Odnosot so partnerot mi e mn ok. Megjutoa ne znam mozebi e toa deka ne e moj dom ne znam. Nekako se osekam glupavo. A sakam da odam. Sakame i da se zememe. Srcevo mi treperi dur go pisuvam ova..
Опушти се ,секој различно ги доживува работите и нема потреба од осуда.Ќе се среди белким со тек на времето .Нормално е ова е нова ситуација нова етапа во твојот живот
Па ако не сакаш да одеш не оди ако си несигурна како тоа морала си да одеш марионета ли си ако сакаш ке одеш ако не дома си остани
Доколку ти е срам што ќе рече околината ич да не ти биде. Од 15 години преспиваат кај дечковци, а ти се мислиш во сериозна врска. Ако тоа е единствен проблем, а претпоставувам дека е и плус сакаш да одиш- да одиш и да си поминеш убаво без да мислиш кој што ќе рече.
So e so lugeto koi vi se javuvaat koga se samo tie slobodni, koga samo tie sakaat? I pri taa sredba se najfini, najmili, najdobri. Potoa gi snemuva, amo im se javis ke se dogovorat a u posleden moment bez nikakva pricina gi snemuva. Ni objasnuvanje nema, ni laga kao ej, izvini denes nemozam, nejkam. Se vadat na faktot jas sum takva, takov karakter sum. I navistina e takva. Ama jas ne sum istata, nemam 18godini. Tos e nestabilnost. Premnogu ja sakav, no premnogu me povreduva. Se raboti za drugarka. Resiv da ja eliminiram, ete od nigde nikade po 1mesec se javuva ko nisto da ne bilo. Ignore? Kako se spravuvate so vakvite? Muabet? Pri sekoj moj planiran muabet taa me otkacuvase vo posleden moment.
Те разбирам буквално но искрено да ти кажам ништо да не те чуди бидејќи некој во врска што се одаат 3-4 месеци и тогаш девојките одаат кај него кај неговите родители и обратно дечкото оди кај девојката кај нејзините родители затоа што такво време дојде без разлика дали се земени или не, едноставно ако го сакаш опушти се, појди прошетај исто како си отишла кај роднини.. И подобро така ќе го задржиш дечкото отколку одбеѓавање. Друго, ако ти не си спремна на таков чекор подобро не оди, слушај си го своето срце. Тоа е мое мислење, др ти си знаеш. И среќни празници
Се додека и дозволуваш така да се однесува ќе се однесува ,цени си се повеќе и не дозволувај да те искористуваат.
Истото ми се има случувано, и тоа често. Јас таквите личности или ги елиминирам или драстично го намалувам контактот со нив, го сведувам на „површински“ однос. Како, не ми се кара и расправа, ама нема да ми значиш повеќе од било кој познаник. Ама помирна е главата кога ќе ги елиминираш .
@pdb123 nemozam da se raspravam do toj stepen so znam deka nema da vredi. Ona si e takva i neka si ja nosi osobinata kako takva, nemozam poveke da dokazuvam. No nemozam jas da eliminiram, nemozam. Ke go ostavam takov kontaktot, kako taa mene, taka i jas. Fala na sovetite
И јас си велев дека не можам, сѐ додека не пробав и не увидов дека откако ќе ја „преболиш" личноста, се чувствуваш многу подобро и послободно. Пробај, во секој случај не губиш којзнае што, и онака добиваш само трошки од нејзиното внимание Што и да правиш, се надевам дека ќе успееш барем да се дистанцираш до степен да не ти влијае негативно нејзиното однесување .
Можеш ,зошто да не? Јас имам прекинато контакт со другарка со која израснав со која сме се дружеле од 6 години па се до 23 но не ми одговараше како личност и сфатив дека нема да се смени и одлучив да го прекинам секој контакт. Некогаш само треба да прекратиме со токсични личности и да си се ставиме себе си на прво место.
И мене ми се имат случува во таа ситуација ама ја не сум будала и јас ја елиминирам чао пријатно, бидејќи не ми треба таква личноста само од корист, батали ги такви
@pdb123 @Alisa22 @Kikiccc Ne nema da bidam jas taa so ke preseci, so ke kaze dosta. Zasto ne go zasluzuva. Ne zasluzuva da se kazi kraj, zasluzuva samo istoto ona,, vazi ke te pobaram, ke se vidime be,, Zamisltete denes me pobara pak otkako ja vidov so uste edna drugarka nasa. Otkako me videa mi pisaa za posle karantinot. Strasno. Si ostanav sama, i single, no priznavam gledam vina i vo sebe. I ete ke rabotam na toa. Ke se trudam na ova da gledam kako lekcija.
Од мене совет, или прифати ја каква што е, немај преголеми очекувања или тотално преќини пријателство. Имам елиминирано доста пријатели и верувам дека за врска потребно е и двете страни да вложуваат, па дури и да е пријателска, а не да бидеш back up или од корист. Имам баш ваква блиска пријателка, од средно се знаеме и реално на прсти можам да избројам колку пати се гледаме последниве години(а во ист град сме на 15 мин). Ми пречеше и многу ме повредило кога ќе споделам нешто и не покажала дека е навистина тука како пријателка, но бидејки тие неколку пати кога ќе се видиме се феноменални не ја имам исклучено. Таква е и не можам да ја сменам, џабе ќе се лутам, само непотребен стрес. Можеш да пробаш да зборуваш да и кажеш што ти пречи, и да видиш дали ќе има промена?
Pocni da vezbas sekoj den, citaj kniga, izlagaj so prijatelite druzi se, na sekoj nekogas mu doagja takva misla ama si proagja moze e do periodot poveke sme doma
Тоа ми е многу добро познато чувство. Меѓутоа јас не правев ништо посебно за да го сменам тоа. Со присила не може ништо. Желбата ќе дојде повторно сама од себе. Ова е период.