Совети

Discussion in 'Психологија' started by belieber, Oct 31, 2011.

1. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Odnosot so partnerot mi e mn ok. Megjutoa ne znam mozebi e toa deka ne e moj dom ne znam. Nekako se osekam glupavo. A sakam da odam. Sakame i da se zememe. Srcevo mi treperi dur go pisuvam ova..

2. hermosa

hermosa Популарен член

Опушти се ,секој различно ги доживува работите и нема потреба од осуда.Ќе се среди белким со тек на времето .Нормално е ова е нова ситуација нова етапа во твојот живот

Cutiepie1 likes this.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Па ако не сакаш да одеш не оди ако си несигурна како тоа морала си да одеш марионета ли си ако сакаш ке одеш ако не дома си остани

4. flawless_

flawless_ Истакнат член

Доколку ти е срам што ќе рече околината ич да не ти биде. Од 15 години преспиваат кај дечковци, а ти се мислиш во сериозна врска. Ако тоа е единствен проблем, а претпоставувам дека е и плус сакаш да одиш- да одиш и да си поминеш убаво без да мислиш кој што ќе рече.

*Amethyst* likes this.
  5. mila7

mila7 Истакнат член

So e so lugeto koi vi se javuvaat koga se samo tie slobodni, koga samo tie sakaat? I pri taa sredba se najfini, najmili, najdobri. Potoa gi snemuva, amo im se javis ke se dogovorat a u posleden moment bez nikakva pricina gi snemuva. Ni objasnuvanje nema, ni laga kao ej, izvini denes nemozam, nejkam. Se vadat na faktot jas sum takva, takov karakter sum. I navistina e takva. Ama jas ne sum istata, nemam 18godini. Tos e nestabilnost. Premnogu ja sakav, no premnogu me povreduva. Se raboti za drugarka. Resiv da ja eliminiram, ete od nigde nikade po 1mesec se javuva ko nisto da ne bilo. Ignore? Kako se spravuvate so vakvite? Muabet? Pri sekoj moj planiran muabet taa me otkacuvase vo posleden moment.

Jane.Birkin and ThePharmacist like this.
  6. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Те разбирам буквално но искрено да ти кажам ништо да не те чуди бидејќи некој во врска што се одаат 3-4 месеци и тогаш девојките одаат кај него кај неговите родители и обратно дечкото оди кај девојката кај нејзините родители затоа што такво време дојде без разлика дали се земени или не, едноставно ако го сакаш опушти се, појди прошетај исто како си отишла кај роднини.. И подобро така ќе го задржиш дечкото отколку одбеѓавање. Друго, ако ти не си спремна на таков чекор подобро не оди, слушај си го своето срце. Тоа е мое мислење, др ти си знаеш.

И среќни празници :inlove:

7. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се додека и дозволуваш така да се однесува ќе се однесува ,цени си се повеќе и не дозволувај да те искористуваат.

piksooki, mila7 and *Amethyst* like this.
  8. pdb123

pdb123 Популарен член

Истото ми се има случувано, и тоа често. Јас таквите личности или ги елиминирам или драстично го намалувам контактот со нив, го сведувам на „површински“ однос. Како, не ми се кара и расправа, ама нема да ми значиш повеќе од било кој познаник. Ама помирна е главата кога ќе ги елиминираш :).

9. mila7

mila7 Истакнат член

@pdb123 nemozam da se raspravam do toj stepen so znam deka nema da vredi. Ona si e takva i neka si ja nosi osobinata kako takva, nemozam poveke da dokazuvam. No nemozam jas da eliminiram, nemozam.
    Ke go ostavam takov kontaktot, kako taa mene, taka i jas. Fala na sovetite

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

НЕ Е ДЕКА НЕ МОЖЕШ...Не сакаш!

*Amethyst* and mila7 like this.
  11. pdb123

pdb123 Популарен член

И јас си велев дека не можам, сѐ додека не пробав и не увидов дека откако ќе ја „преболиш" личноста, се чувствуваш многу подобро и послободно. Пробај, во секој случај не губиш којзнае што, и онака добиваш само трошки од нејзиното внимание :)
    Што и да правиш, се надевам дека ќе успееш барем да се дистанцираш до степен да не ти влијае негативно нејзиното однесување :*.

12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Можеш ,зошто да не?
    Јас имам прекинато контакт со другарка со која израснав со која сме се дружеле од 6 години па се до 23 но не ми одговараше како личност и сфатив дека нема да се смени и одлучив да го прекинам секој контакт. Некогаш само треба да прекратиме со токсични личности и да си се ставиме себе си на прво место.

13. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

И мене ми се имат случува во таа ситуација ама ја не сум будала и јас ја елиминирам чао пријатно, бидејќи не ми треба таква личноста само од корист, батали ги такви

14. mila7

mila7 Истакнат член

@pdb123 @Alisa22 @Kikiccc
    Ne nema da bidam jas taa so ke preseci, so ke kaze dosta. Zasto ne go zasluzuva. Ne zasluzuva da se kazi kraj, zasluzuva samo istoto ona,, vazi ke te pobaram, ke se vidime be,,
    Zamisltete denes me pobara pak otkako ja vidov so uste edna drugarka nasa. Otkako me videa mi pisaa za posle karantinot. Strasno.
    Si ostanav sama, i single, no priznavam gledam vina i vo sebe.
    I ete ke rabotam na toa. Ke se trudam na ova da gledam kako lekcija.

15. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Од мене совет, или прифати ја каква што е, немај преголеми очекувања или тотално преќини пријателство. Имам елиминирано доста пријатели и верувам дека за врска потребно е и двете страни да вложуваат, па дури и да е пријателска, а не да бидеш back up или од корист.
    Имам баш ваква блиска пријателка, од средно се знаеме и реално на прсти можам да избројам колку пати се гледаме последниве години(а во ист град сме на 15 мин).
    Ми пречеше и многу ме повредило кога ќе споделам нешто и не покажала дека е навистина тука како пријателка, но бидејки тие неколку пати кога ќе се видиме се феноменални не ја имам исклучено. Таква е и не можам да ја сменам, џабе ќе се лутам, само непотребен стрес. Можеш да пробаш да зборуваш да и кажеш што ти пречи, и да видиш дали ќе има промена?

Justicija likes this.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Ќе може некој да ми пиша приватно? Итно ми е, фала.

17. нина122

нина122 Популарен член

Што да прави човекот кога се чувствува како веќе да не му се живее?

aleksandrajaneska and Kimberly11 like this.
  18. Mini95

Mini95 Активен член

Pocni da vezbas sekoj den, citaj kniga, izlagaj so prijatelite druzi se, na sekoj nekogas mu doagja takva misla ama si proagja moze e do periodot poveke sme doma

нина122 likes this.
  19. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Менуваш средина или навики, наоѓаш нова инспирација да живееш:sun:

нина122 and Kimberly11 like this.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Тоа ми е многу добро познато чувство. Меѓутоа јас не правев ништо посебно за да го сменам тоа. Со присила не може ништо. Желбата ќе дојде повторно сама од себе. Ова е период.

Stark, нина122 and *Amethyst* like this.