Секогаш кога се договориме да излеземе , што е ретко многу , таа сама сака да дојде. Верувај ми правам се што е во моја моќ за да не направам непријатно на никого. Само ми фалат времињата кога се беше супер.
Не знам попрво кај да прашам за мислење,порачавме ПВЦ прозори пропласт материјал. Е сега слушам коментари од типот алупласт се подобри,дали некој има ставено про? Па да сподели искуство ако сака...
Темава "Совети" во Психологија не е за прозори да поставуваш прашање тука. Оди во Кафе-муабети во темата "Општи Прашања " и таму прашај тоа што те интересира и може ќе се најде некој да ти одговори.
Не знам каде да го пишам ова. Мислам дека оваа тема е. најадекватна. Пишав нешто кратко и во Сакам да кажам, но тоа е општо мислење за родендени. Сега сакам да ја кажам буквалната ситуација. Имам една другарка со која се знам веќе 10 години и интензивно се дружиме. Никогаш во животот не сме имале некоја сериозна кавга. Секогаш сме функционирале нормално. Сега сме 20 години што значи се дружиме од 10. Таа е буквално секогаш расположена, средена и дотерана. Кога ми беше роденден пред некоја недела ги собрав сите блиски другарки во една дискотека. Прво кога спомнав каде ќе одиме беше проблем местото, се бунеше, не сакала таа да оди таму, кога конечно се намоливме и излеговме таа уште од стартот беше намрштена и нерасположена. Јас ако земам да правам со некој познаник муабет таа од нигде никаде се умешува и прави незгодна ситуација. Во еден момент на една друга другарка и велела да си одат пошто не сакала да седи веќе таму , таа и рекла дека не можат да си одат и дека ми е роденден и плус дека не сакала да си оди. После тоа си отиде од масата и залутала некаде не знам, се врати на масата и почна караница со сите. Потоа од кога заврши караницата седеше на масата и кога некој ќе пробаше да ја расположи кажуваше како е џабе и како никогаш нема да се расположи. Евентуално енергијата стана толку негативна а и роденденот стана катсстрофа што на крајот си отидовме. Утрото ја прашав зошто имала такво понашање и тас рече дека и било лошо цела вечер, јас ја прашав зошто не рекла дека не и е добро ќе ја испратев дома, таа ништо не ми одговори. Да напоменам во таксито стана најрасположената на свет, тоа дека си одевме дома изгледа, не знам. Исто да напоменам декс во последните 2-3 години ако нешто кажам дека не сакам таа како за инает тоа ми го купува за роденден, мо тоа не е толку битно затоа што сите имаат различен вкус за поклони и гардероба.
@Stella1111200 типично детско разгалено понашање. Внимание си барала, центар пажња да е. Тебе ти било роденден ама не, таа да е главната. Колку иритантни створења се овие ко нејзе, препотентни, сакаат светот околу нив да се врти. Не те ни почитува, очигледно е тоа. Како се дружите толку долго се чудам. Шо толку ѝ сметало местото што ти си го одбрала, да не имало некој кого не го поднесува? Па затоа така да реагирала. Ама дај бе молимте, сепак 20 години сте, мало дете не е, ќе се воздржи, а не циркузи да праи. Прати ситуација како ќе се понаша во иднина спрема тебе. Ако приметуваш дека е дрска и безобразна, откачи ја. Глупо однесува е ова. Не вреди да ја толерираш, и да ги трпиш испадите нејзини.
Според ова не ти е ни другарка веќе. Со тек на годините се менуваме и ние самите себеси па со тоа се менува и нашиот круг. Немој да си дозволиш да ја трпиш. Реагирај така како што таа на твое место би реагирала. Можеби и има нешто на што ти љубомори. Таа каде славеше роденден? Најтешко е да си добар во животот, посебно во младоста, а таквите ко неа лесно поминуваат.
Мислам дека нема потреба да ми е љубоморна и мислам дека не е во прашање тоа. Таа инску славеше роденден на исто место каде и јас. Немаше никаков проблем сите се понашаа најнормално и најрасположено.
Епа ако славела и таа на истото тогаш зошто не и се допаѓа? И зошто славела тука кога не и се допаѓа? Можеби мисли дека ја копираш.
Немам што да ја копирам пошто од нашата генерација сите таму слават родендени. Туку конкретно на неа не и се свигал ДЈ што ќе пушта музика. Таа сакала на пеачка да одиме. Ама мислам дека за мојот роденден јас одбирам што ќе правиме. Ако не одговара на апсолутно никој планот тогаш ќе сменам нормално. Но не сменив затоа што на тој ДЈ сме оделе 80 пати и 80 пати сме си поминале сите преубаво. Не ми беше јасен моментот зошто се буни. Кога ја прашам зошто се буниш таа вика декс грешка сум ги јас гледала работите што не е така. Отворено пиша во групата каде што сме сите другарки дека не сака да оди таму и таму. Сите се сведоци на тоа.
А зашо па дошла чим не сака? Чим толку се курчиш и пребираш, као она да треба да се прашува, не ни требала да дое тогаш. Дошла само за негатива да шири, и да заебе атмосфера. Глупости. Другарка права вака не се понаша, тоа треба јасно да ти е, и на тебе ама и на другите во друштвото. Она нешо се замислува вајда ко главна, така ја ова го сфаќам. Сите по газот да и идете, а она да ве врти како сака. Е не иде тоа така, да знаеш. На крај да не биде таа која ќе плаче, пошо многу високо лета. Отворено кажи ѝ дека не ѝ во ред понашањето, и нека се прибере малку ако нејќе да те изгуби. Не дозволувај жити се да те манипулира, као ти крива си, грешно сфаќаш.. 20 години викаш, оваа ко 14 да има. Ај, не се замарај толку, глеаш те заебаваат, одјебуваш и готово. Да не се дозволува премногу да им се прави меракот на некои дотични, коа глеаш дека ич око не им трепнува за тебе.
Не знам стварно. Не ми е познато вакво понашање од неа. Ќе направам што можам за дс си го спасам пријателството, ако гледам дека не бива тогаш ќе тражам друго чаре.
Здраво. Сакам да прашам зашто некој има потреба да лаже? И тоа за банални работи. Не ми е јасно што постигаат со тоа во нивниот живот. Дали некој разбира?
Најчесто од комплекси, немора да се лоши луѓе. Некогаш се срамат од тос што се па го прикраваат со лаги.