Ако не му смета на бебе зошто да не. Јас не можам млечни да давам две недели поради реакција само овошје и житарка давам или само овошје. Секако друг избор немам па еве го нема мака.
Палента+грчки јогурт Палента+јаболко Јаболко+бисквити+млеко Грчки јогурт+овес+црвено овошје (јагоди,малини,капини) Бисквити+вода/млеко+банана
Blagodaram draga, no so mlecnite proizvodi ke pocekame do 9 meseci poradi javena reakcija na ad i jogurt odnosno javeno crvenilo okolu usta i kivanje
Ние сме 10++. Има на Хип бисквити за бебиња, ама јас давам и Плазма некогаш. Бисквитите и овесот немора со млеко, може со вода и овошје, исто е вкусно.
Бананата го подобрува сонот, така да можи банана. Исто и црешите. Ама ако даваш само овошје мислам дека е малку за вечера. Можиш да измешаш со житарки. Пред да шетате потопи ги со вода или кога ќе се вратите со врела вода и додај овошје.
Majki ako moze malku pomos, veke 20 dena sme na odmor, utre se vrakjame ama denes snemavme mlekce a koristime edno bio mleko koe shto go naracuvame od Holandija. Sega maz mi zemal aptamil 2 i novalac 2. Pred toa od Holandija bevme na Nan opti pro 1 i maka macevme so povrakjanje...za do utre dodeka dojdeme do nasheto mlekce koe od ovie 2 mislite deka e po ok dokolku nekoj e na ad? Blagodaram majki, malku panika me fakja bidejki tesko prifakja mleka edvaj i go najdovme vistinskoto no ete 2 limenki ne stignaa za odmorot da go isterame.
Здраво мајки, бебка е 7++ и имаме 3 оброка од по 150-190г најчесто последниве две недели по 190 ги јаде е сега до пред два дена навечер се будеше и пиеше млеко 2-3 пати зависи по 90 мл од вчера нејке ни да помисли кенка бара цуцла ама млеко нејке ич исто така преку ден непие млеко, што мислите да ја форсирам навечер барем да пир или да си одиме само со оброците преку ден? Само урда и имам дадено до сегаод млечни производи и и давам 3 пати неделно по 70г со некоја овошка но нели е тоа мн малце ?
Мајка, извини ако ти се мешам ама зошто на толку мало бебе 3 оброк? Скрати од оброците ќе побара млеко. Млекото треба сеуште да им е прва исхрана, после се друго ...
И јас истото го прашав педијатарот но тој рече штом си јаде намај гајле пошто дохрана почнавме на 5 м и имаше само доручек на 6 м и ручек и на 7 м вечера и ради тоа но тогаш сеуште пиеше млекце навечер. Но можда подобро е да ја скратам вечерата да не биде цврта храна туку млекце
Јас би скратила измеѓу ако више нешто сака ќе дадам подобро лубеница да грицка само или банана парче значи некој стил на ужинка и после млеко и кревет.
Мајка синко е исто 7++ со 3 оброци. Намали на грамажа на вечерата, мене педијатар ми кажа доручек и ручек да е до 200гр а вечера макс 130 грама и да е некаде 2 часа пред легнување за пред спиење да цица.
Ne najdov soodv3tna tema, pa tuka da pisam Predlozete sediste za vo avtomobil, bepko e veke 9kg, sakam od tie sto se za do 36