@Biljarkata биљо, не знам што е работава со фајзер и пари не сум во тек Јас некна демек бев си тргнала накај мк, ама во последен момент се предомисливме оти не само во мк треба и бугарија да одам не можам само пцр да си платам камо друго ќе не соголат со пцр овите. Па сеуште си седам мадро на газот Сериознон Ние овде куршулс од протести имавме, народот се дигна ептен сериозно ИИИИИ демек требаше да трае затворањето после 1 мај ама се предомислија од влада. Да требаше маркетите и фризерите да бараат вакцини или прцови и пички материни мислам дека цела италија ќе ја блокираа, војна ќе направија. Кај нас нема ништо вакво. Среќа Фикс идеи се ова. Бљувотини светски. Јака ви душа. Сеа се изнервирав за вас. Ние од понеделник вака И вака
Не се нервирај за џабе. Секако ниедна од нас не оди толку често на фризер со што и нема право да се жали, си прајме муабет онака. Јас па никогаш не сум била тука на фризер, а еве ме мрчам за фризерите мислиш најзасегната сум. Да си се поприкажеме по малку онака да не е без ич.
Е така де како бабите на чешмата. Биљарке ич не ти е убав аватарот, не можам да те познаам.Поима немам што е со фабриките има една Фајзер во Берлину ама дали произведуваат ваксајни не знам.
Шала на страна, пробувам да се ставам на местото на луѓето што живеат од тие дејности и со тие плати. Затоа се нервирам. На нас не, на нив живот им значи и им кошта.
Нема живот. Со вакви мерки функционирањето ќе биде нормализирано на свети никад, а можна ни тад. Инциденцава 100 на 100.000 е 100 за последните 7 дена? 1000 на милион?
Ама на нив државата им плаќа. Курцарбајт. Плус некаде се добива и бонус и пак се зема 100% плата без разлика.
"Од утре во Германија - корона-кочница" https://m.dw.com/mk/германија-мерки...и-инциденција-кочница-корона-ковид/a-57310856 Се надевам народов ќе протестира. Пандемијата ја симна маската,исплива една неспособна Германија која има партнерска вакцина и не успева да се справи со епидемијата во својата држава,наместо тоа не и е проблем да спроведува фашистички мерки. И како што тргнале не до јуни ,до следната година нема да се нормализира.
Овие мерки одамна се во сила ништо не е ново.Изигравање кловнови е законот.Не знаат што да направат па глумат дека нешто прават.Самите си рекоа од почетокот на пандемијата дека прв пат се наоѓаат во ваква состојба и тие не знаат како да постапат.Протести има постојано. Матичните лекари можат да вакцинираат веќе доброволци ова го прочетав вчера.Сега пак прочитав дека во центар за вакцина ,вакцинацијата кошта 200евра, а кај матичен 20евра.Затоа ги забрзаа доставувањето на вакцинита кај матичните. https://www.facebook.com/1645763252367579/posts/2978588719085019/ Линкот е интересен за вакцините @Biljarkata
Незнам веќе шо да стиснам на постов, лајк, цитирај или пријави Почнувам да развивам сериозна алергиска реакција на корона вести за вакцини, мерки, соеви, теории, пракси, све упм Овие мерки не се ништо друго освен изигравање на уставот. Толку за денес
Абе ми нема стигнато нотификација дека си ме тагирала. Дојдов на темава да пишам за Австрија дека отвараат од 19 Мај , а за тука не следам ништо оти за мене не важи Корона, јас сите овие години сум на работа и нема застој, не се осеќа, она со продавниците и барањето негативен тест на влез уште трае, но затоа Амазон ми е прв пријател. Моментално аплицирав за наградна игра од градот, доделуваат бесплатни денски карти за зоолошката тука па се надевам ќе ми се падне нешто од шо ништо друго не ми се паѓа на никакви грепки.
Кој бил во продавница, на фризер, на сладолед со тест да каже- како тоа функционира во новиот противзаконски поредок? Те запишуваат дека си влегол, ти го скенираат резултатот од тест или што?
Стават печат на документот од тестот, тоа во аптеките. Незнам како е со тие тестовите од лидл, нетто,како со нив можеш да влезеш. Аман тоа не важи кај нас, ништо не е отворено од Ноември месец. Сега во петок ќе ги кажуваат новите мерки?
Па не можеш. Кај нас само официјални тестови прифаќале, што и да значи тоа. Значи такви од лабораторија, или на работа праени