Форумџика на годината

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.381
    Допаѓања:
    8.335
    МагниФлекс или Мој Сан во Вардар Мебел

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Девојки незнам колку ми е проблемот за тука но морам да пишам. Кажете ми како да се справам со глупостите што ми се нон стоп во глава, значи се плашам да не нешто му се случи на моето дете. На пример еве денес имаше нешто црвенло на рачето како облазено незнам, и јас се сулајв од како го видов. Сегде испрашав и се траштам како несалам. Одма се плашам мислам се и сешто паничар шо.... А живееѓе на село и имало и ќе има такви работи. Малку да заплаче леле одма си мислам ете нешто од тоа му е и се нервирам и ми се плачо. Го пазам леле мајко и де приттесвам за се.... Помош некаква совет

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Јас сум мислам бетер, ако се накашла ама зошто кашла, ако падне и се удри плачам со него, леле мајко кога е болно буквално ништо в уста не ставам, понекогаш мислам да отидам кај стручно лице за разговор, затоа и не се ни осудувам на второ мислам нервите ќе ми попуштат

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.399
    За првото кивнало наболница
    За второто и така и така
    За третото ај ништо не му е ке му помине :D

На IRBBB, LiquidLuna, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.129
    Четвртото и сираци ќе останат хахахах да е скрајада

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.399
    Четвртото само ке си менвит пелена само ке си расти млеко ке си пие :rofl:
    Смири се не се паничи толку , некогаш и на глава да му висиш ако реши да паѓа ке падне, или колку и да го чуваш ке се разболи :drunk:
    Маж ми беше таков дур беа мали само се паничеше а јас смирена , некогаш им викав аманте бе го скршивте ламинатот или вратата пополека :tmi:(facepalm)

На cresa-jagoda, SummerGirl12, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.246
    Допаѓања:
    46.619
    Последново јако ти е :rofl:

А и ако не испаничи мајката во моментот кога паѓа детето и тоа нема да се расплаче....ќе се затреси и ќе стане :D
    Повеќе ги плаши нашава реакција и паника и удираат и тие на плачка

На cresa-jagoda, IRBBB и minne992 им се допаѓа ова.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.399
    Да
    Кај мене двете растеа како близначки и пак појке ги гледавме е да не се скараат( често знаеа за една играчка да се кубаат) а ова малово на тросед скока паѓа, паднало станало ич никој не реагира :D гледа не гледа дека не го гледаме и си продолжува без плачки :D

На cresa-jagoda, Kasiopaja221 и elimkd им се допаѓа ова.
  9. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.246
    Допаѓања:
    46.619
    Ама се е до навика. На почеток секоја мајка се штрекнува, после полека олабавува. Не дека не ми потскокнува срцето,дури и кога ги гледам дека одат по работ,очекувам да се струполат.. Да нема само крв :D
    Господ да ги варди,ние не можиме да ги дочуваме

На cresa-jagoda и minne992 им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    O
    Разговарам и со стручно лице но мислам џабе давам пари :) кога сум идиот

Оф леле незнам зошто јас неможам да сум раат како ние башка да растевме, секој ден бев облазена искасана од комарци од бубачки и сл

Јас ептен се потресвам и јас како што кажуваш не јадам ни пијам како улава некоја... Незнам како да се сменам нисшто страшно каснато полазено или сл ама ајде

Последна измена од модератор: 25 јули 2022
    На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.807
    Допаѓања:
    7.289
    Може да си поразговарате со некој стручен на таа тема, си има техники кои може да се научат исто како што сте научени да паничите. Да не се чудиме зошто има толку голем број на мозочни удари и срцеви болни, кога централниот нервен систем е цело време така под гас, никако не може да искочи добро тоа, ни за вас ни за вашите деца.

На elimkd, SummerGirl12, Kasiopaja221 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.661
    Како се справувате со секојдневни семејни расправии? Секојдневно се користат погрдни зборови, колнења и префрлања на работи кои биле кажани во доверба.

13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.807
    Допаѓања:
    7.289
    Никако за жал. Тоа не е нормална комуникација и не дозволувај некој да те убедува дека е така, само затоа што е "нормализирано". Некои луѓе се благословени со семејството, некои осудени на него. И тоа не може да се промени. Иако е многу тешко, олади ја комуникацијата, минимизирај ја довербата и игнорирај колку можеш. И секако, ако си во прилика, дистанцирај се од таква атмосфера.

На nevermet18 и carangigia им се допаѓа ова.
  14. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    1.052
    Ми треба со некој/а да разговарам со некој што има искуство со рак на родителите ,татко ми почина и одма по него исто и мајка ми се разболи и секако жива е , е сега друг е проблем измеѓу мене и брат ми , па би сакала да ми пишите некој што имал со таква ситуација...

15. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    239
    Здраво, за жал темава гледам дека е активна и ретко убави работи се пишуваат, немам ниту јас нешто позитивно да кажам, да скратам, татко ми имаше сообраќајка не по своја вина, едвај остана жив, од тогаш не можам да спијам и да спијам имам кошмари, сонувам дека му се случило најлошото, цело време мислам дека нешто ќе му се случи, многу црни мисли имам од како се случи тоа, седам навечер и размислувам, сум била и на психијатар ништо не ми помогна, не знам како да си помогнам.

16. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    4.889
    Пиши ми слободно. Дел од ова имам поминато.

17. Jova201

Jova201 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    10
    Здраво, имам 14 години и сум грда.Сите другарки околу мене се убај само јас..... Стварно незнам што да правам повеќе и грда сум и слаба и висока.Ми треба да разговарам со некој.....

На KikiBee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.424
    Допаѓања:
    4.889
    Како така велиш грда бе? Не смееш така за себе. И не верувам дека си грда. Значи ти фали самодоверба. Познавам жени со голем нос, вишок тежина, преслаби, без облини, несиметрични итн. Ама кога ќе се појават негде знаат како да се носат со својот изглед. Ти па на 14 годинки вака ако се омаловажуваш, кај ти е крајот? Можеби треба да си направиш мали промени за да кренеш самодоверба ? На фризер, козметичар да се средиш малку, нова гардероба неколку парчиња. Минимална шминка, еве не ти треба пудра и туш, ама можеби ББ крема, малку маскара ако имаш некои акни да покриеш.

На Maca Macka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    7.621
    Сте се нашле ли некогаш во ситуација да мора да се дистанцирате од некого, иако премногу ви значи? Незнам како да го направам тоа, а да не боли? :(

20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.478
    Допаѓања:
    127.192
    Лесно ако си одлучна.Ако интеракцијата со таа личност ти создава непријатност или проблем, прекини контакт.Стави се себеси на прво место.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.