Во селата и пред корона слабо деца на шпилплац имало одсекогаш. Бар јас кај што живеев сите си имаа во дворовите игралишта. На шпил плац ретко по некое детенце. Никогаш не било полно како по градовите.
@Ava.84 мораме да носиме, па се чудам од каде херпес ми излезе. Прашав нели има заштита при работа, да се прави пауза при носењето на ффп2 маска-ако носиш таква маска 80 минути, после да бидеш со обична 30 минути. Ми одговорија немало сега тоа,по новото мораш постојано да си носиш
Во селата имаш двор, шо сум јас крива што у двор автобуска ми направиле Туку, @gjoker4e до кај сме со фризурите што ни ги вети лани? Пази сад- не вакциниран, небањат и бушав https://nezavisen.mk/institut-robert-koh-vakciniranite-ne-prenesuvaat-zaraza/
Други се навиките, не е само до дворот. Седнуваат во кола и се вози до првата шума патека за возење итн. Во град кој е ретко пали кола за до таква дестинација. Пред зграда најчесто, не подалеку. Одат вашиве градинка од денес? Кај нас само 7 деца денес, 3 мои
ОВИЕ СЕ НЕНОРМАЛНИ КАЈ НАС У ЛАЈПЦИГ , ТОЛКУ СУМ РЕВОЛТИРАНА ЗНАЧИ АМАН БОЖЕ ОД денеска за да влезиш да пазаруваш ( освен маркети и дм парфимерии) СЕ друго мора да покажеш НЕГАТИВЕН корона тест на влезот од продавницата и после да си пазаруваш. Итно ми требаше адаптер за лаптопот и не бе НЕМА ШАНСИ да влезам , ми викаат ДОНЕСИ НЕГАТИВЕН КОРОНА ТЕСТ Како е во другите градови низ Германија ??? Имате ли измени некои ? Поздрав од Лајпциг
Како ќе докажеш дека брзиот тест не ти е постар од 24 саати? Значи не може дома да се тестираш, мора во лаб? Абе вас уствари не ве тестираат на работа?
И кај нас е вака од минатата недела.Мора да одиш во лабараторија и да дадеш 39€ за да покажеш дека си негативна и да си купиш од теди гума од 1 евро. Од немоќ не знаат политичарите што да измислат, ги отворија продавниците за џабе.
Интересно во секој случај ама сепак подобро е да ги затворат. Кај нас сите со термин беа буквално празни цело време (подобро затворени, штедат на струја, греење и слично), па од денес гледам во сите може и без термин. Поинтересен не ни бил животот. Поглуп и понелогичен. Значи се тестираш и наредните 24 часа пазариш се што ти треба, што може да ти притреба и што не ти треба. За полначот @Herrera требало на оглас да бараш тестирана особа за да влезе да ти го купи и ќе ја почастиш нешто ситно/ крупно. Или чекаш да дојде некој негативен и да ти направи услуга и тебе. (Таков не верувам дека воопшто ќе дошол)
Наместо да се затворени продавниците, како што треба, отворени само за тестирани. Полнач и остали тракатанци може да си порачате онлајн. Гуми и слични глупости има по маркети и книжари. Со едно евро во рака ако не ја прошетате цела продавница не ве бива.
девојки е подобра ситуацијата во последниве денови? една германија зарем да не може да набави вакцини за целото население??
Германија е широк поим. Кај мене ландкрајсов инцидентата од 40 се качи на 90 во рок од една недела, па вторава недела еве ја само се симнува до 60 стигна денес. Дали е подобро? Не е. Се е исто. Не гледам разлика. Па и времето од топло се сврте на студ и снег па изгледа како да е пак зима 19/20. Попрво Македонија ќе набави отколку Германија. Тука додека да средат папири 2022 ќе дојде. Тебе зошто поточно ти требаше Германија? Бидејќи гледам луѓе се селат и наоѓаат работа и во пандемијава. Не знам точно каква ти е ситуацијата ама ако се гледа една светла точка па и да не се гледа ниедна сепак подобро е да пробаш отколку да чекаш пандемијава да заврши бидејќи не се знае кога ќе заврши сето ова и што следи после крајот. Кога ќе заврши да не измислат да не може во Европа со вакцина примена во неевропска земја. Се е можно, примеров онака го лупам.
Ова е вовед/подготовка за влез само со потврда за вакцинација (секако ќе остане опцијата со тест која и веќе е скапа и тотално непрактична). Во превод, уцена, или ќе се вакцинирате или нема слободен живот за вас.
Не сме тестирани на работа , цело време си функционираме нормално - маски, дистанца, дезинфекција на раце и се си тече ко шо треба. Тоа што додатно ме напнува е што и во аптека не дај боже да ти затреба нешто , мораш да однесеш негативен корона тест. Останува се преку Амазон да нарачувам. Тоа е.
За аптека не важи ,можеш без тест. Бог да чува од тебеЗначи пример дадов дека во теди да отидеш за нешто ефтино треба тест да правиш и платеш.Па и што ако шетам низ теди со едно евро па немаме сите пари за опери да слушаме кои и така се затворени сега.Бог да чува од не жени Кај нас ги затворија два најголеми центри за вакцинација оти нема вакцини, да Германија е исто како Македонија у хаосНема вакцини.
Бог да чува од вакви како вас, на сред пандемија они би шетале во продавници 'се за евро' оти многу е битно глупости да купуваш. Храна разбирам, облека донекаде, останато можеш онлајн.