Форумџика на годината

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.625
    Допаѓања:
    12.246
    Ќерка ми не ја ни бара веќе. Сега не знам како ќе биде во градинка, оти јас и реков дека нејзините две другарчиња најмногу што се дружиме, немаат исто. Едното дете нема додуша, другото ко божем ќе тргаат, не знам до кај се.
    Ама малата моја е генерално многу разбрана и соработува, освен нели кога сака намерно да ме нервира.
    Ко вчера да речеме. Имавме една мала пакување паста за заби само, од тие 12гр за патување што се. За деца. И додека се свртев ја изеде. Ја изеде :devil:. Со флуор нормално. Па барав-читав мала количина е, не е опасно.
    Јас нешто ќе кренам она оди вади фрла. Па стави од тие ластичиња за коса во уста. Абе со стол на умивалникот у кујна, кај што и е забрането, оти нели некогаш и ножеви миеш, ставаш внатре. Не можеш нон стоп се да тргаш, иако се трудам да е се високо од опасни предмети.
    И така ми се плачеше малку од повеќе. Секунда да не се свртиш.
    Вчера не спиеше дневна, иако малку сон имаше ноќта. Заспа во 7 ипол вечерта, во три ипол стана и до 5ипол будна беше. После презаспа и до 9 спиеше.
    Денес пак не правеше дневна, се надевам ноќеска нема пак да стане во 4.
    Еднаш само понеделник да дојде и да ја однесам во 7 ипол уште во градинка. За три дена ново дете ќе имам. 4 недели дома. Ме полуде..
    Во мк до дека бевме, додуша тие 5 дена додека беше здрава, да речеш да се заигра со баби и со некој. Абе лепенка. Ќе и избегаат мајка и и татко и. Фластер.

На Ceneva и Carolin. им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.132
    Допаѓања:
    8.663
    Конечно заспа, си ја бара цуцлата. Да сме купеле нова после. Му велам нема веќе каде да се купи. Имааа у маркет. Па утре ако запни ќе го носам во лидл да види дека нема цуцла. Не беше многу плачење, ама одложуваше спиење. Па ваму ме носи, па онаму, па дај ми ова, дај ми она. Па пак цуцла бара и така во круг. Се измори и заспа. Очекувам за два саати да бидат плачки. Ова за сега се трпи. Ама ќе видиме како ќе ја поминеме ноќта. Сега добра ви ноќ мамасити.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.