Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.359
    Имаш брат/сестра кај мајка ти?

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    13.505
    А каде да оди ако не кај мајка и? Тебе треба да те праша? Сака да дојде во родната земја и каде да отиде, во хотел при мајка и татко? А тебе ако ти пречи создади си свое или под кирија и таму командувај. Јас додека бев во заедница, золвата моја седеше на спиење зашто она живее во Италија, не смеев ништо да кажам, а и не ни ми паѓаше на памет, ќерка им е. И ден денес си доаѓа кај мајка и.

На m.i.g, Nausicaa и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ti moze da se spakuvas I da odis kaj majka ti na posedok I toa e ok, a ona da se spakuva I da odi kaj majka I na posedok, ne e ok. Ista postapka ti da ja napravis e vo red , a za nea ne e.
    Baska si pomislila li kako I e sto e odvoena od semestvoto, od deteto. Zar ne treba vie da I bidete poddrska.

На Mishela, carangigia, snegulkata и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Себичњаштво и ренесанса:clap:

На IAmPresident, JollyGirl, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    14.115
    @Girly90 А шо толку ти згрешила золвата па толку со омраза да зборуваш за неа?
    Нормално дека ќе дојде кај мајка и и ќе седи колку сака, особено шо живеела во друга држава.
    Башка ако не ја сакаш не мораш ни да седиш со неа, таа не те врза со синџири па цело време да мораш да и правиш ручеци, вечери, да имаш обврска. Тоа никој не ти го бара, ќе си побара од мајка и ако сака. Се гледа дека не ја поднесуваш ама не кажа зошто?

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.546
    И згрешила оти кажуваше дека ја напиња многу сакала да се гледаат нон стоп и муабет да си прават односно и згрешила пто сакала да живува со снаата у права смисла на збор :|
    А снаава не сака близини и тоа и смета и мисли дека золвава и греши од што ја напиња.
    Двојни аршини играш.
    Она ќе се тупосала кај мајка и а ти ?
    Извини ми многу ама искрена сум зошто толку ти смета золвата ?
    Кажа дека е супер золва и дека сака да се дружите што има лошо во тоа?
    Дали можеш да ја разбереш нејзе во таква ситиација, сама во туѓа држава додека чека документи па тешко и е и си вели ќе одам кај нив да потрошам време и да надокнадам за утре кога ќе замине за германија е после сигурно нема да доаѓа.
    Зошто морате се да сваќате лошо и све бе да ви смета?

И што сеа ако мене мојата золва ми заѕвони 2 пати у денот ќе ја кудам дека ми греши дека не знам што ми прави и дека е најлоша а уствари е спротивно од тоа она те почитува и цени и сака да се дружите. И тоа е лошо?
    Ама ајде ви се молам

Има снаи што ништо не и се погаѓа
    Ако ти смета народ тогаш мисли и барај решение.

Не знам ама многу сте разгалени
    Најлесно е да се скараш и да обвунуваш некого односно да му лицемериш зад грб а најтешко е да пробаш да си живееш со некого и да си во добри односи.

На crimson, Marmarin, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    точно е дека нема кај да иде и затоа ќе си дојде кај мајка и јас не можам нишо да и кажам ни на неа, ни на свекрва ми ни на никој туку сакам да си се испукам тука чисто за да ми помине, зошто и вие дс имате нонстоп дома луѓе на секој месец сигурно нема да ви биде многу интересно и точно ако не можам да трпам или ќе идам под кирија или како шо си кажав кај мајка ми, а фала богу дека кај свекрва ми нит сум командувала нит ќе командувам.
    со золва ми супер се слагав и се слагам и ќе се слагам меѓутоа премногу ми се насобра особено после тежок пораѓај. башка што дојде во период веднаш после пораѓај заедно со фамилијата пред да идат они за германија. тогаш живеевме само со на маж ми платата и 5000пензија од свекрва ми и и дома бевме 6души +новороденче. не знам дали тоа на сите вас ви е нормално и ок.
    еднаш само купија сирење и јуфки и толку! епа како да не се секирам кога треба да си кратам од мое дете за да наранам цела фамилија. а да потенцирам дека повеќе од имотни се! и згора на се со платата на маж ми плаќаме и кредит. во ред е дека доаѓаат кај мајка им и доаѓаат внуче да видат ама осет бе. дојди на две недели не на два месеци кога е најкризното.
    кој сака нека критикува ама во право сум. зошто сум многу осетна личност. зошто сум имала и сум немала. немам сестра,немам брат, немам ни татко. кога одам кај мајка ми на ручек некогаш и сама го купувам ручекот за неа, мене и маж ми зошто жената сама живее и сама се снаоѓа. не знам, јас така ги гледам работите.
    пак ќе кажам немам ништо против золва ми, ниту па можам да наредувам штом веќе не живеам сама ама мислам дека за некои работи треба малце и разбирање да се има, исто како што јас ја разбирав дека и било досадно во април (пошо не работи, и си кажува имаме пари па маж ми ми вика да не работам само дете да чувам)па ајде дојде кај нас, па после со маж и и детето на два месеци, па сега пак, а никој нејќе да и каже еј ало пари неаме за плус луѓе да храниме 5 месеци

8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    А зошто едноставно не сте разговарале со нив за ова? Отворени карти. Видете, вака и вака стојат финансии. Не мора ти, маж ти .

На Kija94 и WildMk им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.073
    Допаѓања:
    268.866
    Тоа маж ти си е крив ако дозволува тој и ти се' да плаќате.
    Ама како што тој живее во тој дом, така и таа во секое време има право да дојде.

Не е ниту твое, ниту негово да одредувате кога и колку ќе доаѓа.
    А за да не бидете злоупотребени, плаќајте си го само вашиот дел од трошоците. Така на маж ти да му кажеш, а не да не знае што да прави.

Не може и не смее да ја брка сестра му, ама ако навистина на негов и твој грб живеат со месеци како што викаш, за тоа има лесно решение.
    Сите сметки на пола, и готово.

На WildMk, elena.mak, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Стварно е толку едноставно. Договор куќа гради во секој поглед. Доколку го почитувате нашиот ред и поредок во куќата, ќе ни биде супер. Доколку не, изволте ене ја вратата па кој и да е. Само мажле кај е да каже нешто, не можеш ти секоја борба да ја водиш во негово име.

На WildMk и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.073
    Допаѓања:
    268.866
    И' рекол тој "не знам што да ти кажам".
    Абе ајде.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    14.115
    Најлесно е така не знам, не сака да се замерува со домашните па нека си прават како сакаат. Абе кога ќе го подберам и то како ќе знае шо да каже. :swear:
    Можеби е во право жената што се лути ако стварно идала на готово и таа плаќала за се, ама не е во право со омраза да зборува спрема золвата. Вика дека ја сака и се сложуваат, а по муабетов се осеќа дека уште сега не ја поднесува шо ќе идала. :|
    Значи и јас ќе кажам, мажот мора да си го реши "проблемот" со сестра му, друго нема.

На WildMk и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Добро, веројатно и дригите се без осет ако е вака, извини Girly90, ти скокнавме сите, но ...ако веќе е така,љубезно но разумно разговарај ти со золва за финансии. Не си собирај гнев во глава.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    како и да е јас не се докажав целосно, со самото ''еве ја пак доаѓа'' нормално е сите да ме нападнете.
    на крај краева, тој стан е на мм, ние од корен го изреновиравме, особено мајка ми што грдни пари ни даде да го уредиме. нема везе, така се договоривме.
    и на цела мука кредит што имаме, кога дојдоа првиот пат на месец дена, цел ѕид детето го напраи со водени боици, свекрва ми уште го брани греота татко му у германија.океј..вториот пат ми напраи трајни флеки на троседот и кога им спискав за прв пат уште свекрва ми за првпат ми се сврте како се ние внукот сме го напаѓале. џабе шо и покажав дека е од него па после ми се извинуваше ама као у иднина се преку неа да кажувам.
    епа не е фер.јас не сум таму на поседок, јас живеам таму и ние плаќаме сметки и јас готвам таму и перам и чистам и се, не е само ''си иде кај мајка и''. а и мм му викаше на детето ама џабе размазено е, јас ич не сакам преку него да се распукувам, сакам ја да им кажам а не преку свекрва ми.
    ама џабе зборам, со самото тоа што маж и на золвата е, у ггерманија она ги има сите удобства тука па и по секоја цена.
    може затоа више и преку глава ми е и самата не можам да си се препознаам кога осеќам некој немир штом ќе ја слушнам, не њ лоша жена само размазена а и ја цел живот насмеана сеа само чекам некој наредно нешто да ми расипе низ дома

На Kija94, Harper, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Немој да мислиш дека ако некој живее во Германија живее во луксуз.И тие таму рмбачат како нашиве овде само за поголема плата.Друг пат кога ќе знаеш дека ќе дојде золва ти со детето стави прекривка на троседот и на масата и постели му на масата да игра.Не е детето криво туку мајка му што не го научила како да се однесува по ,,туѓи” куќи.Јас како мала цели ѕидови дома ги имам направено ,уметничко дело”.Ама никогаш не ми дозволиле да се однесувам така кај едната или другата тетка.Нити пак моите братучеди така се однесувале кај нас.Бубачиња биле, јас сум најбесна од сите па пак сум си го знаела местото каде како и што да правам.Или на крај краева собери му ги на пет минути играчките,боиците ќе се зачуди што згрешил ваљда ќе му текне.Ако е малечок не значи дека не му работи мозокот воопшто.На крај краева не е битно дали сте го добиле на готово станот или сте рмбачеле за него, битно е дека тој Е ЗА ВАС и вашите деца и никој нема право да го руинира макар и внук/а да ти е.

На Kija94, Girly90 и Miss666 им се допаѓа ова.
  16. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    За се има решение само ако сака да се постигне, иако како човек што секогаш се базира на логика приказнава на Girly90 ми има мали дупки што не ми се логични. Колку тоа мажот и има плата кога со неговата плата тој исплаќа кредит и ранел 7 члена 2 месеци или пак золвата додека биле тука учествувале во финансиите ама таа не знаела можеби. Ако навистина ништо не давале а вели дека имале пари јас да сум бил на место на Girly90 со детето и мажот ќе сум си отишол кај мајка и која патем нели сама живее и не би требало да има некој поголем проблем да седиме додека золвата со фамилијата се тука . Нит ќе се нервирала нит ќе се карала со золвата.
    Поради една нејзина реченица која ја напиша а сме ја сретнале од многу други членки овде на фемина а тоа е “дека пишале само за да им олесни и да споделат како им е тешка некоја ситуација“ а не се спремни да слушнат други мислења околу конкретниот случај би требало да се отвори тема “ѕид на плачот“ каде членовите на фемина ќе си ја кажат маката без да има право некој да го коментира постот.

На ALISA0000, CameliaMiller и Dentina им се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    39.519
    Добро Милан, оваа ситуација се сведува на оние веројатно- станот ќе биде наш, мој, за золвата цврц.
    Па сега золвето можда да си наплати.
    Има логика. Затоа и свекрвата си трае.
    А girly, колку и да си мисли дека станот е на маж и, ако не го заработил тој на негово име да е, хмм...цк.

На Girly90 и An-na им се допаѓа ова.
  18. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.102
    Се е можно, па и тоа да си вика золвата. Ја си го дадов пола стан па сега малку да и наплатам ќе јадам и пијам без пари. Помалку веројатна ситуација ама нели секакви луѓе и карактери има на светот.
    Секој мисли дека нешто помалку добил или друг му зел .

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.073
    Допаѓања:
    268.866
    Грли, золвата не е виновна што вие сте одлучиле таму да живеете и да вложувате. Буквално, буквално во нешто што не е 100% ваше сте вложувале.

Не може се' секому да одговара, еве стави се на нејзино место, можеби и на неа не и' е најдраго што вие живеете со мајка и', ама што може тука?

Може ли таа да го избрка брат и'?
    Секако дека не.
    Не може ни тој неа.

Со тоа мораш да се помириш.
    А со финансискиот дел реши си го со маж ти. Нема потреба да ви изиграваат гости. Ако седат, се' нека си плаќаат.

На WildMk и Black girl им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    13.505
    Јас пак не знам зошто реновираат некои кога се во заедница со стари. Абе за тој кредит што сум го земала ќе си земам станче или плац за свое, а не во заедница и сега? Па уште мајката на снаата давала. Не ми е јасно ова воопшто. А вие @Girly90 џабе сте вложувале ако не е име на маж ти. Золвата си има право секако зашто куќата се правела пред ти да дојдеш. Не те терала она да даваш.

На WildMk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.