Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сомбре

Дискусија во 'Коса' започната од Mimi123, 19 март 2015.

1. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Најтешки се комбинациите за црна коса, јас некое време се мислам да ја направам ама овие кои се плави, смеѓи и кафени многу поубави комбинации можат да створат.
    На црна као меч со две острици или прекрасна или кич и лошо може да изгледа. Најдов некои слики иако од овие само Меган Фокс варијантата ми се допаѓа.
    SombreBlackHair.jpg 2014-spring-celebrity-sombre-hair-colors-with-black-on-top-collection.jpg

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Дечки ова во сомбре спаѓа?Многу ми се свиѓа

Прикачени фајлови:

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Mimi123 Како што рекоа и другите имаш преубава коса,ама разбирам дека сакаш промена,сите сме такви :D
    За да го постигнеш тој сомбре ефект ти препорачувам прво цела коса да ја осветлиш за неколку нијанси со медова боја фарба,еве пример ваква:
    [​IMG] [​IMG]
    Па после тоа да отидеш кај фризерка да ти ги осветли врвовите.Само пошто твојата е црна коса,ќе ти бара многу работа :D

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не сум запознаена со терминов сомбре, знам дека има балајаж, што мене ми се свиѓа многу. Јас би ти рекла да си направиш и ич да не се мислиш :) Косата ќе порасне, а и твојата е нефарбана, така да нема многу да ти се оштети од еднаш. Ама да знаеш кога еднаш ќе почнеш нема после престанување со фарбање, заразно е :lol:
    Ако сакаш нешто потемно, како сликата со Меган Фокс што е, нема да ти треба ни бланш, така да со малку подобра грижа за косата ќе биде исто како да не си се ни фарбала :)

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    IMG_324352539887788.jpeg

Еве ја мојата желба за сомбре да ја направам косата пред летово, таман и таа должина ја имам :)

На SwanMay и mims-89 им се допаѓа ова.
  6. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    @Ginger^ Мислам дека е омбре :)
    Јас и ова го видов баш вчера, а и женскава има потемна коса црна и не е така лошо, а и тоа од Меган Фокс многу ми се допадна. Само не сакам онака како жолта како изгорена ќе изгледа :)

7. narcis98

narcis98 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    28
    Јас не сум сигурна дали да си правам сомбре не знам како ќе ми испаден и дали ќе ми се допаѓа после а има и една друга техника babylight доаѓа како ептен мало осветлување на косата со некои прамени и не е баш толку интензивно како сомбрето и сега се мислам помеѓу оваа и сомбрето има некој тука нешто такво правено?:)