Ортопедска, а гумата долу е скроз флексибилна и лесно се витка. И ние едвај најдовме 19ка, ама но во Пеко имааше и тоа поголем избор на модели. Повели слики Овие се со нов тип на гума и се 1600 ден така нешто, а претходните модели 1300 ден.
Zdravo majki malata na 10ti ke pravi 8 meseci ama seuste ne sedi sama koga ke ja stavam na pod nema seuste ramnoteza odma odi nanapred mora da ja krepis pa taka po malce da posedi. Sakam da prasam dali e seuste rano ili ova e rezultat deka kako malo bebe od kazvanje na postarite domaa svekrva/svekor ne e klavana mn na stomace mene mi e prvo bebence i nemam mnogu iskustvo dali ke pocni sama da sedi ili treba da odime na doktor
Jas bi ja odnela na doktor cisto na eden rutinski pregled i konsultacija....sekoe dete e neli razlicno ama moe mislenje e deka na 8 meseci bi trebalo da sedi bas cvrsto i samostojno. I nir mnogu mnogu ne ja stavavme na stomace i jas se sekirav ama.od 5 meseci pocna da sedi sama i da i davam taka sednata da jade, od 7 pocna da se isprava da stoi pokraj mebel i eve sega na 11 proodi. Ne veruvam deka e nesto zagrizuvacki no mozebi ke vi dadat vezbi za da zacvrsti pobrgu i da moze da si sedi sama
Здраво Дали може да споделите искуство за седиште за автомобил. Сакам да купам од 9-36кг. Што треба да гледам при купување или препорака за некое седиште И од колку месеци почнаа да седат вашите бебушки во седиште? Фала Ви однапред
Првото почна да седи во седиште на 8-9месеци, бидејќи транспортерот му стана тесен. Му купив седиште до 0-105цм или 0-18кг зависи како се означуваат. Сега второто на 11м ќе го префрлам во тоа , а за поголемото земавме 9-36 Recaro Toria. Колкаво ти е бебето и дали е проодено? Тие од 9+ обично се свртени на напред а во такво седиште се препорачува да се вози кога ќе биде стабилно проодено. Тука можеш да прочиташ повеќе за седишта за автомобил.
Фала многу на споделено искуство. Бебе е 8месеци, уште не е стабилно проодено, почна да се исправа и стои ама не оди. Транспортерот му станува мал и гледам го фака сафра кога се возиме па викам да почнам да гледам седишта ама незнаев дека 9-36кг мора да е стабилно проодено. Фала
Барај тогаш седиште 0+ што може да биде свртено на назад. Не знам дали има некое 9-36 што може на назад. Исто така внимавај за дали има isofix или не, во зависност од автомобилот.
@Tea SK од кај зема чорапи со кожа одоздоле? И кај гледаше топлинки? Јас малку сум ги промашила. Му земав 24ка, му беа таман, дојдовме дома, почна да ги витка прстите и автоматски ми излегува стапалцето од обувката. А па помали бројчиња немаше. Додуша и да сум земала помало бројче, ќе му биле мали. Можда чорапки нема да може да ги соблекува толку лесно.
И од Котон и од Локо Кроко и земав. Ама сегде ги има, во сите детски бутици. Топлинки гледав во Локо Кроко, Бебе Центар, К&К, Оригинал Маринс, не најдов. Еве ми пишале Пеко дека има ама со анатомска влошка биле, а ортопед ми рече не такви. Ги соблака чорапите со кожа мојава, баш прееска ја земав од градинка, да ја извадам од седиште дома, ги џитнала доле во кола госпожа. Во градинка без проблем ги носи, друго дете е таму.
Колку пати ви какаат малите на ден. Овој денес 4 пати. Се мислам дали му е од ц витаминот, плус јадеше амарант, што го протерува. Не му е ептен течно да речам.