Не знам каде да прашам.. Со оглед на ситуацијава, ги носевте малите на 40 дена во црква за голема молитва? Мене ми е шубе.. сепак не знам попот со кој се немал контакт периодов..
Да ве прашам, не знам дали прашањево е за овде, се соочивте ли со постпородилна депресија и колку време после пораѓај?
https://forum.femina.mk/threads/Пост-породилна-депресија.8659/ еве тука може повеќе искуства ќе си прочиташ, пиши ако сакаш, ќе ти дадеме совет
Една недела по пораѓај. Стално си плакав за ситници, не сакав со нккој да разговарам, не бев ич Расположена.. Само ја доев и спиев кога таа спиеше. Не сакав ништо да правам. Немав ни желба да се туширам Тоа траеше од прилика едно 10тина дена
Нема да одиме, свекрвата зема вода за мала молитва и на крај испадна дека синот на попот има корона. Среќа свекрвата немала директен контакт со него и испадна дека попот е негативен ама ете, никогаш не можеш да знаеш. Башка ова се деси во град кај што има 2 случаи само, така да....
Мхм , првите 4 дена како да не бев породена летав, после тоа само плачев и со сите бев на нож. 2 недели траеше
Мајки , имаме 12 дена Дали да давам некој пробиотик превентивно и кој, ми го препорачуваат био гаја , многу ме фаќа паника од грчеви , сега за сега само на доење сме.
Денес го искапивме бебче. Сакам да го носам на прошетка. Ми е страв дан настине. Незнам што да правам? Дали да излеземе или утре да почекам? Бебе денес 27 дена.
И јас му давам био гаја, а за грчеви нр паничи ич.. Мора да се поминат. Малку нервоза фаќа, ама поминуваат. Јас му давав и чајче од ким.
И Излези не му ја мисли.... На ова топлово и секој ден да го бањаш и секој ден да излегуваш.... Не слушај баби и жаби мј треба воздух на тоа бебе и без чорапи секако
Mi staivre misla u glava sega. A jas odvaj cekav da ja odnesam u crkva da ispiee molitva zoso mislam ke pocrka od placenje neznam sto i e. Pa popot zarem ima direktrn kontakt so nas i zar ne nosat maski ?
Ние кога бевме не носеше маска ама и немавме контакт ни ја испеа молитвата и ми рече мене да влезам во црква да си оствам дар и да се прекрстам пред иконите
Kako go prigotvuvate cajot od kim i kolku ml davate odednas da ispie ? I dali vi se sluciva eve cel den sme so niskanje , zaspiva i posle nekolku minuti otvara oci kako da spiela cel den i pak jovo na novo i ete raka cel den a i se spie i se place. Da e od grcevi ke stanuva so kenkanje placenje nesto a ova ne ,taka oded as si gi otvara ocite i nikako da se naspie, mi se slucuva ova nekolku dena unazad, ako nw si fati od popladne da prespie ubavo cel den posle nemoze da zaspie asalno 33 dena imame
за чајчето јас варев 5-6 зрнца искршени во 100мл ама не давав повеќе од 30мл..немаше резултат никаков.. а за спиењето нормално е и ние така бевме само трпение