Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    незнаев кај да го пишам проблемов, па овде ми текна, не дека е кујзнае каков проблем, но ми треба стварно совет
    еден близок другар ми предложи да ми мести некој негов другар и ајде ми покажа слика си викам океј е нека ме запознае па да видиме што ќе се случува и се договоривме кога ќе искочиме ако ми се засвиѓа да го праша шо мисли за мене и сега се искочивме сите тројца, седнавме во кафич си правевме муабет со неговиот другар се беше ок супер, фин беше ми се допадна овака и ме испратија до негде и они двајца си продолжиле накај дома и сега мојов другар го прашал каков впечаток сум му оставила? и овој рекол па добар впечаток ми остави, добро девојче е, и после го прашал а дали ти е симпатична? и овој му рекол дека сум симпатична, добра женска сум била требало некој да ме фати, и секако кога ова ми го пренесе другаров ќе летнев од возбуда онака од прво среќавање ваков впечаток и му реков на другаров да му пренесе дека и мене ми оставил овој многу добар впечаток и другаров пренел и тоа било се, јас го аднав прва на фб ме прифати но не се допишуваме, е сега пак ќе договори другаров да искочиме се надевам ќе биде деновиве
    е сега како да пристапиме до другаров да му каже на овој дека ми се допаѓа без да е нападно и форсирање?
    и како некако да дознае дали ме свиѓа?
    што мислите дека е во ред за ова напишете

2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.908
    Допаѓања:
    171.703
    @twilight123 ако не се допишувате, излезете пак тројцата и не со кажвање „еј овај те бендисва“ туку пробај прво со благ флерт, ако го прифаќа и возвраќа, оди малку подиректно и слично. Можи да излезите со плус другар/ка со која ако ви тргни муабетот другарот ќе има со кој да се повлечи.

3. twilight123

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    незнам ни како да флертам дури, а за искачањево више 2 пати одби неможел договорен бил со друг

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.908
    Допаѓања:
    171.703
    @twilight123 мхм, е сега или неќи да дојди или некој бил побрз од вас, зависи колку порано се договарате, пример јас со моето друштво се договарам 30 минути пред да излезам од дома, а со дечко ми два часа порано, со други ден порано.
    За да во случај да е првата ситуација па ете како да го дознајш то, нека излези другаров со него па нека сврти некако да збора ти нешто шо си напрајла едно друго, да сврти светло кон тебе, да збора за тебе. После тоа кога се друг пат договорени, да се видите на поминување дури си ти со другарка, онака да напрајте пол сат муабет на сред пат па после секој по својот пат, па дури после пак да излезите тројцата, а можи и до тогаш да ви тргни на фб па можи и сами.

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. twilight123

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    може утре така да направам, вечерта не сум слободна баш на зумба сум, они двајца нека си искочат сами ако може овој нека сврти муабет и нз више што

6. Onyx

Onyx Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    29
    Јас ко што прочитав дека рекол треба некој да ја фати? Некој хм? Зошто не тој? Олабави се.. испитај терен, не летај во облаци, времето ќе покаже дали си се допаѓате взаемно. Плус толку внимание и мислење да се посветува на симпатија (некој рандом дечко) не е во ред. Таа енергија насочија кон себе, кон сопствен раст а после дечко само по себе ќе си дојде.
    Ова го кажувам од искуство. Колку сум мислела, сум ги анализирала моите симпатии... за на крај да не испадне ништо, да бидам разочарана, па депресии, па слаба самодоверба и на крај ми прекипа и сменив понашање. Почнав да си бидам јас на прво место и оп после 3 месеци супер дечко си најдов :)
    За другото мислење во однос на девојката која е загрижена за другар и.
    Шизофренијата често е генетски наследна. Го знаете народното верување „самоубиство иде по фамилии“. Не е баш така, ментални болести се пренесуваат генетски на нови поколенија, постоењето на стигма ги спречува во барање на помош и бидејки состојбите стануваат неиздржливи многу често луѓето се самоубиваат. Тие симптоми се на параноја и се поврзуваат со ментални болести. Детето треба одма да побара помош кај психијатар, особено бидејки има и јаки генетски предиспозиции!!
    На крај за другото девојче. :(
    Срце ми се скрши коа прочитав. Не е во ред така се однесуваат со тебе. Имаш добри совети за наоѓање на работа... малце да се дистанцираш од токсичната атмосфера. Сега за сега ќе мора да издржиш бидејки се додека си под нивен кров не верувам дека може да се случи промена,
    Ако треба нешто слободно пиши ми, барем можам да пружам психолошка подршка во овие моменти.
    Биди силна, ќе биде подобро во иднина коа ќе бидеш независна.

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.710
    Допаѓања:
    6.652
    Mozebi e malku smesno prasanjevo, ama i jas sum na dva uma. Ima eden decko sto mnogu mi se dopadna, drugar na deckoto na moja drugarka, zaedno bevme na zurka, muabeti na socijalnive mrezi, mozno e da odime i do drug grad da se prosetame, iako so drustvo ama sepak. Rabotata e sto toj e postar od mene 8 godini, e sega iako mene ne mi preci, ne znam kako ili dali voopsto da i go soopstam toa na majka mi. Zosto ne sum veke dete i ne sakam da ja lazam ili da se krijam koga ke treba da izleguvam so nego, a veke nesto pretcustvuva i me prasuva imas li nekoj i slicni prasanja, i ne sakam koga ke me prasa so kogo ke izlezam primer, da ja lazam deka sum so drugarki. No, od druga strana mislam deka ako i ja kazam vozrasta ke go sfati toa premnogu tragicno, deka on mene kojznae sto ke mi napravi, i da i tekne da mi "zabrani" da se gledam so nego, pa uste tolku poloso. Mozebi nema ni nisto serioznp da ispadne od ova, ama se mislam da i kazam, samo ne znam na koj nacin da i pristapam.
    Vi blagodaram na sovetite odnapred i se izvinuvam za latinicata, od mob sum.

8. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Мислам дека нема потреба да и кажуваш ако не се работи за нешто сериозно.Пример,јас имав една другарка кажа на мајка и за едно момче што излегуваа кратко време но не беше ништо сериозно и после мајка и го сфати тоа премногу сериозно па после излезе менувала дечковци итн итн. Чекај да видиш прво дали може да излезе нешто од тоа и од околу види какво мислење има ако излегуваш со постари па после кажи и.Мое мислење. :D

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ti si polnoletna i iako ti e majka nema potreba da i kazuvas bas se, nekoi raboti e najdobro koga ke si gi zadrzime za sebe. Deckoto samo ti se sviga, ne ste vo vrska oficijalno pa ti da i soopstuvas na majka ti. Duri i da bidete ne mora odma da i kazivas, neka pomine nekoe vreme ti da go zapoznaes dobro pa potoa ke im soopstis na tvoite.
    Jas sum veke polnoletna ama duri i koga bev pomala nikogas ne sum kazuvala doma vakvi raboti, zosto gi znam dobro moite a mislam deka i sekoj treba da si ima privatnost. Iako ni se roditeli ne mora sekoj detal da go spodeluvame so niv.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Може некој итно да ми пише во ЛП?

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Avalin

Avalin Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    33
    Сето тоа е резултат баш на таа болест–шизофренија. Гледа и замислува работи што немаат врска со неговиот реален живот. Помош само во психијатриска болница за жал, ке му дадат терапија и со незина помош ќе му се намалат испадите.

12. joka_Ku

joka_Ku Нов член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Znachi neznam ova tema dali e za tuka no eve ke pisham vo posledno vreme sonuvam mnogu loshi sonovi i pochnaa da mi vlijaat na psihata.... :( po cel den mislam i razmisluvam dali mi se tie sonovi nekoj pred znak deka neshto losho moze da mi se desi ?? :( ve molam za nekoj savet :(

13. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Се ти е психа, пробај да се опуштиш :) Прочитај некоја книга,искористи го времето искочи со другарките, пробај да се отргнеш од лошите мисли. Тоа е само сон. Ти кажувам од лично искуство, дури имав страв од темнина, кога ќе се стемнеше ми беше страв да заспијам. Прво што направив појдов в црква си запалив свеќа за здравје се помолив и после гледав да го трошам времето на нешто корисно што ми ги оттргнуваше мислите од лошото . Обиди се :)

На Beautiful_girl.. и joka_Ku им се допаѓа ова.
  14. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Devojki, ocajna sum. Mi treba sovet. Sakam da porazgovaram so nekogo. Ke ve zamolam koja moze da mi pise so poraki. Ako moze nekoja povozrasna devojka, ili nekoja mamicka. Ve zamoluvam. :(

15. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    ke pravam operacija na benignen tumur na dojka pa mi treba sovet okolu celosna anestezija neznam kako deluva mi treba sovet kako ke prodolzi lekuvanjeto otposle kolku vreme ke mozam da bidam najnormalna

16. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    19.142
    ^
    Можам само да ти го опишам искуството со целосна операција..
    Значи едноставно ме ставија во операциона сала, лекарката ми ја стави маската и ми рече да бројам од 20 па на назад..Незнам кога бев успиена е следно што беше е будење во болничка соба..Освен броењето на ништо друго не се сеќавам..
    За операцијата немам такво искуство но, се надевам дека се ќе биде во ред само позитивно размислувај и биди храбра.

На Devojka100 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    kolky pati SI povrakala

18. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Ve molam zenski, da mi pise nekoja vo lp. Ve molam.. Mi treba sovet ;(

19. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    19.142
    @Devojka100 не повраќав воопшто само имав мала треска/студ некое време час/два.

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.203
    Допаѓања:
    106.298
    Со лесно мила
    Пред самата операција треба да си гладна минимум 4 саати. Ќе ти стават на една рака апарат за притисок, на друга инфузија, ќе ти кажат или да броиш до одреден број или име презиме..нешто да ти одземе внимание и разбие трема, ќе ти стават маска на носот, ќе вдишиш..,и кога ќе се разбудиш ќе бидеш веќе во шок соба, веројатно ќе добиваш аналгин инфузија против болки и нема да смееш да јадеш/пиеш нареден ден. После 24 часа ќе те придржуваат за да станеш, ќе можеш да почнеш по малку со течности, супа, јогурт..лесна храна. Па почесто ќе се исправуваш, ќе бидеш се појака, ќе помине вртоглавицата..за некои 4 дена ќе си дома. Раната ќе е преврзана, пожелно е дома да имаш помош на почетокот особено за капење, за две три недели ко ништо да не било ќе биде :hug:
    Ти посакувам лесно и брзо опоравување.

На evangelina.ina, Beautiful_girl.. и Devojka100 им се допаѓа ова.