@dummy @MariaBouli Имаме рутина, бањање, масажа пред спиење. Последната дремка ја спие 45-1час. Вчера ја избањав порано, ја заспав во 21ч (тоа беше најрано што можевме вчера) и се разбуди во 03:40, свежа спремна за игра. Приметив дека ноќно време спие по 7 часа, без разлика кога ке легне. И тоа се случува неколку недели, претходно немавме проблем си спиеше по 10-12 часа навечер. Сега спие, ке пробам после да ја заспијам во 20ч, со надеж дека нема да стане во 3ч.
Може сте во скок, или едноставно си вежба некој нов скил. И мојава имаше периоди такви на глупирање во 3 сабајле ама јас не и попуштав ја оставав да си “поигра” во креветче нс темно некој саат па накај 4 ја презаспивав и по неколку дена и поминуваше тоа лудило
Ете споделија и другите членки дека кајсија и слива имаат шеќер. Сепак од природно потекло е, повеќето немаат додаден. Проверив ноќната со банана и какао, нема. За спиењето, мојот во 5ти скок стануваше така. Немој да излегуваш од спална, нишкај, најди начин да го презаспиеш.
Кајсија има дека има горчлив малку вкус па затоа. Немаат другите, види баш кога ќе купуваш следно. Сливата мислам има природен шеќер нема додаток. Не се сеќавам.
Само моево дете е вакво или има и други? Значи кај и да сме во 19:00 ако не е домаа почнуваат плачки, вриштење до зајдување. Ај што не сака да се успие е до скокот знам тоа, ама и ова ли е дел од скокот да не сака да биде нигде освен дома во 19:00. Сњ враќавме од Скопје значи буквално во толку саат точно почна да вриштии и ништо не го смирува. Почнав да го сонувам како плаче.
Истоо, исто. Нигде не е расположена исто како дома. Сегде плачи и е нерссположена, а стигниме дома ќефој е, скока, рипа.
Иста е мојава со спиењето во 19, особено одкога се стемнува порано. Мислев ќе го надрасне тоа ама еве 7.5м е и не и се смени тоа. И кога имала покасно последна дремка пак мора тоа време ноќно спиење, неиздржлива е. Дури и ако може и пред 19 да заспие уште подобро е и поубаво спие ноќта и покасно станува сабајлето. Ако се потрефи да заспие во 20 тогаш во 4 сабајле ќе стане…
Ние додека бевме само на доење какаше еднаш во денот или преку еден ден, ретко да не беше какана два, три дена. Забалежав и дека стомачето и е како подуено, цело време имаше гасови, пртка, се витка, грчеви, пишти плаче откако почнавме со ад на Хип. Два дена е на ад Бебелан се смири, денеска еднаш какаше, но и вклучив и пробиотик Waya, може и тоа помогна. Моето исто, иде 19 часот и кома е, не може да издржи покасно, гледам последната дремка да и биде кај 17 до 18 часот за да издржи до кај 21 часот и да се успиваме, ако ја легнам уште во 19ч будна ќе е во 3-4.
Офф со скоков е пореметен. Да сака да се успие во 19 на коњ ќе бидам. Пред еден месец си го фати тој ред од 19 до 20 да е успан. Последниве две недели е ужаас. Ако заспие порано на секои 2ч е станат за цицање, ако заспие покасно иста песна. Последниве 2 недели не можеме да се успиеме со вриштење. Цица за да се смири, се прејадува повраќа. Вчера и денес една машина наполнив со повратени алишта. А ми одбива и да цица и кога е гладен. Не може да му се погоди. Знам дека не треба и дека не е убаво ама прееска немав друго решение освен шишето чајче да му дадам за да се успие. Дека не знае од шише да пие само 20мл испи ама се смири и заспа оддвај во 23. Забавна ноќ ме очекува осеќам
Ova mi e od majka koja veke Ima podporasneto dete I od pediatarot kroz muabet deka vo 3/4 mesec bebe ke saka doma da zaspie na mestoto kade sto voobicaeno spie I tamu saka da se razbudi. Bas pregeska cistev doma I go zaspav na race I go staviv do druga soba za nego poznata, no koga se razbudi se isplasi I pokraj toa sto mm bese do nego. Valjda e faza vo razvojot koja treba da projde.
Девојки каков прибор користите? Се изначитав и пак неможам да одлучам... сакав да си земам од металац оние тањирчиња ама изгледа не се продаваат посебно..
Оооо ќе уживам да ти зборувам Има една ама не е активна зошто моментално сме 3 што јас не знам дека практикуваме блв. Ама ако има поголема заинтересираност може и таа да се активира. https://forum.femina.mk/threads/baby-led-weaning-бебињата-јадат-сами.32577/
Ги има во Андреј компани купив јас пред 10 дена. Писебно можеш и тањирче и тенџерче и лонче во сите дезени.