Да, и син ми не сака многу на стомак, ептен ретко е расположен, повеќе во последно време, инаку со плачки, ама мора, и го ставам на стомак, ортопедот ми рече дека таа позиција им е тешка на сите бебиња, бара доста напор, па затоа се нервираат и плачат, но е многу важна за да почне да лази бебето. Конкретно ми рече вака, ‘‘многу ми е важно бебе да пролази, а џампери, дубаци, проодувалки, паткање на дете и слични форсирања никако! Кога ќе биде спремно само ќе си прооди и тоа ќе биде стабилно одење, ако не е претходно форсирано‘‘.
Мојата откако научи да се превртува од стомак на грб штом ја ставам на меше одма се сврте, ич нејќе на меше да леже. Синоќа гледам праве напори од грб на меше да се сврте и мислам во скоро ќе успее.
од одма обожава на меше. Како желче е И враце несакаме да лежиме цело време како големо го држам и сам главчето го крепи. Некогаш ќе му стежни и почнува да го ниша
Majki beba vejke nekolku dena nesaka da cica...na nekolku casa po nekoja minutka i tolku...a sveza e raspolozena,si guga,mirnicka e..zagrizena sum sto moze da bide???Sovet>??? Utre ke zvonam kaj pedijatarot.
Ме интересира дали некоја од вас се соочила со белег кај бебе? Моето има голем крв црвен испакнат белег на рачето од раѓање Педијатарот кажа ништо страшно само пази да нене го гребнеш ќе искрвари, па ти ќе се исплашиш Ме интересира дали се повлекува? Педијатарот кажа да, па не знам што да мислам
Majki da ve prasam., malkh se zagriziv, od.ovie grcevite ne.sum.primetila.porano. moeto.since ima.eden.mesec.I glavata.stalno si.ja.mesti.samo.na.ednata.strana.. jas zavrti.on.pak.na.taa.strana I.samo.ja vlece na dr.strana. cica I.na.dvete strani,'ne e problem..koga go vrtam.ba drugata.ne.place.. mi e strav da ne mu ostane.nesto .. ili n daj boze da imame problem
I mojava taka pravese na pocetok ,i vnuk mi i na drugarka bebeto.Sega se si e ok .Jas kolku sto znam ne e nisto strasno,ama eve i drugi majki neka pisat iskustva
Синко е 4+ и главчето го мести само на десна страна Ушето му е клемпаво и му се затвара, ете до толку Му ставав и перниче и кебе и пак се вртеше,од страв да не се загуши се откажав Сега десното уше како на слонче му е
Sehmga i onaka ste na ortoped pa kje vi kaze. Eve moe iskustvo so dvete, vratni muskuli ok no navika pa sovet e da se stava na onaa strana na koja ne se vrti i da se potpira pozadi grbot. A na stomak koga lezi da se svrti glavceto isto na drugata strana. E segs moive ne deka ne vrtea ama ednata ja preferiraa poveke
Како што сфатив за хемангиом се работи, еве тема https://forum.femina.mk/threads/Хемангиом.21533/#post-2460521 има неколку искуства пишано.
Јас веќе скоро 34год сум и сум се родила со кругче (хематом)на челото од десна страна големо ко 5денарка по 10месеци мене ми се повлекло и јас немам ни белег сега ништо само мајка ми уште ко дете ме учела да не го стискам оно од страв сигурно го кажувала но ете никогаш не се поврати и се изгуби...Чим педијатар ти вика така не се сеќирај...пазете го делот од јаки стисоци или удари следи ситуација и ќе биде се добро
Се повлекува, моето синче со 2,3 беше родено, не сите големи... на коленото имаше, тоа беше поголемо од другите, има 3год сега и сите ги нема, се повлекоа. Станува збор за хемангиом... Како расте детето, така се жири, бледее и на крај ке го снема, ептен е голем кај вас?