Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    1.760
    @dummy @MariaBouli
    Имаме рутина, бањање, масажа пред спиење. Последната дремка ја спие 45-1час. Вчера ја избањав порано, ја заспав во 21ч (тоа беше најрано што можевме вчера) и се разбуди во 03:40, свежа спремна за игра. Приметив дека ноќно време спие по 7 часа, без разлика кога ке легне. И тоа се случува неколку недели, претходно немавме проблем си спиеше по 10-12 часа навечер.
    Сега спие, ке пробам после да ја заспијам во 20ч, со надеж дека нема да стане во 3ч. :sweat::D

2. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    1.760
    IMG_3345.jpeg IMG_3346.jpeg

3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.280
    Може сте во скок, или едноставно си вежба некој нов скил. И мојава имаше периоди такви на глупирање во 3 сабајле ама јас не и попуштав ја оставав да си “поигра” во креветче нс темно некој саат па накај 4 ја презаспивав и по неколку дена и поминуваше тоа лудило

На Iva.T и MariaBouli им се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    5.052
    Ете споделија и другите членки дека кајсија и слива имаат шеќер. Сепак од природно потекло е, повеќето немаат додаден.
    Проверив ноќната со банана и какао, нема.

За спиењето, мојот во 5ти скок стануваше така. Немој да излегуваш од спална, нишкај, најди начин да го презаспиеш.

На Puffy2019, Iva.T и MariaBouli им се допаѓа ова.
  5. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    1.760
    Фала ви на сите на советите :inlove:
    Ке пробаме и вечерва пак порано заспивање.

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.536
    Допаѓања:
    5.319
    На Iva.T и naturally им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.590
    Допаѓања:
    14.281
    Јас сум со прво па по два давав, зеленчукот и еден дури.:rofl:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.077
    Само моево дете е вакво или има и други? Значи кај и да сме во 19:00 ако не е домаа почнуваат плачки, вриштење до зајдување. Ај што не сака да се успие е до скокот знам тоа, ама и ова ли е дел од скокот да не сака да биде нигде освен дома во 19:00. Сњ враќавме од Скопје значи буквално во толку саат точно почна да вриштии и ништо не го смирува. Почнав да го сонувам како плаче.

9. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    212
    Истоо, исто. Нигде не е расположена исто како дома. Сегде плачи и е нерссположена, а стигниме дома ќефој е, скока, рипа.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.077
    Го успав, стана и 1 саат веќе плаче ништо не го смирува. Главата тапан ми е:@

На An43 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.280
    Иста е мојава со спиењето во 19, особено одкога се стемнува порано. Мислев ќе го надрасне тоа ама еве 7.5м е и не и се смени тоа. И кога имала покасно последна дремка пак мора тоа време ноќно спиење, неиздржлива е. Дури и ако може и пред 19 да заспие уште подобро е и поубаво спие ноќта и покасно станува сабајлето. Ако се потрефи да заспие во 20 тогаш во 4 сабајле ќе стане…

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.314
    Допаѓања:
    17.878
    Ние додека бевме само на доење какаше еднаш во денот или преку еден ден, ретко да не беше какана два, три дена.
    Забалежав и дека стомачето и е како подуено, цело време имаше гасови, пртка, се витка, грчеви, пишти плаче откако почнавме со ад на Хип. Два дена е на ад Бебелан се смири, денеска еднаш какаше, но и вклучив и пробиотик Waya, може и тоа помогна.

Моето исто, иде 19 часот и кома е, не може да издржи покасно, гледам последната дремка да и биде кај 17 до 18 часот за да издржи до кај 21 часот и да се успиваме, ако ја легнам уште во 19ч будна ќе е во 3-4.

13. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.077
    Офф со скоков е пореметен. Да сака да се успие во 19 на коњ ќе бидам. Пред еден месец си го фати тој ред од 19 до 20 да е успан. Последниве две недели е ужаас. Ако заспие порано на секои 2ч е станат за цицање, ако заспие покасно иста песна. Последниве 2 недели не можеме да се успиеме со вриштење. Цица за да се смири, се прејадува повраќа. Вчера и денес една машина наполнив со повратени алишта. А ми одбива и да цица и кога е гладен. Не може да му се погоди. Знам дека не треба и дека не е убаво ама прееска немав друго решение освен шишето чајче да му дадам за да се успие. Дека не знае од шише да пие само 20мл испи ама се смири и заспа оддвај во 23. Забавна ноќ ме очекува осеќам

14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    2.240
    Ova mi e od majka koja veke Ima podporasneto dete I od pediatarot kroz muabet deka vo 3/4 mesec bebe ke saka doma da zaspie na mestoto kade sto voobicaeno spie I tamu saka da se razbudi. Bas pregeska cistev doma I go zaspav na race I go staviv do druga soba za nego poznata, no koga se razbudi se isplasi I pokraj toa sto mm bese do nego. Valjda e faza vo razvojot koja treba da projde.

На Надеж♥️ и Baby warrior им се допаѓа ова.
  15. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.252
    Ќе ти пишувам за совети за Блв. Така планирам да почнам да ја хранам бебка за некој месец 8)

На MariaBouli и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  16. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Девојки каков прибор користите? Се изначитав и пак неможам да одлучам... сакав да си земам од металац оние тањирчиња ама изгледа не се продаваат посебно..

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.314
    Допаѓања:
    17.878
    И мене ме интересира ова. Дали има посебна тема за Блв на форумов, немам сретнато?

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.219
    Оооо ќе уживам да ти зборувам :inlove::D

Има една ама не е активна зошто моментално сме 3 што јас не знам дека практикуваме блв. Ама ако има поголема заинтересираност може и таа да се активира.

https://forum.femina.mk/threads/baby-led-weaning-бебињата-јадат-сами.32577/

На Peperutce6 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  19. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    116
    Бебуш е родена на 18.08, а терминот и беше на 25.08
    Кога ни почнува 4 скок??

20. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    631
    Ги има во Андреј компани купив јас пред 10 дена. Писебно можеш и тањирче и тенџерче и лонче во сите дезени.

На Dijana DM, Karanfilce14 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.