Bild открива нов скандал. Манипулации со бројот на слободни кревети на интезнивна нега. Колку повеќе "зафатени" кревети пријавувале клиниките толку повеќе пари добивале. Излегува дека пријавените бројки се далеку од релните.
Страшно! Значи не се нормални, театар комедија на напреден левел, пошо апсолутно имаш право да бидеш информирана со која вакцина ќе се вакцинираш, пред да те вакцинираат! Може не ја сакаш Фајзер еј. Па као сеа еве ти ја за инат или што. Него, дали е можно да имаат ставено погрешна налепница? Иако нема логика, ама ај ќе го сметам за валидно прашањево. Зашо е Фајзер ревакцинација за 6 недели? Нели беше тоа за АЗ? Или мислат со АЗ те боцнале или сакаат да мислиш дека со АЗ те боцнале. Наздравје вакцината иначе. Се надевам лесно ја помина.
Па не е и Фајзер за 6 недели секако ревакцина? Незнам јас искрено не прашав зошто хаос беше таму иако според мене добро организиран без поголеми задржувања и во мејлот што ми стигна си пишуваше АЗ па си реков што ќе препрашувам. Иначе докторот пред врата става налепници во картончето и внатре сестрата гледа налепницата па боцка така да верувам дека Фајзер сум добила. На втора доза обавезно ќе прашам. Инaку лесно поминавме само со болка во раката еден ден и јас и мм. На излегување добивме ливче со упати што да правиме во случај на нус појави ( парацетамол да пиеме и ако трае повеќе од 4 дена да се јавиме на лекар).
Јас мислев само АЗ е на 6 недели. Ама сега видов кај мене за вториот термин, исто на 6 недели. Вчера се вакцинирав и мислев имам ревакцинација на 4, пошо превозбудена и конечно чипирана искочив од таму и не ни погледнав што ми упишале. Не се смарај, важно си ја поминала лесно и важно си вакцинирана. Мое мислење е дека секоја вакцина е подобра од никаква. Лесно да ја поминете и втората.
Не мене можеби и ми е мило што излезе Фајзер, јас побарав АЗ зошто на сајтот им пишуваше дека само АЗ може да се добие одма за другите треба да се чека доста, а не ми се чекаше. Со лесно и на тебе
@Lianna Anna, @Chantal во Србија ревакцина со фајзер е на 3 недели, АЗ е на 12. Во Велика Британија двете се на 8 до 12 недели. Битно сте вакцинирани и си имате некој распоред за ревакцина.
Еден апдејт од мене. Од понеделникот, 21, почнав на работа. Не можам да ви опишам колку се радував на работата, пациентите, колегите, се. И од денес, за жал сум 2 недели во карантин. Само заради тоа што сестрата која ми асистираше, позитивна 2 дена доаѓала на работа и не сакала да ни каже дека не и е баш најдобро. И единствена невакцинирана и секогаш кога има можност ја вади маската. А мојот термин за втора доза ми беше утре. Збеснав.... Среќа имам примено прва доза пред 6 недели . И така, ништо посебно само мораше ова да излезе од мене...
Се вративме вчера.На аеродромот во Ск покажавме потврдите дека сме биле болни од ковид, престоите и не пуштија без проблем Во Де исто.Само не прашаа за бебето дали ќе правиме престој.Кажавме дека ќе правиме и така.Без проблем поминавме.
Си одел ли некој во скоро накај германија од мк со кола , како се правилата по граници , бараат тестови , сертификат ?
Дечки please help, наредна недела летам со Wizzair oд Германија за Македонија? Дали треба негативен тест да се приложи за влез во авион, знам дека за влез во Македонија не треба, ама сепак незнам за аеродром? Фала многу
Да вчера точно две недели сега сум слободна . Супер поминав раката дури помалце ме болеше од првата доза, и другиот ден бев благо малаксана некој два саати ( дека седев па приметив да работев немаше да осетам). Мм исто без реакции освен болка во рака. Ти наскоро треба да примиш? Со лесно
Утре. Ја мислам уште од минатата недела. Се надевам се ќе биде во ред. Во циклус сум, па малку ме паничи. Ама повеќе е тоа, само паника. Ме мава анкс.