Зборуваме за различни примери. Во твојот пример, никој.. пошто никој-ништо нема. Ама како што кажа Ребека, ако живееле во негов стан (со мајка му), и женава инвестирала нејзини 5-10.000 евра, во текот на икс години, нема да и' следуваат тие пари нејзе... без разлика дали сменала и плочки, и прозори, и изолација, и инсталација, и цефки... Тоа сето е инвестиција и не може да си го земе стиропорот од изолацијата... нели? И еве.. нека не е насилство во прашање, нека едноставно, не се согласуваат повеќе и бракот се распаднал поради тоа.
Аман де со плочкиве, земете искорнете ги. Друго ќе си земеш плочките остај ги. Со плата за основни трошоци ќе инвестира таа 10 000 евра свои во спрат, ахам.
Хм.. па зошто да не му следува една четвртина од неговиот дел, на детево со другава? Како воопшто е детево криво, па да остане без ништо..
Можеби и' дале нејзините 5 илјади.. е и? Ако не пишува никаде дека ги лупнала во малтер и цефки.. ништо од бизнисот..
После развод, тој својот дел што му следува може да си го троши како сака. Само што не е голем со оглед на тоа што се три деца па веројатно се дели подеднакво. Не ми е јасно како куќата од неговите му ја земала. Вампирка
Детето секако не е криво, ама зошто моите деца за кои јас сум работела толку години од ништо сум створила нешто, да изгубат дел, оти тоа е всушност од вкупниот нивни дел, за дете кое тој го криел од мене, ме лажел и изневерувал 10 год. Плус, парите секако ќе ги троши и госпоѓава која патем јас не би имала никаква желба да ја финансирам. Таа рекла ако те сака со пари ќе те сака и без пари, нека подигне таа фирма и богатство со тебе па нека остави на детето. Што јас сосем ја подржувам. @Bridget куќата своеволно ја дал, сакале да живеат во стан, љубовницата не сакала да живее во таа куќа. Инаку она му го исплатила делот негов за да купи стан. И не не е вампирка според мене, и јас би постапила така, па кој сака нека ме смета за вампирка. Баш ради тоа решиле се да поделат на децата за да нема за што да се караат.
Мене сепак ми е жал за детето. Сопругот, најверојатно ќе го мразам, да ова мене ми се случи... Нема да ја почитувам ни сакам љубовницата... Ама детето... не одбрало оно да се роди... Во случајов, тоа ќе плати, за гревот на неговите родители...
Плацот што го купивме, го купивме од заеднички сочувани пари, куќата што ја градиме е со заеднички земен кредит. Затоа јас реков дека мене предбрачен не ми треба, од причина што вака невенчани и "ортачки" подмируваме се'. Се' е заедничко, на хартија Само колите, секој своја си има, не знам ни дали може двајца сопственици да има една кола
Не ми е јасно зошто се најде повикана да си ја објасниш својата ситуација кога е јасно за што збориме тука, не за градење на ново кога се дели на пола . Колата не може да има двајца сопственици ама може да се продаде или едниот да му ја исплати на другиот, ако е купена во брак.
Ќе земе потрошувачки ненаменски кредит Ќе го враќа уште 10 години. И нејзините исто ќе земат 5 000 кредит, за неа нели да и' дадат. Не знам што се чудиш, скоро сите млади невести кај кои бев скоро на свадба така правеа. За постари тек.
Што ќе плати? Дедово во пензија ќе одел уште малку па си има татко со пензија. Голо и босо да не ќе е?
Зошто не ми е јасно како ќе си ги земеш каучот, машината за перење и стиропорот, каде стои дека и ти си платила да нив? Не зборуваме тука за цивилизирани луѓе кои можат да се договорат.
Ќе викнеш еден батка така набилдан, ќе се направи малку циркус пред комшии ама машината за перење ќе си ја земеш. Мислааам...
Лесно ќе го признае, да се заинати љубовницата само Днк судски... и така. Викам јас суд е права ствар.