Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Може следно е да и кажеш директно, но одбери го најдобриот и најмилиот начин да и го кажеш тоа. Да звучи другарски.

Штом не пали одоколу, тогаш директно...

На yeeyee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. yeeyee

yeeyee Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Фалаа ќе пробам ама не верувам дека нема да не се навреди колку и да е другарски али тоа е фала

На Ма.нев му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.224
    Имав баш иста случка со блиска роднина, повозрасна жена, но кај мене упали со индиректното.

4. yeeyee

yeeyee Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    бљакк повозрасна жена е уште полошо ама имаш среќа што сфатила :puke:

На Ма.нев му/ѝ се допаѓа ова.
  5. YourOnlyOne

YourOnlyOne Нов член

Се зачлени на:
    22 септември 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво, ако сака некој да ми пише во лп или тука да ме советува, имам проблем, кога се заљубувам се губам себеси потполно, не сум истата, како да паѓам во депресија, не знам што ми се случува, во сосем друг свет сум мислам wtf не сакам така да се осеќам, може треба да посетувам психолог додека сум во врска? некој совет ако може?

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dalia93

Dalia93 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    133
    Посети психолог.

7. lostandhopeless

lostandhopeless Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    95
    Zdravo,Najprvo sakam da se izvinam za dooolgiov post i za otvaranjevo na temava,mozebi ne e za tuka. AMA ODVOJTE VREME DA PROCITATE...
    sakam da si ja raskazam prikaznata da si najdam nekakva pomos i uteha. neznam od kade da pocnam,se naogam vo bezizlezna situacija,barem jas taka ja dozivuvam vo momentov od mnogu pricini....
    pred godina dena zapoznav decko,najprekrasen najvnimatelen na cel svet,sto i nego zivotot go butnal milion pati i se bori so site problemi sto mu se na glava. se zaljubivme uste na prvoto gledanje,ni se sluci takva hemija megu nas sto nemoze so zborovi da se opise,ednostavno kako pojava se nadopolnuvavme eden so drug. zaedno i pocnavme da ziveeme 24/7 zaedno...negovi zborovi se na pocetokot mislev deka gospod mi pratil angel do mene... na pocetokot i taka bese,najubavoto nesto sto moze edna devojka da go posaka...deckovci i devojki sme imale i dvajcata ama ova sto ni se sluci sprema nikogo ne sme pocustvuvale takva ljubov i emocii... nema poglednato druga osem mene,nemam poglednato drug,nemam pomisleno na drug... vo zivotot sum pravela neubavi raboti,losi gnasni raboti pogotovo na deckovcite so koi sum se gledala,neverstva milion lagi krsenja na srca i mi bilo gajle za toa,ne sum imala ni gram sovest ni gram zal za rabotite sto sum gi pravela,doma odnosite so moite poradi sekakvi situacii sekakvi raboti so sum im napravila ne sum vospostavila nekoj kontakt so niv uste od mali godini.da,oni sekogas bile do mene,milion pati mi pomognale milion pati mi popustile a imam golema srekja sto imam dobri roditeli poso drugi da bile do sega ke me imale otpisano od kerka i izbrkano na ulica.... ja sjebav rabotava i so deckoto maksimalno pak po moja vina,stanav premnogu ljubomorna,bolno ljubomorna za nisto!!! od sekakva sitnica pravev skandali,ama skandali sto normalen covek ne gi pravi,doagalo do momenti da izbega bukvalno da bega trcajki od mene samo za da ne me ubie,da ne me pretepa... ne sum mozela da gi iskontroliram tie napadi na bes,nemozam da go objasnam toa... 20 sansi mi dade... koga bese veke poslednata sansa iskoristena i koga nemase veke da go vidam...gospod mi dade bebence. doznav deka nosam zivot vo sebe,bebce od covekot sto najveke sum go sakala,sto do sega vo zivotov niednas ne sum posakala,ne sum bila spremna da imam bebe... posle sekoe vodenje ljubov solzi mi se sobiraa vo ocite i sum go molela gospod da mi dade negovo detence...se sluci toa,se smirivme pak na kratko poradi moite nekontrolirani psihopatski ispadi,pa se smirivme go nemase eden mesec pa pak se skaravme isto na kratko pa go nemase dva meseci seto toa jas si go zasluziv toa mi e jasno kako den,gram krivica nema vo nego.
    go izgubiv bebeto,odnosno go rodiv vo 21 nedela,neznam kako doslo do takva komplikacija da nemam plodova voda vodenikot da e cel,ama vo glavno cela bremenost od prviot moment kako doznav deka sum bremena do posledniot moment pred nekolku dena se iznamaciv neznaete kolku...so lezenje vo bolnica,lezenje doma so 3-4 pati krvarenja ama obilni so lokvi krv i parcinja,pominuvav niz eden golem pekol.sekoja vecer si legnuvav i go molev gospod da ne mi go zema najmiloto,da mi go cuva sinceto...tri meseci od doma nemam izlezeno,tri meseci potpolno sama se mrdnav be devojki se pobudalev... toa sto go izgubiv deteto ne spoi so deckovo,ama uzasno se osekam ogromna bolka imam,neznam kako da se izboram so ova.preku edna nok mi se sluci takov presvrt vo zivotot sto ne go posakuvam ni na najgolem neprijatel.... eve me pak sum sama,on si ima raboti negovi si gi brka obvrskite negovi,a jas tri meseci sum zatvorena vo 4 zida i samo mislam... drugarki dve bliski sto gi imav ednata mi se omazi malo bebence cuva,a i ne mi e vo blizina,drugava drugarka od komsii celo vreme e na rabota..stvarno sum ocajna neznam kako da zastanam na noze,golema depresija me ima fateno ovie posledni tri meseci,a prethodno i sum koristela amfetamin,odnosno nekoi 8 godini so drogata si imam da kazam problem.ne problem tuku sum ja koristtela za da izbegam od sama sebe,cel zivot begam od samata sebe a toa mi vlijaelo mnogu na moite postapki i tie nekontroliranja na besot,psihopatskoto ponasanje,nemozam da si najdam pomos...od malecka sum takva cudna,neznam da si ja objasnam sostojbata,moite ne go videle problemot uste od najrana vozrast deka imam nekakov psihicki problem,i uste od osnovno pa do den denes nemozam da se vklopam vo ostanatioit svet,cel zivot prezivuvam ne ziveam...zavisnik ne sum,eve so meseci sum cista nemam pomirisano amfetamin ama after efektot e tuka,i so gubenjeto na bebeto uste poveke me unisti,samo placam zatvorena celo vreme,stvarno ne gledam izlez od situacijava... daj pomognete mi nekako,poznavate li dobri psihijatri da se potsredam malce,da vidat kakva mi e psihickata sostojba,bev kaj miodrag milutinuvic covekot e ziva prevara za 4 pati so me vide 900 evra mu dadovme so majka mi a nisto ne napravi,ni psihicki testovi ni nisto,seansa od pola saat...stvarno nemozam da prodolzam da prezivuvam,stvarno mi e mnogu tesko,milion pati sum padnala i sum stanuvala...sega neznam kako... POZDRAV...

8. BrokenWings16

BrokenWings16 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    Здравооо итно е ве молам помошш...Другарка ми си пишувала со еден тип, кој после тоа дознава дека е оженет...Иии сега од како дозна му призна и он ја блокира и сега оваа и пратила слика од разговорот со него...ипак типот е у друга држава ама да не настане проблем?

9. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.785
    Допаѓања:
    9.941
    @BrokenWings16 проблем секако ке настане, туку ти каква врска имаш со постапката на пријателката твоја што изреагирала така импулсивно? (Читај) нека му ја мисли таа.

10. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    На каков проблем мислиш? Јас мислам дека немало потреба да прави драми и требало таа да го блокира и да си продолжи со животот. Тој неа не и бил ништо и не требало да ја меша и жена му туку требало да го прекине разговорот и да остави доколку си имаат други проблеми сами да си решаваат, тој пишувал со неа а не излегол. Ама изгледа криво и е на другарка ти па се труди да ги скара. Многу себично и детско.

11. BrokenWings16

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    И јас и реков такаа, инаку да мала е 16год...Како сестри се и нејќам да паѓа во такви искушенија, сега ќе гледам да ја убедам да избрише..Иако и он е крив колку и она

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    36.745
    Ако само си пишувала не гледам проблем.

13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.129
    Колку години има педофилот женет што пишувал на 16 годишна малолетничка?

На cresa-jagoda и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  14. BrokenWings16

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    24 и рекол

15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.662
    Јас благодарна ке бидам да ми прате некоја слика како се допишува со маж ми барем ке му го откријам лицето

На buba4e89, piksooki, Regina.Phalange и 6 други им се допаѓа ова.
  16. BrokenWings16

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    61
    Секоја чест

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    деновиве имам зголемена доза на агресија и нервоза во себе.Препишувам на тоа дека треба да добијам,
    прееска се изналупав боксови во перница, ама и после тоа уште имав потреба или да вриштам или да фрлам ствари наоколу.
    Ова ми се има дешавано на ивица коа сум доаѓала во момент на нервоза.
    Утре, задутре најкасно треба да добијам, тогаш обично сум мирна.Ама карантинов ми влезе у нерв веќе, де кажете што да праам ако продужам така да се осеќам.
    Страв ми е да не фатам да кршам по дома ако не можам веќе да се исконтролирам.
    Прееска коа лупав по пернцата мајка ми ми рече дека сум била ко бесно куче.А морам негде да вадам бес.
    хелп?

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.346
    Допаѓања:
    182.276
    Купи си боксерска вреќа.Или лента за трчање.

На cresa-jagoda, BrokenWings16 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Немам место ни за двете во собава

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.346
    Допаѓања:
    182.276
    Стај ја во дневна де.
    Разбирам. Имаш вишок енергија и фрустрација. Мора да се празниш некако. Ќе ти кажев трчај ги тие саати кога смееш да бидеш надвор, ама не знаеш кога ќе те фати бес, нели:|

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.