Ништо конкретно Си мислев и јас да не спомне нешто за градинките,за школите не битно Притисок ми е 200 Од сите слушам дека брзо нема да се отворат градинките и школите Дури седам син ми ме мава со еден коњ по глава... Кај да не прашува човек секој ден
Леле ја и мм готови сме не знам што ни е. На работа ми се слоши. На мм на лекар му рекле немаш тт, не кашлаш, не те боли грло, не е корона. И сега постои корона без симптоми или корона со благи симптоми? Мн не боли главата, цело тело, немаме сила, немаме апетит. Ја претходната недела два дена имав слаба тт, мм еден ден. Грло ме болеше само една ноќ. Мм се прокашла три пати. Не викам дека е корона само ме интересираше дали навистина има корона без симптоми и без тт и кашлање и болки во грло? Дете навидум здраво само не јаде ништо. @mari До крај на карантинот којзнае со што ќе те удира по глава.
Мари бе Јас денес 6 пати усисавам и два пати џогирав. Ми го истури кафето на столицата сега имам и флека, плус кога заспива ме штипе на врат. Со коњ не ме удрила сеуште али тоа ќе биде следно. Иначе до Септември ќе си дремеме со децава. До Септември Мари! Не знам кој на кого му е подосаден.
И на работа ми рекоа до септември ќе е затворена градинката не знам од кај ми е тоа ама јас се уште сум убедена дека од 20ти почнуваме. Еве најкасно 8ми јуни.
Немој сега у ризични категории да влегуваш. Сепак, тоа е само коњ... Постои асимптоматска, да. Ама ако сте биле на лекар, а ве тестирале не знам што да речам. Да не сакате појак карантин случајно Ај бидете умни и шетајте по двајца
Јас искрено не можам да си замислам како би изгледало враќање во нормала. Еве, мали деца, како? Ќе држат растојание, маски ќе носат? Септември ќерка треба да биде прваче. Побрзајте со вакцината
Нема да држат затоа и објавија дека школска година заврши, а деца назад ќе се вратат само со најден лек и заразени на ден Нула. Дотогаш со децата под мишка и (алкохол, дијазапам, марихуана, развод, итн)
Тие непарните ти вредат, оние парните лоши ти се. И ја пратив на сестра ми сликава со Меркел од тука, таа одма се јавила да се жали кај мајка ми: "мамооооо, оваа вика ова додека Меркел не остари ќе трае"
Лошо е што непарните не одат со дете во пелени Како лепак е за нога закачена не можеш чекор да направиш и нон стоп во движење, не можеш воздух да земеш, а не пак да пиеш или дуваш. Лепак. Искрено не верувам дека Меркел ќе не отвори додека не се најде лек. Не е она Курц ( кој идиот е ликов ).
Е добро де, тоа се вика искуство. Курц има возраст од 19 години и други таленти. Мути е Тито. Стварно бе, колку време е на власт, има 20 години?
И јас го прочитав истото тука само не се знае колку е точно Според властите, тоа ќе овозможи животот повторно да се врати во нормала кога ќе се yкинaт кaрaнтинcкитe мepки на 19 април. https://infomax.mk/wp/германија-подготви-список-на-мepки-план/
Јованка оргинал. А овој курцов е 86та роден 33 години е. @Herrera инфомакс како извор на вест ти означува 99% лага и 1% фантазија Не знам кај вас, но кај нас и клупите се врзани со лента да не можеш да седнеш. Со лента за ознака работа на пат. И на плажите имаат ставено знаци забодени во средина забрането задржување само поминување. Ептен сериозно ја имаат сфатено работата.
Кај нас само игралиштата се со лента, дури и тие шумските игралишта.Клупите се слободни.Плажи каде што шетавме имаше луѓе испоседнато па и никој посебно не се замараше.Освен дистанца не видов нешто да се претресуваат од сите генерации. На др ми одложија два термина со образложение не си итна по корона дојди.Утре пак имам термин ми рекоа мора со маска да дојдеш ако немаш 1 евро плуснезнам што 10 евра фанд Јас мислам и Курц и Анџи се само презентери на нечии одлуки.Одлуки носат други луѓе
Според графиконот пикот поминал сега стагнираат новоинфицираните.Розе стрелките стагнира, црвено се зголемил дупло, зелено оздравени број се качил. Имаш во седум дена тренд. Ако кликнеш на гесамтфалцален ќе добиеш како е ако мрдаш со покажувачот лево десно ќе ги добиеш датумите. https://interaktiv.morgenpost.de/corona-virus-karte-infektionen-deutschland-weltweit/ Енџи ти е највлијателен лик во светски рамки. Енџи како ќе каже така е. Друго е се теорија на заговор. А Курцот е Обран кога бил млад. Сака да покаже заби, а не му стиска газ. И само пуф пуф прави никаков друг звук. Фраер може само на Балкан да биде и Вемеро да ги тапша по рамо дека името ќе им го врати ако ги спречат бегалците. Инаку секаде мора со маска. Докторите се со додатна опрема плус.
Јас не верувам у теории на заговор. Ама зад Енџи стојат 20 советници што и кажуваат што да прави.ПР ќе и напишат текст и ќе ја спремат за пред камера и движење и артикулации и сл.Исто и со Курц.Исти одлуки ќе донесат и Фрида и Енџи не е битно кој е и колку искуство има.Ама па 20 год на власт и те како е големо искуство.
Има искуството влијание. Ама има и нешто што се вика карактер. Ќе бидам малце оф, ама Трамп од пред 20 години го знаеме која будала е. Мути не дошла случајно, ама таа е производ на нејзиното животно искуство и карактер. Секако ќе има советници, сите имаат, ама прашање е и што сакаат да постигнат. Во секој случај, арно барем се погоди да ја имате на власт, да не брка популарност, слава, брзи пари- што и да е, што брка овој другиов.
Ах на тоа си мислела. Секако дека има советници ама кај неа пр и е од пелени научен. Цел живот во политика налик Шеќеринска наша. Само што еднава кога доби шанса да биде премиер се “посра”. Иначе од увек сум велела дека жена на позиција е посилна и поисполнителна. И после ги видов градоначалничките у мкд посрани и се предомислив. Жена е за у кујна)