќе луѓе. Ама човек не знае никогаш каде ќе го однесе животот, утре можеби од X причини ќе треба и јас да живеам некој период во заедница. Муабетот ми е дека меѓу возрасни луѓе секогаш треба да има осет, почит и рзбирање. Доколку вашите родители живеат сами тогаш океј е, мада јас преферирам да се најавувам кога мислам некаде да појдам на гости чисто ради култура и почит спрема домаќините. Ама ако вашите родители се во заедница со брат, снаа па и внуци стварно постојано дремење таму без никаков осет и ред стварно е премногу, безразлика што е таа куќа на вашите родители или и вие имате дел таму. Зошто и сами читаме кога е обратна ситуацијата, ние во заедница золвата секојдневно тука нормално дека си пречиме едни на други.

На lozenge, Monella, Kija94 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    А ти вака ко ќерка ќе ги оставиш твоите родители ако западнат?

14. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    @Black girl различни луѓе, различни ситуации. Се имам изјаснето на оваа тема, иако сметам дека пршањето е премногу лично. Мајка ми не е жива, татко ми не заслужува ништо, можеби ќе му помагам ама се имам изјаснето дека нема да барам ништо и никаков имот од него.

На elena.mak, Martka и zalosna им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Тоа си е твое. Ама немој да зборуваш дека сите ќерки исчезнуваат ако западнат старите. И плус грижата и помошта за родителите треба да биде цело време, а не само кога ќе западнат. Може па воопшто нема да западнат. Млади луѓе со вакви размислувања ко твоето е жално навистина.

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Кога како золви си имате дел што е нормално и си одите кога сакате кај родителите затоа што ви е дом исто како на братви, тогаш не се понашајте како гости снаата да ви вари кафе или да ви прави ручек.
    Дома не е само кога се оди кога се сака и за уживање а кога треба да се направи нешто гостинки да изигравате.

Дома си одам кога сакам и колку сакам, моите живеат посебно. Често ме викаат кај нив браќата/снаите и им помагам ако е за ручек вечера барем раскревам ако не друго или околу децата.
    Исто се понашам каде и да ме викнат не сакам некој да ме служи и да ми седи на нога.

На 1209, Kija94, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    (facepalm)
    А што замислувате вие, снаата е најдена на улица па дошла кај вас и ќе се иживувате со неа?
    Таа го одбрала животот со синот, а не старите да ја учат на некаков ред.

Дошла золвата кај мајка и ок, ќе доаѓа мајка и е нормално. Сега нормално со осет, не секој божји ден па и децата да и ги тупне на снаата постојано. Или снаата е робинка, ќе им прави ручеци и пречеци а тие ќе уживаат.
    Незнам како ги замислувате работите, секој си има свој живот и проблеми. Секој сака малку мир...

Или ако е снаа и готово, таа мора секогаш се да прави како на вас ви одговара...:^)

На FallenAngell, Someonespecial, Harper и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Епа тоа е проблемот , сакаат да одат и гзот да не го мрднат од фотелја или кревет, снаата да ги служи, оти нели на гости се, а од друга страна газдарици се, тоа е куќа од мама и тато,снашката може кај нејзините дома да кажува.
    Додека снаиве, доаѓаат и готово золвата не смее да има пристап, снашката е главна фацка по фома. Нејзините деца се внуци од прв ред, другиве од најпоследен, старите не смеат да помагаат на ќерката ,не смеат да и чуваат деца,не смеат да даваат пари...
    Накратко, вакви ситуации се најзастапени во мак.семејства каде има стаи и золви
    Балкан,тоа то е:drunk:.......

На jacqueline.s, elena.mak, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.073
    Допаѓања:
    268.891
    Значи снаите троа глупички се ако им опслужуваат на золвите, кои се дома.
    Па ако не сакате да прајте кафе, што изигравате атер моми па после душата си ја јадете?

На referentka, violetblue, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    19.578
    Не јадел\а некој\а добро репете и затоа сте такви , коа ке јадете друга песна ке певате ;)
    Поз