Во оваа ситуација имаш само 2 опции : Првата - кога веќе твоите зборови немаат допрено до него добро би било ако тој се согласи двајцата да одите кај некој психолог да поразговарате за тоа. Може психологот ќе го промени неговото мислење, да го заборави минатото и да живее во сегашноста. Се зависи до неговиот карактер. Втората - Колку и да ти биде тешко и колку и да го сакаш ќе мораш да му раскинеш, зошто немаш аир од некој кој постојано те обвинува за грешките од минатото. Објасни дека тоа така повеќе не оди.Или ќе се смени ќе престане да ти префрла за минатото, да те обвинува или ќе му раскинеш. Ако те сака ќе го прифати тоа да се смени ако не ако сеуште те обвинува тогаш најдобро би било да му раскинеш. Којзнае можеби и би нашла некој друг што нема да ти префрла за минатото, ама тоа што си го доживеала не ти дозволува да го направиш тоа се плашиш дека нема да можеш повторно да се заљубиш и дека ќе останеш сама. Сепак твое си е. Постапи како што мислиш дека е најправилно за тебе.
Jas da sum na tvoe mesto,ubavo ke razmislam pred da pochnam neshto poseriozno so vakov chovek.Zoshto ova go zboram!!Bidejki lazhenjeto voopshto ne treba da go zanemarish,od prosta prichina shto mislish sitnici se,e bash tuka lezi zajakot :geek: ,ako toj se izlozhil pred tebe so lesni eftini banalni lagi(shto tolku go zasega/ako doznaesh zamisli koga ke zapochne da te lazhe za pokrupni raboti ,shto togash???Pazi,lazhenjeto mozhe da prerasne vo bolest(pataloshki lazgo),e togash e mnogu teshko da se razjasnish so vakvite luge(nema da znaesh shto e vistina,shto e laga).A i ushte edna nesigurnost dechkovo ti dava,prefrluvanje...razmislisi ,ako ednash chovek se izgori,togash i na jogurt ke duva Edit:chisto prijatelski sovet ...bez ljutish
Тоа е тоа...лично сметам дека треба повеќе да вложувам во градењето на мојата кариера, иако се трудам. :/
Ох Господе, се чувствувам како некоја трудница нели дека тие се во најосетливиот период , па се им смета, дај Боже и јас да бидам ама ова моево е . Дали ви се случило на пример додека спиете и нешто да се исплашите, знам глупо опишав. Ама еве јас имам несоница за време на мензис, таман заспав татко ми кај нас е ноќна птица, легне рано па после во сред ноќ си излезе до тераса. Само што заспав и тоа едвај со мачење, ме исплаши кога тропна надворешната врата, ама ја залепи , одма на најлошо помислив, викам за каде брза човекот , и ете дури после два саата почнав да се стабилизирам. Јас сум си плашливка по природа, ама до толку така не реагирам, освен кога сум поспана или за време на мензис, ама па за време на мензис сум пречуствителна, и се нешто може да ме вознемири и најмала ситница . Кога сум вознемирена од кожа мислам ќе си излезам, навистина мачно чувстсво. Хихи да ми работи ноќна смена матичната во такви моменти и до неа би тркнала ама кога ми помине сама на себе сум си смешна .Како се справувате со ваквите мачнини, додуша не верувам и некој да ги има или па
anggell па мислам дека нормално е женскиот пол да си биде повознемирен за време на мензисот. Но можеш да ублажиш некои работи. Јас би ти препорачала да пиеш повеќе чаеви зошто делуваат убаво на нервите. Можеш и да медитираш. Ако имаш несоница или ако се вознемириш посегни по добра книга, пушти тивка релаксирачка музика. Помага.
Јас никогаш до толку не сум вознемирена за време на менструација зависи ако ми доцни е тогаш повеќе ме боли стомакот и неможам да одам само тоа ме мачи а друго ништо нити сум нервозна нити ништо.
Можеби ќе зажалам за постот, а и можеби некој ќе ми даде некој совет, затоа што очајно ми треба. Се започна со мојата прва љубов, што дозволив уште мала и зелена да се вљубам. Го сакав и тој мене и дури и ми вети дека ќе чека да „пораснеме“. Но ете тој си фати девојка што е керка на важен орган во градот. Ја гонев, секоја вечер сонував за одмазда, еднаш го фатив и го тепав. Како и да е тие раскинаа. Го мразев, го сакав, се вреѓавме меѓусебно. Раснев и наместо да го забравам го засакував и покрај сите навреди. Е сега еден ден се случи нешто што не би го очекувала. Засакав друг, а и тој мене. Не сум во врска,сметам мала сум за тоа, иако сите од моја генерацијаа имаат дечковци и се имаат мувано, јас не, не сум тој тип. И проблемот е што уште не сум го забравила злото (првиот), не знам дали сум се опседнала со него, или вистински го сакам? Ќе објаве песна, случајно ќе видам и песната ќе се најде во мојот телефон и пред спање ќе плачам на неа. Ако ја слушнам некаде ќе мислам на него, несвесно го зјапам. Си имав ставено во глава дека еден ден мора да сме заедно Тој што ме сака мислам дека не го залужувам, многу е добар со мене, и сакам и тоа многу, ама не како него. И не сакам да го повредам. Ама ме тера во лудило другари се, ќе се поздравам со едниот па со другиот. Кога го засакав вториот, првиот ме свиѓаше. Кога ќе ги видам еден до друг ми се иде да се фрлам од првиот прозор и пред првата кола Не знам што со ситуацијата ова многу влијае врз мене и почнав да станувам расеана, не забележувам ништо, не сум присутна никаде, забравам, не меинтересира ништо, не знам што да правам
Совет како совет за овој твој тканаречен проблем нема.Ти не го сакаш ,него си опседната со него затоа што уште од мали сте биле заедно си правела филмови во глава ќе се венчаме вака така иднина си кроела ...Значи избриши го од пријатели не оди таму кај шо оде он и слично.Обиди се со сегашниот ти дечко,,нели си свесна дека кај него немаш никакви шанси ...алооо освести се!!нема да ти биде маж тај шо на 10 год сте си играле заедно у дворо и сте биле божемски дечко и девојка....поззз
остај ти другарчето nextdoor! ако те сакал тој уште од почетокот немало да бидит со друга.. заборајго и фатиси дечко што ќе вредит и онака ако си продолжиш да мислиш на него уште порасеана ке станиш, а тој не ни заслужил уствари толку да го мислиш. остај тој нека мислит на тебе, а ти терајси го животчето натака, запознавај нови пријателчиња и забавувајсе!
Се запишав на модерен танц и пошто сум почетничка ме ставија во најмалата група а таму девојчината се од 4 до 10 години а јас сум 15 и сега незнам дали да одам а ми рекоја дека морам првин 2-3 месеци кај малите па послем ако непредувам да ме става во големите а многу сакам да одам вие да бевте на мое место што ќе направевте?
aко сакаш модерен танц ,то ич нека не ти е битно и тие што се во големите еден ден биле во малата група уживај и напредувај ја лично не би се грижела дали су во мали или големи ако сака да науча нешто
Lollipop и K-pozitiv, навистина фала многу, точно е дека ако цело време се навраќам на назад нема шанси да продолжам напред,(инаку тој што сега го сакам не ми е дечко) ќе си избришам се во мозокот што сум си зацртала за него и ќе ги избришам сите песни што ме потсеќат на него и ќе си продолжам напред Позз и на двете
Па пиши после некое време да видиме шо како ти иде ..Се надевам заљубена до уши и најбитното да ти е возвратена љубовта..позз4еее
Порано иако го свиѓав не се чувствував на ист начин како сега. Сега кога и да не ме погледне се прашувам зошто, за секоја мала ситница што ќе ми се случи со него, плачам. Мислам дека пропаѓам. А најтрагично од се е тоа што неможам да го заборавам и после се што ми направил. Ве молам дајте некој совет..
Мене ми се чини или во рок од 10 мин. пиша на 3 различни места ист проблем, со многу измени, еднаш нешто ти направил, еднаш другарката го свиѓала и еднаш штом ќе го видиш плачеш
Dragi Femininki .. Imam golem problem so roditelite, posebno so tatko mi , kako da ne me svaka sto zboruvam postojano se luti sto i da kazam se navreduva... ne deka ne sum i jas brblivka ama sekoja sega ja pretvora vo karanica i toa dosta seriozna a pricinite se smesni . znam deka site imaat nedorazbiranja doma ali ova veke stana hronicno Sto bi napravile vie ?