А следува ли сеуште карантин ( со една доза Биотек само и сертификат за прележан издаден во Герм ) , ако се враќаш од Мк ( ризична земја како што е моментално ) . Ме буне овоа тука или не прочитав убаво , пише деца помлади од 14г може да го прекинат на 5 ден карантинот со негативен тест. Нели важеше тоа за сите на 5та ден да прекинат карантин со тест
Да не знае некој кога ќе стаса бустерот креиран за омикрон? Деновиве ми истече важноста од 6месеци од втората доза, па да биде барем против омикрон варијантата.
Дали во Германија, после позитивен тест, правите крвни слики и проверка на димери? После негативен тест испитувате нешто? Кај нас секако на своја рака се проверуваме, за таму не знам како е, постојано се убедувам со моите се нервирам
Ние ништо не правевме. Ниту пак даваат некоја посебна терапија кога си позитивен со нормални симптоми.
Исто, моите ништо не треба да испитаат, со нормални симптоми се, дека тука се нешто се испитува па паника ме фаќа.
So sertifikat za prelezanost dali moze da se patuva od makedonija za germanija i dali e potrebno dopolnitelno test.
Доколку поминале 28 дена од позитивен корона тест да, инаку не. Ова ни го кажаа пред една недела на шалтер за чекирање на карти.
Veke se izgubiv vo vaznost i nevaznost, rokovi i datumi....Treba da mi dojde gostinka od vremeto na pozitiven pcr 47 dena ke bidat izminati, vazi sertifikatot ili ne vazi za vlez vo Germanija.
Дали може да се патува Германија со авион со синовак вакцина и негативен тест или мора фајзер? Какви се мерките сега?
Девојки да не читаам многу наназад, ме интересира дали некој знае( читав, ама не ми се допаѓа тоа што прочитав)за посета во Германија. Се работи за татко ми, Мк пасош и вакциниран со Синофарм исто нели како да не е, дали со негативен тест ќе може да ме посети со оглед на тоа дека Мк не е веќе Risikogebiet. Дали имате некој познат кој се одлучил на оваа авантура???
Да се дополнам, читав на официјалните страни, ама повеќе ме интересираше дали некој таков случај влегол по копнен пат. Данке
po kopnen pat majka mi dojde pred nekolki dena taa e so 2 kineski 1 fajzer i pcr pravese nikoj nisto ne i pobaral no da se vratam na muabetot neka si napravi test i moze po kopno bez problem.