Требаше од Оби да земам денес мрежа за комарци. Пуштаа по двајца само со количка и ред имаше во километар. Што ќе ми е мрежа за комарци ќе си ги ишкам.
Џогерче шо направи? Фри мене ме убива неизвесноста Ми иде да се јавам во Тубинген и да прашам до кај се со антибиотикот Си се здосадив сама на себе со ова ама со месеци да живееме вака ноу веј
Јави што ќе ти кажат . Ние денес требаше да тргнеме кај мм. Можеби и ќе бевме стигнати сега. Не дека ми фали свеки, ама подобра варијанта ќе ми беше тоа од ова сега .
Точно ли е дека 2.300 здравствени работници се заразени со COVID-19 ? Сега прочитав дека Институтот за јавно здравје „Роберт Кох“ тврди дека бројката е поголема од 2.300
Трет ден се намалува бројот на новозаболени. Се надевам нема да додадат нови сега после 23 часот, касно е. Отприлика вака иде 3ти 5900, 4ти 4900, 5ти 3900, 6ти 2900, 7ти 1900, 8ми 900, 9ти 450, 10ти 350, 11ти 250, 12ти 150, 13ти 50, 14ти 45, 15ти 35, 16ти 20, 17ти 15, 18ти 5, 19ти 0 и на 20 април отворање на границите, градинките и се останато. И ние во фазон: Еј барем од вторник да отвореа, понеделников отсекогаш ми бил даун.
Пикот требаше прошла недела да е според пресметки така да бројките се тие. Може да почне кривата надоле да иде.
Вака ги забавуваат старите во старечкиот многу жално Тие стоат на прозори и се радуваат како мали дечиња уф....
Гледајќи ги бројките и кај нас вчера само 61 заболен во споредба со другите денови каде е се над 200 може и да намалува Имаме населби каде што нема нови случаеви.Од оваа недела временце 20степени ,па ако овие денови не се прошире може да прогласеме слобода Не пропуштајте ги овие вести: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2638324566444771&id=1645763252367579
@Mari* подобро ги забавуваат за разлика од нас. Таман им е за нивно добро под клуч. Кај нас до 22 степени цела недела време за мерак. Туку кој ќе ги слуша да се фалат пак дека се најдобри на Свет (а судејќи и по бројките генерално навистина може капа да им симне светот). Ќе отечат како они се најдисциплинирани и најдобар здравствен систем на свет и најпаметни и најубави и назгодни итн.
Женски чекајте па и ние сме за фалење, најдобар здравствен систем,мерките на Курц..итн итн, вза еден ден забележано е дека бројот е поголем на излечени во однос на новозаболени. Кај нас се бележи пад, а времето цела недела околу 23 степени,не не се радувам предвреме да не зарекнам нешто пу пу..Маже шетка деца во природа ,а јас почнувам со пролетна(велигденска) генералка.да искористам убавото време
https://emagazin.mk/video-germanski...ranci-a-sad-vo-borbata-protiv-korona-virusot/ Еве колку работа имаат во Германија со короната.
Прво да ви кажам дека сите ги мразам. Второ мислам дека ќе продолжиме од 20ти април со нормален живот. Меркел не би не затворила дома на 20 степени. Третото го избришав. Не верувајте дека ќе биде светот подобар после короната. И 20ти април, 20 степени, 2020 година укажува на тоа дека се враќаме во нормала полоши од било кога.
Не не отвараат се. Kleine Geschäfte und Baumärkte.(цвеќари,handelwerk) Од мај се отвораат трговските,а од средината на мај гастрономијата. Се надевам дека не избрзуваат со новите мерките,да не се случи спротивното да има втор бран,велат ќе биде полошо и од првиот,не дај Боже. Заборавив да кажам задолжително носење на маска, продавница,јавен превоз. За школите и градинките ништо не пишува,тек крајот на месецот ќе одлучат.