Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    287
    Секогаш кога се договориме да излеземе , што е ретко многу , таа сама сака да дојде. Верувај ми правам се што е во моја моќ за да не направам непријатно на никого.
    Само ми фалат времињата кога се беше супер.

2. noteforself

noteforself Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    385
    Може некој лп? Ми треба совет поврзан со работа :)

3. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    86
    Не знам попрво кај да прашам за мислење,порачавме ПВЦ прозори пропласт материјал. Е сега слушам коментари од типот алупласт се подобри,дали некој има ставено про? Па да сподели искуство ако сака...

4. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    558
    Темава "Совети" во Психологија не е за прозори да поставуваш прашање тука. Оди во Кафе-муабети во темата "Општи Прашања " и таму прашај тоа што те интересира и може ќе се најде некој да ти одговори.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    287
    Не знам каде да го пишам ова. Мислам дека оваа тема е. најадекватна. Пишав нешто кратко и во Сакам да кажам, но тоа е општо мислење за родендени. Сега сакам да ја кажам буквалната ситуација.
    Имам една другарка со која се знам веќе 10 години и интензивно се дружиме. Никогаш во животот не сме имале некоја сериозна кавга. Секогаш сме функционирале нормално. Сега сме 20 години што значи се дружиме од 10. Таа е буквално секогаш расположена, средена и дотерана.
    Кога ми беше роденден пред некоја недела ги собрав сите блиски другарки во една дискотека. Прво кога спомнав каде ќе одиме беше проблем местото, се бунеше, не сакала таа да оди таму, кога конечно се намоливме и излеговме таа уште од стартот беше намрштена и нерасположена. Јас ако земам да правам со некој познаник муабет таа од нигде никаде се умешува и прави незгодна ситуација. Во еден момент на една друга другарка и велела да си одат пошто не сакала да седи веќе таму , таа и рекла дека не можат да си одат и дека ми е роденден и плус дека не сакала да си оди. После тоа си отиде од масата и залутала некаде не знам, се врати на масата и почна караница со сите. Потоа од кога заврши караницата седеше на масата и кога некој ќе пробаше да ја расположи кажуваше како е џабе и како никогаш нема да се расположи. Евентуално енергијата стана толку негативна а и роденденот стана катсстрофа што на крајот си отидовме. Утрото ја прашав зошто имала такво понашање и тас рече дека и било лошо цела вечер, јас ја прашав зошто не рекла дека не и е добро ќе ја испратев дома, таа ништо не ми одговори. Да напоменам во таксито стана најрасположената на свет, тоа дека си одевме дома изгледа, не знам. Исто да напоменам декс во последните 2-3 години ако нешто кажам дека не сакам таа како за инает тоа ми го купува за роденден, мо тоа не е толку битно затоа што сите имаат различен вкус за поклони и гардероба.

6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    @Stella1111200 типично детско разгалено понашање. Внимание си барала, центар пажња да е.
    Тебе ти било роденден ама не, таа да е главната. Колку иритантни створења се овие ко нејзе, препотентни, сакаат светот околу нив да се врти.
    Не те ни почитува, очигледно е тоа.
    Како се дружите толку долго се чудам.

Шо толку ѝ сметало местото што ти си го одбрала, да не имало некој кого не го поднесува? Па затоа така да реагирала.
    Ама дај бе молимте, сепак 20 години сте, мало дете не е, ќе се воздржи, а не циркузи да праи.

Прати ситуација како ќе се понаша во иднина спрема тебе. Ако приметуваш дека е дрска и безобразна, откачи ја. Глупо однесува е ова.
    Не вреди да ја толерираш, и да ги трпиш испадите нејзини.

На Istata od vcera, Stella1111200 и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    Според ова не ти е ни другарка веќе.
    Со тек на годините се менуваме и ние самите себеси па со тоа се менува и нашиот круг.
    Немој да си дозволиш да ја трпиш.
    Реагирај така како што таа на твое место би реагирала.
    Можеби и има нешто на што ти љубомори. Таа каде славеше роденден?
    Најтешко е да си добар во животот, посебно во младоста, а таквите ко неа лесно поминуваат.

8. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    287
    Мислам дека нема потреба да ми е љубоморна и мислам дека не е во прашање тоа. Таа инску славеше роденден на исто место каде и јас. Немаше никаков проблем сите се понашаа најнормално и најрасположено.

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    Епа ако славела и таа на истото тогаш зошто не и се допаѓа? И зошто славела тука кога не и се допаѓа?
    Можеби мисли дека ја копираш.

10. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    287
    Немам што да ја копирам пошто од нашата генерација сите таму слават родендени. Туку конкретно на неа не и се свигал ДЈ што ќе пушта музика. Таа сакала на пеачка да одиме. Ама мислам дека за мојот роденден јас одбирам што ќе правиме. Ако не одговара на апсолутно никој планот тогаш ќе сменам нормално. Но не сменив затоа што на тој ДЈ сме оделе 80 пати и 80 пати сме си поминале сите преубаво. Не ми беше јасен моментот зошто се буни. Кога ја прашам зошто се буниш таа вика декс грешка сум ги јас гледала работите што не е така. Отворено пиша во групата каде што сме сите другарки дека не сака да оди таму и таму. Сите се сведоци на тоа.

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    Ќерка единица е? :D

12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    А зашо па дошла чим не сака? (facepalm)
    Чим толку се курчиш и пребираш, као она да треба да се прашува, не ни требала да дое тогаш. Дошла само за негатива да шири, и да заебе атмосфера.
    Глупости. Другарка права вака не се понаша, тоа треба јасно да ти е, и на тебе ама и на другите во друштвото.

Она нешо се замислува вајда ко главна, така ја ова го сфаќам.
    Сите по газот да и идете, а она да ве врти како сака. Е не иде тоа така, да знаеш. На крај да не биде таа која ќе плаче, пошо многу високо лета.

Отворено кажи ѝ дека не ѝ во ред понашањето, и нека се прибере малку ако нејќе да те изгуби.
    Не дозволувај жити се да те манипулира, као ти крива си, грешно сфаќаш..

20 години викаш, оваа ко 14 да има.

Ај, не се замарај толку, глеаш те заебаваат, одјебуваш и готово.
    Да не се дозволува премногу да им се прави меракот на некои дотични, коа глеаш дека ич око не им трепнува за тебе.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    287
    Не е , 3 деца се, јас сум ќерка единица :D

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    287
    Не знам стварно. Не ми е познато вакво понашање од неа. Ќе направам што можам за дс си го спасам пријателството, ако гледам дека не бива тогаш ќе тражам друго чаре.

15. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Здраво. Сакам да прашам зашто некој има потреба да лаже? И тоа за банални работи. Не ми е јасно што постигаат со тоа во нивниот живот.
    Дали некој разбира? :?:

16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    3.552
    Најчесто од комплекси, немора да се лоши луѓе. Некогаш се срамат од тос што се па го прикраваат со лаги.

На L.i.n.a.a и Dashing:) им се допаѓа ова.
  17. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    6.597
    Ако може некој лп? Фала. :)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член