1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети

Дискусија во 'Психологија' започната од belieber, 31 октомври 2011.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.402
    Допаѓања:
    6.627
    Луѓето лажат од различни причини.

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    3.656
    Некој во лп за една работа која што не сакам баш јавно да ја споделам, ако е некој расположен за разговор, мислење...

3. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.469
    Допаѓања:
    12.279
    Пиши

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.307
    Допаѓања:
    133.099
    Во погрешна тема си го ставила мислењево, па те цитирам во оваа што е општа.
    Со оваа љубопитнава не мораш веднаш да прекинеш контакт доколку не сакаш. Прво пробај да ѝ објасниш како се чувствуваш ради тоа што не споделува доволно со тебе иако сте другарки. Можеби другарството од нејзина страна не е толку силно колку од твоја. Заслужуваш да знаеш на што си пред да донесеш одлука.
    Не е на одмет да поразговараш и со другата.
    Нека си имаат дечковци, но не е во ред да си ја запоставуваат другарката. Ако бар малку им значи другарството, треба да најдат баланс. Не е дека не можат да одвојат неколку часа за тебе.
    Да можеш да си процениш дали е само нешто до нив или до тебе, а не си свесна вака.
    За барање друштво, имаш тема на форумов Барам друштво за...
    Пиши си таму, можеби ќе ти врати некој/а.
    И ако можеш да си дозволиш, зачлени се некаде (спорт или танц) каде ќе можеш да запознаеш нови луѓе.

На Istata od vcera му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    115
    Имам голем проблем со overthinking. Помош? Некогаш стварно ми е лошо поради ова.