Здраво 4+ е.. Почна со каши инаку е на ад млеко.. Почна со овошје пробување вкусови но давам еден ден овошје еден зеленчук.. Му дадов прво јабука морков и круша се по 3 дена.. Утре зеленчук ама се мислам што да дадам да прифати лесно.. Некој предлог инаку зеленчук сака повеќе
Симни си ја бебе готвач апликацијата можеш од таму да следиш листа Инаку тиква,тиквичка... мене ти ми се пишани од педијатарот
Јас ја имам апликација но покажува 6+ и затоа не се водам по неа страв мие да не дадам нешто што не треба
https://forum.femina.mk/threads/Воведување-на-цврста-храна-кај-бебињата.417/page-1499 Оваа тема разлистај ја
Во темава на некоја од последните страници имаше ставено табела со 4+ ,ја имам и јас ако не ја најдеш пиши ми
Дали и правиш вежби за да ги испушти гасовите? Правиш вежби како да вози точаче и ги притиснуваш кон меше, неколку пати така. Знам дека се мака грчевите, ама земи ги Бекутан капките, ќе видиш резултат. Башка вежбите,мноооооогу помагаат. Ги оставате ли да спијат во транспортер? Два пати во денот по еден саат само така спие, на кревет не. На кревет едино навечер,по 12 саати..
Zdravo majki.Sakam da prasam nesto.Nie za nekoj den ke polnime 6 meseci.Od 3 meseci konstanto grebame.Ne zboram za toa standardno grebenje na lice tuku mrdanje na prsti i grebenje so se sto ke dofatime.Najprvo pocna so grebenje na podlogata kaj sto si igra i lezi a potoa i na se drugo sto ke dofati,igracki,bilo kakva povrsina,samiot sebe,mene.Bukvalno se sto ke dopre ne go dopira tuku go greba.Dali e toa normalno? Mnogu sum isplasena
И моето гребе, ко маче. Ај што гребе сѐ што ќе дофати наоколу, и самиот се греба. Ноктите и му ги сечам и турпија употребувам, џабе е. Не ми текнало да се плашам, сметам дека е некоја фаза
Можеби и не се грчеви само, сега влегуваат во прв скок.. Кај мојата помина,3 дена врискотници беа .. по апликација денес треба да почне, ама мислам дека помина. И да почне, бар знам што е..
Јас и ти имавме исти термин и кај нас требаше да почне денес ама тоа вриштење сношти ако не беше од скок,ќе полудам ако дојде уште полошо
Термин ми беше на 05.02 да се роди,кога ни е првиот скок? Ја немам апликацијата па ако може некоја да ми каже?
Здраво мајки. Сакам да ве прашам кои капки за носе ги користите моево има месец и 2 недели ама почна носето многу да и фучи. Дури и кога спие цица..кога поврати малку забележав како шлајм.. педијатарот ми вели не е настинка ја слушаше се.. ми даде марисол ама не и помагаат исто е .. Да земам синомарин монодози или што некој да не има слично искуство?