Форумџика на годината

Совет !?!

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од Rafi, 19 ноември 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rafi

Rafi Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака досега ми се има случено неколку пати да ми доцни менструацијата но после неколку денови или седмица ми има дојдено, веќе 3 години како ми е редовна ми доаѓа секој месец на пр. ми има дојдено на 20 јуни и после ми дојде на 20 јули дена два покасно или порано, но овој пат ми доцни 3 месеци, последен пат имав на 20 август, не може да сум бремена зошто не сум имала односи веќе 3 месеци последен пат ми беше кога имав менструација освен тоа пред 2 седмици направив испитување на крв и ако бев бремена ќе покажеше на испитувањето а и кога имаш односи додека имаш менструација шансите да забремениш се мнооогу мали освен тоа тој не сврши во мене. Дајте ми некој совет и се има на некоја ова случено??? благодарам однапред :) :) :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.689
    Допаѓања:
    106.890

Не си трудна тоа сигурно , а зашто не отидеш на гинеколог да видиш да не имаш некоја циста ? Зашто 3 месеца не е малку време , веке е проблем. Исто така ке ти каже лекарот кога приближно ке ти дојде.Ако имаш некој проблем може и терапија да ти препише така да не се секирај :)

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    имаш тема ваква интимни проблеми и прашања можеш таму да прашаш не отварајте нови теми така на модераторките им ствараме обврски да ги средуваат мислењата а ти прво оди земи тест за бременост и после одма даси посетиш гинеколог од ништо не касни 3 месеци или циста или хормонално пореметување или бременост

4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Шансите за бременост при менструација се мали,но сепак постојат.
    Но на испитувањето на крвта,дали провери за бременост или само правеше рутинска проверка?
    Може да не си бремена,а да ти доцни од стрес,болест,промени.
    Сепак најдобро ти е да си отидеш на гинеколог.

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.