Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. sarricka

sarricka Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    26
    Фала ти на светот ќе пробам и со тоа :)

На Irrepleceable му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Ајде па пиши дали сме успеале :lol:
    Среќно :)

На sarricka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    на газдарицата ќерка и,моја воздраст е,гледам ми пуштила понуда на фб за пријателство,се мислам дали да ја прифатам оти ги затекнав како ги гледат сликите на фб со газдарицата на нејзините пријатели и коментира по нешто и сега ако ја прифатам глупо ке ми е да ми ги гледаат и моите а уште поглупо ако не ја прифатам

4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Лесно е бар тоа. :) Напрај custom каде што ти буквално можеш да одлучиш кои албуми слики постови ке може да ги гледа. Направи на девојчето да му изгледа досаден твојот профил. :lol:

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    :clap: брааааво девојче,баш ке го направам тоа,добра идеа,фала ти многу :*

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cvekence44

cvekence44 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво, се мислев каде да го напишам мислењето зошто незнам во која категорија спаѓа мојов проблем.Се повеке пагам психички , по цел ден лежам и го преспивам денот ,немам желба за ништо дури ни да си ја раскренам собата, мислам дека не сум способна ништо да направам.Дека сум досадна и никој не ме разбира како ми е дури ми е страв да почнам да одам на пракса оти мислам дека ке се изглупирам и дека ке ми се смејат ако незнам ништо.Врв на се ми е дечко ми се мислам дали ме прави будала или јас сум психички пореметена.Има работа што се вика што нема точно одредено што да праи туку работи се што ке му кажат, тука вклучува службени патувања ,може и по неколку пати месечно , и не ретко се случува да одат во дикотеки и на концерти додека се таму,а некогаш одат со нив и луге кои не се вработени во фирмата туку пријатели.И тука настанува проблемот во мојата глава се запрашувам што уствари се случува?Кога си иде ми кажува што била работата и за што отишле ,ама кога трга незнае и тие денови он додека е таму јас се пореметувам ,мислам дека ме лаже дека уствари он оди за шетање а не за работа и си правам милион филмови.Дури зимам антидепресиви за да заспијам полесно.Инаку додека е таму ми кажува дека ме сака и ме прашува како сум.И почнувам да му поставувам милион прашања и веке не можам и сама да се трпам и да мислам дали ме лаже или не и затоа користам апчиња за да се опуштам.Оти тонам.Дури мислам дека сум му љубоморна оти он шета,оти неговиот живот се промени има повеке пари од кога се запознавме тогаш немаше ништо не работеше и јас и таков го сакав,кога се врака од патување он е срекен ,дури мислам со колегите му е поубаво отколку со мене а он ми вика не е така а јас чувствувам дека е така.А јас дремам дома и немам шанса да испаднам од државава или во друг град да се прошетам без да се карам дома за 1000 ден уствари и за 200 ден се карам, паднавме многу дома финасиски, почнав да работам земјоделие (не се срамам од тоа) само мислам дека веке не сум вредна за него.И незнам како да си помогнам,тешко ми е состојбава моја трае со денови,буквално тонам во депресија и не ми зе живее, пробувам да испаѓам со другарки ,имам другарки за срека ама и тоа веке немам желба да го правам.Си правам некогаш филмови дека ме изневерува дека му пишуваат други женски иако станува збор за долга врска досега никој ми нема кажано дека ме изневерил ниту пак сум видела, пасворди и мобилни не си чепкаме.И незнам што да мислам едноставно не можам да се опуштам ,најубаво ми е да се напијам апче и да лежам ,желба за ништо немам.Ако може совет од повозрасни ,сакам пак да се смеам и да бидам опуштена.Поздрав

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.536
    Зошто да запаѓаш во депресија?
    Ете и самата кажуваш за дечко ти дека порано не бил финансиски толку добар а сега е. Нека тоа ти дава надеж дека еден ден и ти ке зајакнеш финансиски (ако веке е тоа проблемот). Не мисли на лоши работи те изневерувал не зна што. Уживај додека си со него, смени ги апчињата со релаксирање со дечко ти, сети се како ти било на почеток на врска или на моменти кога ви било најубаво и така пак однесувај се. Дека ако се однесуваш песимистички и без волја за живот биди сигурна дека ке ти се случат лоши работи во врската.

На cvekence44 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Znam deka ne e za tuka ama ne najdov soodvetna tema:) Se zapoznav preku fb so edno devojce od Hrvatska e i sega neznam za sto da zboruvame..:P ..Dajte nekolku temi hahaha :DD blagodaraam<3

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.642
    Допаѓања:
    9.157
    Eхее теми колку сакаш,честитај и прво за влезот на хрватска во EY ;) ,па за училиште,спорт,музика ,мода,љубов имаш опширни теми секако ако знаеш хрватски јазик бидејќи таа на македонски нема да те разбере глупо ама се баш нас не не разбираат :^) .позз :hai:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cvekence44

cvekence44 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Точно е дека финансиски е многу подобар, но порано и тоа малку што го имаше некако му беше доволно сега се сака да има како што имаат другите ,се најдобро коли,телфони итн.Ми кажа дека освен работа што шета ,неговиот колега си имал женска од таму и они оделе таму заради неа не само заради работа.И дечко ми е цело време со нив таму и ја шета нејзе натаму наваму му ја носи на колегата, и тука ми се појавува љубомора што правеле они муабет, дали е само тоа или има и нешто друго а во целава прикаска мене ме нема.Не можам да се контролирам на моменти ,збеснувам уште повеке што знам дека ке трае тоа долг период и дечко ми нема шанси да му откажи нешто за другар му се ке напраи за него.А изговорот ке биде пак работата.И осекам дека цела врска наша зависи од неговата работа, не се знае кога оди кога си иде,не можам веке вака да поднесам,Дали некоја друга има дечко што има ваква работа не ми е јасно или само ова мене ми се дешава? Како што писав и претходно зимам апчиња за да заспијам побрзо ,неколку дека прекинав сега пак.И што и да правам јас него го напнувам, ако правиме подолго време муабет нема време ,секогаш се брза и секогаш сум јас таа што не чини ,а колегата е секогаш злато човек за него секогаш има време.Пагам психички тоа е факт и затоа проблемов мој е тука а не во врски.Губам самодоверба и разум.

11. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Прво им благодарам на сите што ќе го прочитаат постот.
    Проблемите со самодовербата ми почнаа уште од градинка поради исмевањето од другите деца. Сега воошшто немам самодоверба. Едноставно и кога одам на шопинг и ако се замислам меѓу две работи ми треба совет од другарка ми или од мајка ми. Кога почнам некој проект другите ќе ми кажат не се труди толку за да не се разочараш ако не ти успее |( Ама во креативна смисла за инает на другите го правам тоа што не веруваат дека го можам. Само чичко ми и другарките како да веруваат во мене. Со телото имам некој проблеми, имам малку меше ]:) и нискичка сум малку :$ Кога почнав со џогирање и со вежби за подобро тело од никој не видов подршка (освен од другарките тие ме подржуваат во се) сестра ми дури и се подбиваше со мене. |( Се трудам онака некои луѓе да не забележат ама најблиските знаат. Едноставно немам самодоверба ја изгубив и ако може некој да ми даде совет за самодоверба. :)

На Westlife му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Девојко,самодовербата едноставно човек мора да ја има. Не смееш да дозволиш никој да ти ја земе. Гледам ти веруваш во себе а тоа е најбитно,од инат за другите го правиш тоа што другите не мислат дека можеш. Но не го прави тоа за нив,прави го за себе. Покажи си самата на себеси дека можеш,тоа е самодоверба. Игнор за тие што ти ја намалуваат самодовербата. И јас имав вакви проблеми но почнав да размислувам исклучително само за себе и не ме интересираше што мислат другите. Најбитно е тоа што мислам јас,во случајов ти. ;) :*

На ColoursOfTheRainbow и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  13. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ти благодарам многу ariela :* Од денес ќе почнам да го практикувам тоа што ми го кажа :*

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sarricka

sarricka Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    26
    Ќе скренам кај да е.. неможам никако да соберам храброст да им кажам на моиве дека имам дечко незнам оти вака..по цел ден спијам ги одбегнувам а сепак сакам да кажам за да ми олесни ,по цел ден мислам на тоа.незнам како да почнам разговор..иначе 17 год имам за 3та год сум

15. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    И успеа ли да им кажеш?
    Истиот проблем беше и кај мене. Во долга врска сум, околу 2 ипол години. За моите можам дефинитивно да кажам дека се со застарени мислења многу. Некаде кога правевме една година со дечкото, и кажав на мајками дека имам дечко. Првиот ден од кога и кажав рече добро не ти се мешам твое си е, и се сакаше да знае, и раскажував. Како што поминуваше ден по ден, таа се полошо и полошо се поставуваше спрема мене, цитирам: Тебе не ти треба дечко, што ќе ти е глава да си трескаш на овие години, знаеш машките што сакаат, прекини ја таа врска најбрзо што можеш додека не дознал таткоти, ќе не убие и двете... и слично. За да продолжам со него, спокојно.. како што беше пред да и кажам на мајками, решив да и кажам дека сме раскинале, а јас секако продолжив со него. Одреден период после тоа ме прашуваше, дали имам нешто со него, јас и велев не. Помина една година од тоа, решив пак да и кажам, но овој пат со многу повеќе храброст и одлучност за разлика од првиот пат. И кажав, да мамо, имам дечко, истиот од тогаш е, и те замолувам сега без многу прашања. Таа пак, ама зошто како бла бла.. Јас така, сакам, ќе бидам со него. И нормално ми даде неколку совети како пази што правиш,да не те искористи па да те шутне. И цело време ми префрла за тоа, но храбра сум сеуште :D се правам како да не ја слушам,се обидувам да не реагирам бурно туку да и докажам дека сум свесна за тоа што го правам, ало речиси 18 години имам, не е ништо страшно дечко да имам.
    И така еве и ден денес ми префрла за некои многу глупави работи, пример таа смета дека не требало да се гледаме толку често (пример секој втор ден) :fubar: ..Глупости..И што ако јас се гледам со него секој 2 или секој 4 ден? Што и менува на нејзе??? Тоа сеуште неможам да го сфатам но добро,се трудам да ги игнорирам тие муабети.
    Значи, биди одлучна, докажи и дека тоа што го правиш навистина го сакаш, не и терај инает туку пробај да и објасниш со убаво, кажи и дека тоа е нормално,17 години имаш,некои на 17 години се мажат, нормално е дечко да имаш, да видиш како е и слично. Се надевам дека ти помогнав барем малку, ии зборувај со нејзе па да ми пишеш како си поминала :) :*

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Јас имам проблем со.. ма ни сама веке не знам со што имам проблем. Не знам дали е до мене, дали е до него или дали е до двајцата нас. Веке еднаш разведена, научена каде би можела да се сопнам, пазам на грешки ко некој посебен тип на идиот...а тој...тој постојано ме лаже за една те иста ствар. И понекогаш го вади најлошото од мене. Решив веке да не реагирам на тоа. Иако рековме уште еднаш ли раскинеме ( што значи уште еднаш ли ме излаже) навистина ке е крај. У меѓувремено сакаме да почнеме заедно да живееме. И тоа сега, за 2 недели. Зар можам да започнам ново поглавје од животот со човек кој за банални работи ме лаже!?!?!?! Зар можам да започнам живот со некој што толку искрено го сакам а тој душата ми ја вади со ПРЕФРЛАЊЕ на делови од моето минато !? Него не му смета мојот развод. Него му смета што ми се случило ЕДНАШ ВО ЖИВОТОТ да имам врска 2 недели и да му дадам на дечкото и другиот ден да му раскинам. Низ нос ми го вади тоа редовно. Ај за лажењето да речеме-еве, ке се правам на мутаво нека лаже. Никој не е совршен, ке му пројде. Ама ова другово..почнав мир да си немам. Секој ден се минатото да се враќа и да се плеска ви лице. Страв му е да поминеме ден разделени. Тој фактички не се гледа со мене зашто сака да ме види и сака да е со мене, туку да не отидам со друг. А повод за тоа никогаш и немал. Имам 1 другарка и 1 другар. Имам 25 години и дечко кој љубовта ја направи толку посесивна што дефинитивно од лично претходно искуство крајот и го гледам. А замислете....само што треба да почнеме да живееме заедно. Не знам што да речам. Сакам да сум со него сакам да живееме заедно..но ако продолжиме да се караме....се знае кај води тоа.

Минатото е минато, живеј во сегашноста и биди срекен сега со мене-е нешто што 9324798739879 пати сум го рекла и било во празно. Ветувања еден куп дека ке прекине...џаба. Мислам дека него само една работа го спасува. Да почне да работи. И тоа да почне да работи некоја сериозна работа што нема да има време да мисли на глупости. Посесивната љубов убива..не расте....

Искрено не знам ни сама дали барам совет или само си најдов место да си бладам, ама некој кој е пореален во моментов од мене може слободно да ми пише нешто паметно.

17. green-angel

green-angel Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    -Според ова што си напишала се гледа дека стварно низ многу работи во животот си поминала. Прво твојот неуспешен брак, а потоа и новиот дечко кој што многу го сакаш и со кој треба да живееш за две недели.
    Според напишаново за него дека те лаже тоа е лошо лажењето е лоша ствар ама како што гледам и он тебе те сака.Криво му е што претходно си направила такви грешки и тоа што за две недели врска си му дала на некој. Има причина да се лути али ипак тоа било во минатото. Треба да седнете и убаво да поразговарате за тоа дека минатото било па поминало,да му објасниш дека тоа биле твои грешки кои ти си ги направила свесно или несвесно би требало да те сфати. Дај му до знаење дека не треба постојано да се враќате во минатото. Прашај го како би му било ако ти постојано го напнуваш, му префрлаш за нешто од неговото минато нешто што тој го направил и се кае мислам дека така подобро ќе те сфати. Минатото било па прошло, треба да се живее во сегашноста и да се размислува за иднината.

- Се надевам ти помогнав,со советов.. Можеби ќе ми се смееш ќе речеш кај може помало девојче да ме разбере да ја сфати ситуацијава па и уште совет да ми дава. Незнам јас едноставно од секогаш сум била по советите кога и да му било тешко на некого секогаш сум давала совети кои биле корисни и од кои имало резултати. :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Имам гоооолем психички проблем..Не знам што ми е но постојано мислам на кариерата, на факултет како ќе иде..На друго апсолутно не ни помислувам, скраја да е, па камо ли за дечко..Тинејџерски ми се годиниве, и треба да се забавуваме, да излегуваме нели.? Но јас тоа не го правам. Сега да секако секој мисли на факултет, на работа, на резултати пред се, бидејќи сум сега бруцош, но мислам дека не е нормално постојано на тоа да мислиш. Ова постојано ми се случува легнувам со истата мисла, станувам со истата мисла. Постојано мислам дека нема да се вработам, нема доволно работа со мојот факултет, и некои други истото ми го велат. Не сум депресивна но навистина во мојов мозок се случува нешто. :| Што и да направам во врска со кариерата си велам треба уште уште..треба повеќе да се трудам (а не дека не се трудам)..имам големо сфаќање за се' , но не ми е доволно тоа мене. Сакам се повеќе се да се надоградувам и да бидам успешна. Сите ми велат има време за тоа, но не можам јас да го споделам истото мислење со нив.

19. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Добро е што знаеш дека си опседната со твојот успех,тоа значи дека признаваш дека постои проблем.
    Ок,не е толку голем проблемот,но во суштина многу те заморува.
    Сите имаме напад на паника кога доаѓа ново поглавје во нашиот живот,во твојот случај стартот со факултетот.
    И јас паничев.Ми се вртеа многу прашања.Лесно ли е,тешко ли е,ќе се снајдам ли,да не погрешив??Многу прашања,а одговорите ми дојдоа малку покасно.Ќе почнеш,и самата ќе си направиш ред.
    Јас сум постојано излезена,а се ми е положено уште во мај.Значи на време.
    Учам континуирано,а не наеднаш.И не се преоптоварувам многу со непотребни информации.
    Така да,олади малку.Излегувај почесто со друштво,најди некое хоби и нема да мислиш толку на тоа.
    Имај поставено цел,гледај да ја оствариш.
    Верувај,амбициозниот човек што и да направи тој никогаш нема да биде задоволен од својот успех.Секогаш ќе сака повеќе.А некогаш,неможе повеќе.Немој да бидеш самата свој демотиватор,и постојано да се критикуваш,додека другите те фалат. ;)

На tropical му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Нема врска годините девојче... Проблемот е што баш тоа секогаш му го повторувам-како јас не му зборам за неговото минато кое е многу позачинето од моето..и пак се продолжува. Друга работа- сака да живееме заедно АМА крие од најблиските другари. Се мавам по чело у моментов веруј.