Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Состојбата со коронавирусот во Германија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од danichap, 17 март 2020.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    @Biljarkata Не не тестираа. На мм му измериле тт и рекле не е корона.
    Вчера доаѓа колешка на работа кашла и очите црвени исти како моите и вика не било корона. Значи корона е само ако не можеш од кревет да станеш две недели.
    До сега колешкава ми е петти промашен случај што сепак требало да се тестира. Затоа Германија го помина пикот. Никој не се тестира. Во градов еве уште нема ниеден заболен што стварно не ми е за верување.

На Biljarkata, 1209, LoveHope и 3 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    6ти април 3 200 нови. Сум промашила за 300.
    Значи продолжуваме со нормален живот на 20ти април. :rofl:

На candy.cane, Mari*, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    На 11ти треба да се селиме. Но ми рекоја дека доколку поткажат комшии можи казна да добиеме.
    Каде можам да се осигурам дали е така или не, знае некој?

Општина, полиција...?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мразам политика.Вести не гледам искрено сега само ради короната, а мм ме тортурира со мк вести цел живот ама не ги гледам среќа ги гаси за 5мин:worried:
    Трамп е клован не можам да го смислам.Енџи и она порано имаше гафови ама не е 33.Стабилна личност.
    Нашите жени се само партиски ставени многу не сум ги следела.Шеќиринска ми е од секогаш антипатична и безгласна, без почит од никого најмалку од своите.Ма што ме фативте со политика јас еднаш имам гласано и тоа го поништив ливчето:$Тоа од раб ме траа да гласам.

@gjoker4e еве јас ќе почнам да верувам во твојата претпоставка само да се оствари оти пукнаФ:angel:

@FreeMind знае што вика колешка ми.Порано жената била 3К.Што значи тоа Küche,Kirche, Kinder:rofl:
    Море пред некој ден гледав трак бејби на тв.Тоа не е до полот , тоа е дарбата.Жени со толкави огрмни камиони со приколки:o(zilmer)Мм одма си кажа јас ова ни би можел:rofl:А јас кола едвај возам:$Ама и у кујна не ме бива :tmi:

@Lorins не сум никаде прочитала дека е забрането селење.Фирмите за селење уште работат.
    https://www.umzugspreisvergleich.de/umzug-trotz-corona/
    Каде да прашате не знам.

На Lorins, fairy88, FreeMind и 4 други им се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.573
    Допаѓања:
    43.055
    @gjoker4e Исти бевме јас и маж ми две недели и сите колеги на работа, со исти благи симптоми кои се јавуваа на етапи и траеа по 2-3 дена, и јас и мм имавме температура по два дена, блага. Инаку и нас не не тестираа рекоа седете дома и седевме. Почнавме да осеќаме симптоми точно пред 4 недели, се сеќавам кога останавме без работа јас последниот ден осеќав прво како ме боли се онака како кога си болен и дури кожата те боли, и вечерта качив тт. Јас имав два три дена и тешкотии во дишењето што малку ме исплаши, ама се си мислам од паника ми се дешаваше, за 10тина дена од тогаш се осеќавме нормално. И да е корона чим сте вака океј сигурно лесна клиничка слика.

На Herrera, fairy88, gjoker4e и 4 други им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @gjoker4e Џогерче има тестови онлајн за 27 евра можеш дома да се тестираш. Линк после ќе ти оставам не ми е информаторот од здравство дома. Знам дека порача за нас, треба да стаса. Дали имаме антитела ако имаме нема веќе самоизолација за нас идеме у бољи живот.

@Ava.84 мак политика пратам од пелени. И протести и плачки и славје се поминав. Многу поминав за да речам не ги пратам сега али сепак може 50% го оставам на страна не ме интересира читам само околу кучиња и кој градоначалник што прави и таму сум активна во једење говна и рушење позиција.

Инаку у вези Шеќеринска мораш да ми веруваш на збор тоа е највлијателен политичар кај нас. Она ужива огромна меѓународна поддршка и почит. Верувала или не така е у реалитет. У партија кај неа се 50% / 50% поделени она кој ќе го поддржи е премиер. Заев е моментално едно крило, а Спасовки апашот друго крило. И така македонче пак у менгеме помеѓу криминал и ситомаштија.

На fairy88, gjoker4e, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Фри, тестот е игг/игм? Да не лови поголем број корона вируси? И настинка има предизвикана од Корона вируси. Како да прочитав негде по другата тема, дека не може да се открие прележано. :?:

А мм ме убедува дека ние сме поминале. :^) Чуден некој вирус ми покоси две од децата. Истите симптоми, со дијареа, сува кашлица, промена во мирис и вкус, повраќање, отежнато дишење, температура и треска. Абе со сВе. И многу долго траеше. Бебето и бронхитис ми разви. Мм имаше треска, малаксаност, температура, дијареа, сува кашлица. Јас и поголемата ќерка поминавме најлесно. Она сува кашлица, затнато носе и дијареа, јас слаба болка во мускули, слаба главоболка, дијареа, сува кашлица.

Мал грип ни рекоа. Каков мал, умирав секогаш кога ги слушав малите како дишеа.

Викаат втор удар ќе има. Надеж дека не е вистина. :sweat: Чекам вакцина. Кинезите први ќе извадат, гарант. Сигурно ќе стават крило од лилјак, крв од зајак, јазик од жаба. Не се нормални, мајке ми.

А вака некако светот без вакцини би изгледал. Сите тие болести кои чекаат... :worried:

Страв ме фаќа озбилно. Кога ја читам другата тема, увек панични напади добивам. :worried:

На H.VAGA, candy.cane, gjoker4e и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.977
    Ок, значи, германскиот метод функционира- кајне тест, кајне корона. Проблемот решен:D

Баталете политика, пуштете музика:dance:. И нозе на прошетка, секако, колку што е дозволено, кајшто е дозволено.

@Lianna Anna не читај во другата тема. Ма ништо не читајте. Само лоши вести се вести- така се владее со страв. А ние нејќеме да не владеат, затоа сам свој газда8). Со здрава мисла кон подобро утре.

На candy.cane, fairy88, gjoker4e и 3 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.322
    И јас чекам линк.
    Јас неколку пати ја прележав коронава во мојава глава:rofl::tmi:

На TutiFuti, gjoker4e, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Штотуку се вратив од гинеколог
    Докторот без опрема,буквално никаква опрема,сестрите исто
    Као растојание малку и тоа е тоа
    Го прашав зошто?
    Ми одговори имаме сите ние повеќепати преживеано корона :wasntme:
    Човек да не знае што да мисли аман

Него шУ прајте :D има нешо ново
    Читам по нашине портали на 19ти завршува карантинот за Германија :rofl:
    Ама секој еден има објавено :shake:
    Толку дезинформации се шират што е страшно

Почнавм "залихата од храна" да ја трошиме
    Вчера макарони болоњезе денес шпагети болоњезе :D

На TutiFuti, zhap4e, gjoker4e и 6 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.322
    Штотуку ги изедовме шпагети болоњезе:rofl:

И јас сум се посигурна дека прележав :D

На zhap4e, gjoker4e, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.977
    Каков е тој предлед на растојание ма8-|:D
    Германци, значи што не ќе измислат(facepalm):rofl:

На zhap4e, gjoker4e, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.322
    И јас се замислив околу растојанието.
    Глава ваљда оти не прегледува, држи растојание од доле :tmi::rofl:

На zhap4e, gjoker4e, Chantal и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.977
    Лабави сте многу. Не дека он ќе ти се накашла, па ќе фатиш:tmi:, ама тие треба да си внимаваат. Само толку ќе кажам, за повеќе инфо читајте 40ка;)
    Или па не лажат сите, и не е толку опасно штом се лабави:?:.
    И педијатарот на малата лабав беше, ама последно ја видовме пред пандемијата. И ме убедуваше дека политичарите прават непотребно голема галама.

Последна измена: 7 април 2020
    На gjoker4e и Mari* им се допаѓа ова.
  15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    https://www.doccheckshop.de/labor/t...leartest-corona-2019-ncov-igg/igm-schnelltest

Од странава е мислам дека е овој за 100% ќе потврдам штом добијам порака.

Ако не сум ви јас нема да си играте докториџок:rofl:
    Има земање крв од прст, еден ако го прележал сите сте го прележале дома.

@Lianna Anna има за анти тела многу тестови проблемот е само што сензитивноста е од 85-96% и нема 100% тест на пазар. Затоа искача три пати негативен па штом умре позитивен.

И сигурна сум дека сте го прележале. Речиси нема моментално на овие температури друг вирус што може тоа да ви го направи.

Јас се сомневам дека скроз на почеток од градинка го фатив ако не беше Норо. Ме акна од земја па си викам ако тоа беше корона што ќе се стискаме дома и ќе му забранувам на детево се.

@Mari* гинеколог од далеку замислив како прегледува со некој стап од оние “даљинско” те “уклучува” :D

@Biljarkata у состојба сум да следам теми само на која пишуваат пет до десет души. Нема шанси останати теми само задна страна.

https://www.doccheckshop.de/doctors-only/pandemie-vorsorge/11808/pharmact-cov-2-rapid-test
    едит:
    Овој бил за нас со поголема точност за “потоа” прележан. Видете за колку дена ви треба и така ќе го најдете за вас. Јас бев болна пред две до три недели.

Последна измена: 7 април 2020
    На gjoker4e, Ava.84, Lianna Anna и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Ццц не мислев на прегледот :D тоа од блиску беше :rofl:
    Мислев на пациентите растојание,онакви абштанд линии по под и столчиња само 5 во чекална

На gjoker4e, Ava.84, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Ова тестов валиден е до 42 дена од инфекција или после тоа нема антитела? Се надевам дека е првото и дека сме прележале и дека антителата траат, траат, траат... :D

@Biljarkata пишав тука и се исклучив. И после викам, абе леле не прочитав ништо у другата тема. Отварам и те прочитав. Ме сецна. :devil: Уште не сум ја отворила, ама тешко да издржам до вечер. :worried:

Сам на себе најголем непријател. :@

Иначе, онака, од страв и од паника, прележав корона 51783536 пати. По неколку пати на ден. :rofl:

На Chantal, Mari*, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Траат, траат, може не со три траат, ама траат одредено време.

И јас прележав кој знае колку пати, а кога донав дека првата комшивка е на домашно лекување од корона, одма ми ги снема сите психосоматски симптоми. И од кога ми проработе лаптопот, де :devil: компјутерџиски маки.

На 1209, Chantal, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Кај мојот матичен не морав пред една недела да носам маски.Немаше ни луѓе , др не носеше ниту маска ниту ракавици.

Денес на друг доктор.Сите со маски.Морав и на малата шал да и ставам.Сите носеа рачно изработени маски не медицински.Што се заштитивме и кој заштитивме само не знам:wasntme:

Нема тоа е фејк нус остануваме во карантин.Јасно кажала Енџи.

На Chantal, Mari* и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.977
    Штитат маските бе. Јас маска, ти маска, еве јас уште немам фатено корона.
    Кај и да е и СЗО ќе излезе со препорака носете си маски. Малку касно палат ама ќе тргнат, кај и да е

На Ava.84, Mari*, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.