Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Снаи и золви

Дискусија во 'Брак' започната од tocka, 28 јануари 2011.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Ама доаѓа кај мајка и. И не гледам тука проблем. Ако снаата не сака да мие туѓи чаши, ќе си го испрчи газот под кирија. Па нема золвата да и квакнува кога сака.

@Mantub зошто да се мачат. Золвата и така е мажена па куќата на мама и тато нема да и треба. Јас да сум золва и да дојде снаа да ми кажува правила, има одма да лета надвор.

Битен момент...кога старите ќе легнат во кревет снаата прва ќе биде што ќе рече - Сестра ти нека ги земе кај неа. Значи, тогаш золвата е златна.

На cresa-jagoda, Sejfullai и Mantub им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Остај го менталитетот. Кога ќе имаш законско право на тој дом како снаа тогаш ќе збориме. Золвата има право на тој дом пред тебе. Значи, ако таа сака да одстапи, тоа е нејзина добра воља. Ако не сака, не можеш да и се лутиш, па ти останува или да се помириш со ситуацијата, или да се одселиш.

На cresa-jagoda и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.324
    Допаѓања:
    170.714
    Не може снаата да си го прчи газот.
    Мора да го исчисти купатилото од мочките на золвата, ако сака да моча во чисто.
    Мора да ги измие чашите оти за два дена ќе нема во што вода да се напие

На BlackNight, flower30, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Како што има право да седи во домот золвата, има и обврски. Снаата апсолутно може да бара, золвата да си исчисти се што растурила и извалкала пошо нели тука не е гостинка, тука е дома. Слободно може да има такво очекување од золвата, со право.

На cresa-jagoda, SummerGirl и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  5. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ама золвата за да седи цел ден во дневна, децата на брат и треба да не и сметаат.А патем и золвава е отидена во заедница, очигледно и смета некој нејзе таму, па квачи кај мајка и кај што неможе на раат да се истушира на пример, зошто треба и мајка и, татко и, внуците, брат и, снаа и да се избањаат. Ајде овие не создале услови вакви се такви се, ама золвава? А золвава на пример да дојде на форумов и да се буни дека лошо и е со свекрва и и бега кај мајка и и татко и во полна куќа луѓе и бебето кога и спие внуците викаат, играат, што ќе и одговорите?

Последна измена: 15 мај 2020
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.488
    Допаѓања:
    17.192
    Да не живеевме во Македонија немаше вакви муабети да правиме затоа што таму и ретко кој има нешто во сопственост повеќето се под кирии.Децата се осамостојуваат многу пред бракот.Ама сето тоа се сведува на тоа дека немаат ни толку финансиски потешкотии како тука.Затоа и таму родителите не се должни да им помагаат на децата,не се ни тука,ама родителите се свесни каква е ситуацијата.На сите нас што родителите успеале да изградат сами куќа знаеме како ја изградиле.Во тоа време можеле да си дозволат и куќа да градат и кола фда имаат и одмор да тераат.Сега не е така.Околу тоа дали золвата треба да се чувствува опуштено кај родителите,да треба.Ама треба и осет.Се да е умерено.

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Што треба золвата да ми отстапи по нејзина добра волја?

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Треба да се има осет. Ама не може снаата да ја брка золвата од дома затоа што и сметало што доаѓала кај мајка и секој ден.

На cresa-jagoda и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  9. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Па не ја брка де, кај прочитсвте дека ја брка?? Жената се пожали на форум, рече дека и помага, не и реклс ништо нејзе, не се скарани, ама и смета што е постојано тука, ваљда на форум смее да каже или треба да зсжали што пишала. И не ми кажувај демек форум е, нема сите да и викаат во право си, ќе има некој поразлично мислење од нејзиното, ама немора да испревртувате нејзини зборови.

На BlackNight, *Amethyst* и Yowannty им се допаѓа ова.
  10. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Има законско право колку и маж и

На Different7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Па нели куќава е и на золвата? Ќе си ги мие чашите и све друго, не е должна снаата да е слугинка

12. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Не ми се верува што читам.
    Односот на спомнатата золва покажува дека нема почит кон родителите и братот. Намерно прави кавги, а на кого на најблиските. Тотално без осет.
    Снаата оди кај мажот и вложува во тој дом, како може да биде гостинка. Золвата оди во куќата што израснала, но секоја свесна особа би знаела за граница.
    Ги жалам вашите снаии, уф среќна сум што немам вакви проблеми

На BoaVista, LaTama, Јанинка и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.324
    Допаѓања:
    170.714
    Јас немам золва па не знам како би реагирала да доаѓа секој ден овде и да седи во дневната која јас ја користам.

Кај мајка ми кога одам правам рушум. Спалната е хаос за еден ден. Лежам на цел кревет во дневна. Чаша вода не станувам да си наполнам. Купатилото го правам лом на капење. Абре за два дена станот им го демолирам.
    Ама моите Не живеат со брат ми и снаа ми.
    Да беа заедно сигурно немаше така да се понашам и да одам на 2-3 дена. Ќе идев на еден ручек еднаш/два пати месечно и толку.

Обично кога одиме ние доаѓаат и они на ручек( брат ми и снаата).
    Снашка ќе стане нешто да замие, ќе раскрене...Мене мува не ме лази. Кај мама сум.

Али да живееја таму и брат ми, друга песна ќе беше.
    Затоа велам осет треба

На BoaVista, flower30, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Јас би ги миела чашите. И кај татко ми кога одам правам така. Се што ќе извалкам е на мој терет.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Svetoslava

Svetoslava Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2016
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    127
    Во кој век живееш ти само се прашувам хмм ......... Золвата си има своја куќа бре луѓе тамо треба да си седе кај маж и , а кај мајкаи и таткои да доаѓа на кратко на гости 1ч едно кафе да пие , да праша како се да ги виде родителите , брат и снаата и децата а не без осет да седе со денови и кавги да праве па и ред да става на снаата ....... и ајде после проблеми овака беше , така беше ,( на снаата секако дека ке и скисне од золвата ) па разводи па 300 глупости .... мора да и е многу досадно да нема интересен живот па да дојде кај родителите и да дреме па и право да си даде ред да става ...... подалеко од такви ....... секој нормален човек во денешно време тоа не го праве ...... одат на работа имат си обврски и си го терат живото а не ќе одам кај мајками и ке дремам цел ден или со денови па ќе правам проблеми на братми и снаата ....... Секој си има обврски , и обврските не му дозволуват така да праве , а тие шо и е досадно во животот оп троп кај мама и тато мислат уште се деца и така ќе се понасат ............

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.324
    Допаѓања:
    170.714
    Чекајте нешто.
    Озбилно постојат золви кои секој ден одат кај мајка им и седат по 3-4 часа таму?!:^)
    А при тоа во таа куќа живеат нели братот снаата и децата.

Ако има такви золви 'свака част' на осетот кој го немаат.
    Али не е и само за тоа.
    Што ќе правам бре секој ден кај мама и тато?
    Ако ми е досадно а маж не е дома, ќе си излезам со другарки.
    Не ќе квачам кај мајка ми и брат ми у дневна. И тоа само затоа оти имам подеднакво ПРАВО на таа куќа како и брат ми!
    Свашта:doh:

На BoaVista, Lolipop23, Јанинка и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Svetoslava

Svetoslava Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2016
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    127
    Одговор на место ..... золви вие што тоа го правете , еве прочитајте 21 век сме подигнете ја свеста

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Одам да. И не по три часа, туку и по три дена седам кога мм не е дома. Леле, ама го кажа ова, зарем постоеле такви. И одам кај мајка ми, а не кај брат, сестра, баба, дедо. А братот и снаата ако сакаат мир нека се одвојат. Ова е само пример. Мајка ми живее сама btw.

Последна измена: 15 мај 2020
    На kukla21, Sejfullai, Mantub и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Па ако сме 21 век треба ваљда и снаата да си основа засебен дом, а не со свекрвата и свекорот во дневна да седи па уште и да одредува кој колку смее на гости да им иде.

На kukla21, Sejfullai, Mantub и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    13.499
    Баш така. Па уште чудење зошто ќерката седела по четири часа. Што не ќе прочитам.

На Sejfullai, Mantub, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.