Креативни глупости, а замисли што има во штитот или во на коњот ... копитито Не одете на плоштад плиз
Во село мое пред два дена отворија за сладолед. Колони, до улица, се редат и чекаат за топка сладолед. Пред пекарите ред се чека за парче торта. Полни се улиците народ се врвчи. Во супермаркет 1 на 10 со нараквици. 7000, епа 7000. Ваква недисциплина немам видено.
Абе каде ги гледаш бројките? Јас до сега немам видено 7000 + во Германија. Вчера беа 4939 во Германија. На worlodometer стои така. Не дека се малку, ама не ср ни 7000. Денес околу 1900. Ќе ажурираат до утре уште 100 пати. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/ Скролај надолу. Пишува по денови.
За предходните 24 часа се накај 5000 ново, од синоќа до денес на полноќ ќе видиме колку ќе се сега за сега се накај 2000. Инаку еве дечиња денес во маалово кај мм што да кажам алал да им е на безгрижноста на родителите, ги пуштиле во туѓ двор голи и боси.
Вчера беше 113 000 денес гледам 120 000 Гледам на вкупни, не на апдејтирани за денот. На дневни нови кажува неколку стотини или илјади, а наредниот ден во вкупните цифрата е променета за многу многу повеќе.
Абе и јас така гледам. Само јас последно кога видов беа околу 115.000. Касно ажурираат. Ама вкупната бројка ја ажурираат мислам веднаш со плусот од дневната. Еве да идеме со тие 113.00 шо си ги видела. 113.000 + 4939 е 117.939 И овие од денес, +1922 се 119,861. Дури и фалат. Си додале.
Вчера кога видов беше 113000, може претпладне беше, не знам, не се сеќавам. Сега отварам 120 000 мине. А толку недисциплина има тука, не ме чуди. Едит, над 121 000 е веќе.
Гледам....ама не менува фактот дека не мирува, дека секој ден по многу се заразуваат. Јас кадешто сум апсолутно непочитување има на сите мерки. Народ ама ич не се потресува. Се чудам како ќе почнеме на 19 со градинка(ако почнеме)
јас стварно се чудам за германија, најозбилно. Додека сите ние италија франција шпанија и т н сме блендирани вие како живеете плус со многу поголема бројка на зараза, стварно е чудно и не можам да најдам нзс за оваа ситуација, мислам дека само германија е вака..
И покрај сета лежерност пак се држи добро Германија, не знам во каков карантин е Франција ама бројките им се страшни.
Може на крај ќе излезат во право тие со теориите дека во Италија имало многу агресивна терапија, па затоа и многу смртни случаи. Не знам како ги лечат во Германија тие што се во болница, ако некој има инфо убаво би било да сподели за да ја откриеме тајната.
И турција исто. Имаат по скоро 5000 заразени а ја пијат и германија со смртност за дупло помалку. На пример на 5000 заразени 65 мртви