Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. Snix

Snix Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    11
    Истото го пишав и во друга тема, пошто незнаев дека ова воопшто постој... а гледам пре големи срциња сте сите, и доста добри совети давате па решив и тука среќата да ја пробам.

Значи вака:
    Решена сум веќе дека ке одам на Психологија, и сега дојде за одбирање на предмети за полагање на матура - си зедов Македонски, Англиски и Социологија, Филозофија; и проектна за бранење Психологија.
    Професорката *да бидам најискрена* ми даде доста интересна тема „Изразување, проценување и контрола на емоции“ која шо на празно срце ја прифатиф *али не е официјализирано со изјава и све то* а не ми се прај кејф да ја работам, а сакав да побарам за „Хомосексуалност“ која колку шо знам добри 60% од луѓето ја сметат за психичка болест и барат лек за да ја излечат - само НЕЗНАЕВ на кој начин да да ја прашам :/

И со сето то кажано: ве молам за совет КАКО да ја прашам, и кој аргументи да ги дам за да ми дозволи 100% да ја работам темата, пошто ја имам доста интересно испланирано.... #notjoking

2. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Па фино лепо ќе и кажеш дека на таа тема сакаш да работиш, дека веќе си ја разработила таа тема, и ќе ја замолиш да ти дозволи бидејќи навистина во тоа ти е ќефот. :)

3. Snow.Queen

Snow.Queen Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Никогаш не сум се нашла во ваква ситуација и ми многу тешко,па затоа ми треба совет и ваше мислење. Има еден што многу го сакам,а мислам и дека тој мене,пријатели сме,јас не го сакам на поинаков начин,туку како пријател или нешто слично,а што ни самата незнам. :?: Тој ми е се во животот,брат,татко,пријател,подршка,надеж... Ама се случија некои работи и јас направив погрешни работи и испаднав мн глупава и наивна.Тој го смени мислењето за мене и мене ми е срам пред него,и тоа мн.Му реков да ми даде време,некое време да не се гледаме и слушаме,за убаво да размислам што сакам и што понатаму.Сега јас треба да бирам помеѓу љубовта и гордоста. :( И што да изберам? Што да направам? Што е правилно? :)

4. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Ти си решена да одиш на Психологија. Тврдиш дека ја сакаш истата и дека ќе и се посветиш.
    Во тој случај не барај друга тема за проектна.
    Оваа тема има толку за разработување што ни 100 страни да ги напишеш нема да се доволни.
    Ова е мое мислење, ти сватиме како сакаш.
    Поради што ако го сакаш нештото ќе го сакаш со се! ;)

На Snix му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simonailieva

simonailieva Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    дали ви се случило...???

значи вака, имам 15 години и имам еден мал проблем, и се надевам дека ке ми помогнете во врска со ова. :(
    Имам многу другарки, се дружиме, шетаме итн..но кога ќе дојде време за јадење јас... незнам како да ви го опишам тоа чувство.. седнуваме да јадиме и јас увек ги гледам пошто имам проблем.. значи кога ќе го ставам првиот залак во уста не можам да го голтнам.. ми се слошва и готово е со мене затоа никогаш не земам да јадам пред нив.. а тие веќе го забележаа тоа а јас незнам како да им објаснам. Кога се враќам од шетање, првото што ке го направам е јадење. Се чудам зошто пред нив ми се лоши а кога сум сама не? Ако во случај сте го имале овај проблем.. одговорете ми и кажете ми како да се спасам од ова. А ако не ви е нешто јасно обратете се слободно
    Ви благодарам однапред! :)

6. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    дали ви се случило...???

Се срамиш ли некако или? Те " зјапаат" ли кога јадеш. Секој од нас се чувствува не удобно кога некој гледа во него кјаде. Но пробај да се опуштиш
    Јас би пробала да заборавам колку има околу мене и би замислила нема ништо лошо во тоа напротив кога се јаде со многу другарки е многу поубаво одколку сам... ке почнат да мислат дека гии одбгнуваш..иако не е така.

7. simonailieva

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    дали ви се случило...???

епа не би рекла дека се срамам... пробав да се опуштам али пак истото е :/ инаку фала мн за одговорот :)

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.405
    Допаѓања:
    126.850
    дали ви се случило...???

Мене така ми се слошува кога јадам пред дечко ми а зошто е тоа така навистина не ми е јасно |( :worried:

9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    дали ви се случило...???

од возбуда ти се прави така од ништо друго да знаес и мене така порано ми се правеше

10. simonailieva

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    дали ви се случило...???

А знае ли некој како да се оттргнам од ова? :)

11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    дали ви се случило...???

Како сестра ми! Ми кажуваше како мала, кога оделе да јадат, посебно во ванила ке си купеле нешто, вика, ке го ставам првиот залак во уста и неможам и неможам да го голтнам, како да ми се враќа, ми се лоши.И баш ја прашав кога ја видов темава.ЕДНОСТАВНО НЕ ГЛЕДАЈ ВО НИВ, КАКО ДА СИ САМА, ГЛЕДАЈ СИ НАДВОР. Тоа ти препорачувам јас :)

На kathy-style и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    пред неколку дена почина личност со која бевме многу блиски пред 1-2 години,бев и на погреб и се ама проблемот е тоа што премногу ми е мака и жал а неможам да заплачам сакам а неможам,ниеднаш не заплакав,само станав понервозна,и рацете ми се тресат,искрено сум загрижена за себе,обично бев преемотивна и осетлива а сега како да не сум јас,и јас имав проблеми во животот,многу пати сум била повредувана,моменти кога ми се плачело а сум морала да се контролирам,моменти кога ми требало голема сила за да не заплачам пред лугето,незнам дали се претворам во ладно суштество без чувства а од тоа најмногу се плашам или покрај сите маки и проблеми сум станала многу силна личност,или пак можеби ке ме фати некоја депресија,што мислите,дали треба да посетам психолог?

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Жал ми е за тоа што си загубила некој близок и мислам дека не ти треба психолог само неколку дена одмор ти требаат, искористи ги празнициве и пробај да заборавиш на се што те прави тажна, побарај некој пријател кој ќе те развесели и насмее.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    134
    esperansa777 исплачи се поубаво ќе ти биде нема тука ништо страшно сподели со некој, разговарај , полесно ќе ти е така.. а секако и ако отидеш на психолог нема тука ништо чудно на психолог можат да одат таму се прави нормален разговор ти не си луда ако отидш на психолог така да и тоа нека не те кочи направи се што сметаш дека ќе ти помогне. ова е тежок период за тебе но ќе помине..

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ani17

Ani17 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    луге сакам да побарам совет .. оваа последната недела постојано почнав да мислам дека ке се разболам , само во тоа ми се мислите,не можам да се ослободам ,вчера коа излегов само на тоа мислев и цела вечер бев депресивна и си отидов дома . еве сега пак во мисли ми е само тоа , ве молам кажете ми некуј совет како да престанам да се замарам више со тоа ,ве молам

16. Gorddana

Gorddana Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    23
    Девојки,ми треба ваш совет.
    Воопшто не ми е добро.Се чувстувам празно,осамено,депресивно.Ете сега празници,ама не ги чувствувам за празници,туку за мачни денови.
    Се чувствувам толку чудно.

17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Gorddana зарем не пиша ти во една тема дека имаш проблем со другарките??Што направи со тоа??
    Ако го решивте проблемот меѓувас побарај ги нив илипак побарај некој со кој добро би се согласувала на форумов па побарај фб пријателство ии најбитно земи една тетратка и додека си на распуст напиши ги сите убави,забавни и интересни моменти поминати досега :hug:
    Пишувај ни почесто на форумов и тоа е добро против депресија- барем мене ми помага ;)

На Gorddana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.148
    Незнам зошто но едноставно, најди си некоја работа, решавај крстозборки, направи нешто за да немаш време да мислиш на тоа... и викај си постојано „Ма какво разболување, јас не се разболувам, далеку од тоа, кај мене не поминуваат болести, јас сум силна ]:)

И ова повтарај си го некое време де додека вистински не поверуваш во тоа.. Забавувај се.. Ќе сфатиш дека напразно си се тревожела, немој да бидеш депресивна.. јас не знам каков тип на човек си и незнам повеќе да ти помогнам, побарај совет од твоите најдобри другарки, тие сигурно ќе знаат како да ти помогнат.. :) :)

19. lady.jk

lady.jk Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    znaci devojko me interesira dali ova da imas vakvi misli od koi prosto nemozes da se otrgnes si imala i porano?

20. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    барам совет од вас.Значи се работи за мојата најверна другарка..не за мене.Сега зборевме преку телефон и пак е во депресија.Нешто се случува со нејзе а јас не знам како да и помогнам.Навистина не можам да ја гледам таква.Има еден родител-татко и загинал во борбата во 2001 година а исто и вујко и.Живееше в Охрид а после тоа се пресели тука.И секако се здруживме многу.Нон стоп сме заедно.Некогаш и е тешко и разговаравме.Пред 1-2 години беше во врска со едно момче, па раскина и се смува со уште двајца летото.Тој ја молеше 2 години а таа нон стоп го одбиваше и се однесуваше дрско спрема него.Е сега...пред неколку месеца тој почнал да плаче, да и кажува дека многу ја сака, доаѓа секој ден( не се од исто место) и седи до касно со нејзе.Нон стоп е со него.Му има кажано дека не може да биде како порано.Дека таа не го сака тоа..Но тој плаче и ја моли.Нејзе и е криво и не знае како да постапи и што да прави.Ете пак е тажна и размислува.Не сака да го повреди.Ми вели зошто сум жива,ова она...а мислам дека е премлада за тоа да го вели.Ви благодарам многу се надевам ќе и помогнете :*