Koga ja cekiras kartata ti pisuva. Ne treba. Zadolitelno e samo maska da nosis, najmalku da e hirurska, a podobro KN... Na aerodrom vo Skopje merat t i ako e nad 37 testiraat.
Дали треба да се пополни дигитална регистрација за влез во Германија? Wizzair ми прати порака за истата, меѓутоа Македонија не е листата на ризични земји и со тоа нема обврска за приложување на истата, доволен е само тест, вакцина, прележаност. Некој искуство со ова? Фала многу
Ние кога се вративме на 27.06 исто не беше Мк во ризична земја и не се пријавивме.Виз и нам ни прати ама кога отворив да се пријавиме немаше опција, само известување дека не сме во ризична земја. Така да не треба.
Фала многу за одговор Сакав да се осигурам и тука Она што е најново и ке стапи за некој ден во сила, е тестови и за оние кои доаѓаат и по копнен пат. Инфо од dw
Што не кажувате дека во Баерн мора FFP2 , ние лаганица си дојдовме со ОП маски па барај по продавници каде можеш да влезеш да купиш друга. @Lianna Anna како помина?
Да не ти мавнаа казна џандари? Засега ми е иначе супер и имам нула реакции. Само раката ме боли, многу благо дури и незабележително. Поголема (иако пак ништо посебно голема) беше болката првиот пат. Може е рано уште, не знам. Дека вчера на пладне се боцнав, околу 1 саат. Ќе видам овие ден, два како ќе биде. Се надевам чим до сега ништо, дека така и ќе остане. Само денес да не ме здрма јако, сама сум со децата. Наводно по втора доза имало појаки и почести реакции. Читав на CDC изгледа, не знам. Примерите од мојата околина се спротивни. Се тешам со второто. Плус паничев дека во циклус сум, а во ваков период и вообичаено сум исцрпена, некогаш и како зашеметена. А сега дури и циклусот го минувам прилично добро. Ми значи што ме помисли.
Уште казна ми фали , казна немаше ама не ме пуштија во аптека па на крај во дм влегов да можам да купам маски и да одиме по продавници во кој бевме тргнати. За реакција исто се плашев ама супер поминав.
Фајзер? Уште се држам, отспав два саати со син ми. Вчера главев цела вечер со филмови, не можам да препишам на вакцината.
Луѓе точно е дека се воведуват рестрикции за невакцинираните од 23ти август и шо поточно опфаќаат? Не сум прочитала никаде конкретно, а уште месец и пол ќе бидам тука.
На затворено за да влезеш мора да си вакциниран, прележан ( до 6 месеци) или тестиран. Ќе важи за болници, ресторани, спортски сали, фризер ... Ова зависи каде си како да прочитав дека во BW почнува од понеделник т.е. од 16 ти. Бесплатните тестови ќе се укинат од октомври.
i jas patuvan slwdnata sabota .Sto e ao brojkite vo Makwdonijq epten crvena ke stane dodekq da se vratime.