Ja ne prevrivav prvoto sise hipp voda go piese ne znam kolku vreme. Posle i dava jana ili koja ja iame doma kupeno. I stavam u casa sto pue pie ostatokot od siseto nie go dopivame denta sekako. Sega veke pie sto stigne ama 20mes e. Vo gradinka sekako.od cesma im davaat
Мајкии син ми крена температура 38 , имаше и зелено проливче денес еднаш , постојано ги чеша непцата , други симптоми нема ваљда е забче 6 месеци има Совети за температура до 37.5 ,7. kako ја симнувате му давам paracetamol само над 38
Ke go rasobleces nema da go turis u vreka za spienje nego ke go pokries so neso tenko i ke meris cesto. Ako pocne da kacuva nad 38 daj sirup/cep i naspij te se dvajcata. Ako e zabce za 24casa ke se sredi
Ili cekaj do 1 za nov paracetamol ili brufen mozes veke ako ti kacuva.ili edno isto na 6 casa ili menjas na 4 casa
Majki nemozev da ja najdam grupata za sedista vo kola. Nekoja preporaka za dobro sediste 14+, nekako ova tranaporterot tesen e premnogu i visat nozete i nesaka da sedi. Sediste bas taka da e sednata a da e bezbedno i udobno. Blagodaram
Јас за поголемата имав купено слично ама ич не се искористи...т.е го користеше како играчка, најчесто парче портокал и мандарина ставав.
Од кога ќе почнеш со дохрана можеш. Јас ептен го искористив зошто мојата почна со дохрана во мај/јуни и цело лето шмукаше некое овошје со ова, а и занимација и беше и многу го сакаше.
Многу корисно е , јас му зедов на бебуш ама нашето е со мрежичка без силикон ем си шмука пример јаболче и си ги чеша непцата интересно му е
Кога ќе почниш со дохрана ќе му даваш и во ова некое овошје, мандарина портокалче, само земи со мрежичка мојот го искина силиконот.
I jas kupiv ama nemase nekoj efekt. Mojata e lapacka pa brzo pocna da se graba samo za hranata toa ko da i smetase
Од 5 мес, од кога почна со дохрана. Ама дали 3 пати го искористи, одма се разјаде, не беше многу со млацкање мојава, сакаше да лапа