Што бараат на аеродром за влез во Германија да прикажеш дека си вакциниран и како е ситуација таму во врска со сертификатите кои ги признаваат?
Какви се мерките моментално таму? Некој од вас што живее да прикаже да не барам по интернет. За влез во земјата знам него по локали молови како е, дали се исплати да прошетам натаму празнициве? Да не бараат тестови секаде освен вакцини
На некои места има правило 2Г+ Тоа значи дека покрај вакцина и сертификат за прележаност не постар од шест месеци, сепак мораш да прикажеш и негативен тест.
Во јавниот е 3 Г можеш и со тест, а по продавниците е 2Г вакциниран или оздравен.Исто и во Божиќните панаѓури, музеи, ресторанти е 2Г и проверуваат обавезно на врата.
Nekoj da patuval vcera ili deneska za Germanija bez vakcina samo so test ? Iskustva so.avion i kopnen.pat
Здраво сакам да прашам, Сопругот вакциниран со две дози синовак сега ќе прими трета доза фајзер, дали ќе може да патува за Германија?
Дали во Германија има некакво значење потврда за прележан? 3та доза знам бараат после 6 месеци од втората доза, а што во случај ако имам потврда за прележување?
Da priznavaat, vo apteka ke ti go sredat toj problem. Ne vazi veke praviloto 6 meseci od vtora doza, bas nekni ne ne pustija vo eden restorant ni istecele 3te meseci od vrora doza i sega za vlez sekade so test mozeme samo.
Јас сум сеуште во Македонија па од тука потврдата се мислев дали ќе ми ја признаат Ти благодарам за одговорот
Dali treba da minat 2 nedeli po tretata doza za da moze da se patuva od germanija za makedonija. Za vtorata doza da ja vazat trebase da minat dve nedeli dali e isto i za tretata doza?
So pcr test za nevakciniranite, otvori na fb makedonci vo germanija sekoj den pisuvaat kako minat niz granicite.