@anastasijaki јас сум во австриа,ама гледам благ пад општо во повеќето земји,германија,шпанија,белгија, швајцарија.....вечито оптимист,иако на почетокот ме фаќаше паника ,некако сега си легнав на брашното. @Mari* овде воведоа еден член од семејството да се тестира,за да се откријат асимтоматските, ама и јас велам поарно да не ме дираат. Па и тука благо симптоми дома седење само потешкотии при дишење да се хоспитализираат. Него маже е дома па сум поопуштена. Него ако трае какп што велат експертите април и мај,леле до децата што ќе правиме
Јас мислам, кај нас, сега почнува поинтензивно. Плус и можеби некој прочитал за во старскиот дом што се заразиле повеќе луѓе. Кај нас е тоа. Мм е баш кај болните од корона секој ден и тоа не со некоја кизнај каква заштита...
Нулта пациентот од австриските алпи конечно го најдоа и тоа е жена: https://www.msn.com/de-de/nachricht...-sein/ar-BB124Of5?li=BBqgbZL&ocid=mailsignout
@ma4e1311 Јас оздравев, а мм е уште болен. Мене попрво ме фати. Не можам да кажам 100% дека е корона бидејќи се немаме тестирано. Ми се допаѓа тоа само еден член од семејството да се тестира. @Biljarkata Имаме осет за вкус и мирис. Ни се гадеше и на двајцата од кафе. Црвени очи. На моменти однемуваш воздух и мораш прозор да отвориш да вдишеш. Мм ептен е нервозен дека цело време пиеше чај со лимон и ѓумбир, а јас и малата како и секогаш сме на сладолед. Мислам се ќе започне да функционира нормално од 16ти или 19ти април кој и да беше, а јас пак ќе имам нерешен проблем кој го влечам од 12ти февруари. @Mari* Да те поздравам, од тел на мм сум, малата е на мојот, па кога ќе дојдам ја на ред ќе ти пишам реферат.
@gjoker4e . Не знам дали има поента да се тестирате, барем еден од вас. Имате мобилни екипи кои вршат испитување? @ma4e1311 воведоа кај вас задолжително носење маски?
Здраво, сакам да прашам нешто. Татко ми работи во германија и има виза на 5 години. Пред да почне кризава зема одмор од работа бидејки имаше некои обврски дома. Дојде и сега ради вирусов незнае како да се врати а шефот на работа го бара за да продолжи. Со автомобил претпоставуваме неможе да стигне. Едино преку бугарија со авион. Ама како би стигнал до таму. Кај би можеле да се јават да прашат за совет.
Има термин денеска на лекар мм па ќе ви пишам што му рекле. Се јавив и наместо најправилно ќе беше да речам 'нагони за повраќање' јас реков 'има желба за кршење' , а сакав да кажам има желба за повраќање. И таа ми вика значи не е болен туку само има желба за кршење и се згазија од смеење не можеше да збори више не можеа да се пресмеат. Се надевам дека кршење не може да се преведе и како лупање или слично.
Hahaha @gjoker4e ме насмеа,од рој германскиот јазик со нивните падежи,датив и акузатив der,die,das,dem,den....вечити проблем. @Biljarkata да воведоа маски и ракавици во маркетите задолжително,а мм беше на пазарење вели никој не носи маска,а во аптека ни ракавици само abstand и по двајца внатре. Курц изјави денес дека може и порано ќе ги укинат мерките,во недела ќе одлучуваат,битно да го погодат вистинскиот тајминг,вели има надеж
Јас вчера бев за прв пат во маркет после 3 недели Ни маски ни ракавици продавачките Оставени повеќе од 30 колички за пазарење останатите заклучени Овде кај нас 3ца се заболени и остана на тоа
Кај општ лекар ви дадоа термин или на психијатар. Пошто дијагнозата- желба за кршење Готово, плачам од смеење...
Сега читам локални медиуми, дали вистина на територија на источна германија има помал процент на заразеност? Велат дека во источна било задолжително вакцинирање против туберколоза, во западна не било на времето, па бараат некој резон во вакцината и Ковид-19. https://www.france24.com/en/20200403-could-tb-vaccine-protect-medics-from-covid-19 Немој сега да се вакцинирате на своја рака, само теорија е. Знам дека нема, умни сте вие @gjoker4e да прати извештај - како сте?
Бсж вакцината каква теорија на заговор фрли луѓе се објаснуваат со денови зошто во Русија има 1000 заболени, а во Туркменистан се забрани споменување корона / њама корона и крај. Држави во кои владее чист фашизам и нема слобода на медиуми во нив може и да нема корона ако решат така. Туку кај нас има преку 90.000, починати над 1000 и мути од карантин ја слушав на радио утринава вели: Додека не искочи антибиотик или вакцина сите дома ќе си седиме, а знам да је досадно. Познавајќи ја мути психологија очекува да згрми Германија со пронајдок најбрзо од сите. И се ќе си дојде на свое место.
https://www.radio-luzern.ch/endlich-gute-news-zum-coronavirus-die-schweiz-hat-einen-impfstoff/ Ете готово победи Швајцарија Од септември имаме вакцина. Не ми отиде умот на швајцарците.
Не кажа мути кога ќе се одлучува до кога ќе седиме? МаШ нашол тоалетна денес,оди кун подобро работата
Кажа додека не се дојде до антибиотик и вакцина. Вакцина од Септември најдоа останува уште деновиве да слушнеме од Тубинген за антибиотик и Мути да не пушти у слободу.