Лол, поминати повеќе од две децении и на некој му текнало таму црква да обновува. Ова е масло на комуњарите. Не дека ги заболе за црквата, сакаат да ги тролаат лицемерните вмровци и да покажат дека квазипатриотската, ,,демохристијанска" партија апси кротки, православни Македонци кои после 23 години од конфликтот, ,,спонтано" се собрале да обновуваат црква. Прејако. 2024-та и уште се препуцаваат за цркви и џамии, каков клинички центар, инфраструктура, какви бакрачи, проста маса се пали на овакви сценарија. Пуканки и навивам за двата табора.
Ne može da iskočime nie nikogaš, prvo narodot e podelen po partii bez komanda od partija ne smee da ide u wc a kamoli da izleze na protest, vtoro razočaran e narodot i zaplašen, i ako izlezeme jas i ti ke ni pišat prijavi kako na tie dvajcata od Gostivarsko so gi privedoa ke odat na sud ke gi sudat može uslovno plus parično i mora da se povlečat a drugite ke si ostanat čitavi i ke komentirat po fb:"Večna".
E toa e eden od mnogute paradoksi u ovaa kako so ja vikat nekoi država. Toa se dolži na toa so se složni prvo, videli koa glasaa za interpelacija na šefot na sobranieto Gashi prethodnata nedela deka nitu Vlen nitu Dui glasaše? Iako se ednite opozicija (Dui) a ednite vlast(Vlen) koa stanuva za niven čovek i zaednički interes oni se složni, a našite ne se. Oni vednas ucenuvat ke raskineme koalicijata i našite se povlečat i gotovoo, oni ne komandat po nas, gzot naste go imam dadeno pod kirija i tesko da se oprave rabotata
Tuku treba našite sa bidat na čisto i da kažat slušajte drugari ovaka vekje ne ja biva, ako praveme država da praveme kako so treba ako ne da ja rastureme načisto, eve primer ba mene so mi e maka golema megju drugoto e i ova, do koga be da ne plakat ciganite struja i voda j danoci? Do koga da plakame za niv?do koga da vozat koli bez vozački i neregistrirani? U Bugarija idam često tamo znaes kako živeat? Kako kaj nas so bea pred 20 godini u top gi imat staveno, a ne kako tuka se im e dozvoleno
Гледајте Цуцуловски на Канал 5 е сега, вели ако сакаат утре можат да си се повикаат на референдумот за Илирида. Ако границите на Кипар демек немало да се чепкаат, на Украина, еве се чепкаат, објаснува како тоа ќе си влијае и на нас. Еве вика, СДСМ и ВМРО се криви за Рамковниот поеднакво, а ние вели сме пара држава, која глуми држава која една плоча за бранителите не можеме да сочуваме.
Во Македонија неможи да има соживот со прости луѓе секој ден шо реметат де со музики де со дерење де со тропање по цел ден аир да не видат