Не се станува алкохоличар така лесно да не се плашиш. Освен ако не потрае изолацијава десет години па да се преслушаме до кај сме
Дали некој има правено тест шо покажува дали си имал коронс без симптомоти или да си ја прележал мислејки дека е настинка или грип?
Германија 7ми ден по ред се намалува бројката! Кина очигледно не е втор бран. Од 108 падна на 89 па на 46.
Кој деле црвено вино да не ме скока за друго Бело, розе многу анемично ми е Истите контакт ограничувања ќе важат до 4 мај.Градинките и школите исто остануваат до 4 ти затворени.Тоа се предлозите треба само да бидат од Анџела прифатени Нема место на интензивна за напатените родители како нас
После донесениве предлози ќе почнам да се дрогирам, вино не би помогнало многу Мислам многу јасно дека мути ќе прифати само да не се пролонгира повеќе Значи започнува црвена фаза, полнам вишок телефони и таблети и давам на деца Реков никогаш нема да дадам ама од денес ќе си погазам збор
Сега пак слушнав дека границите уште 20 дена ќе има контроли.Малите продавнички од вторник можат да отворат, ама мора со маски внатре да се оди. Големите маркети како бутиците после 4 ти мај, фитнес студијата и фризерите после 4 ти ќе можат да отворат.Само зборуваат на вести како "веројатно", се чека потврда од мути .
Значи слично како кај нас,само вие сте некој ден плус со пролонгираните мерки,еее начи нашиот здравствен систем се покажа подобар,(мала шала) и Курц vs Мути @Mari* нема шанси без телефон, и онака комшиите се жалеа за децата кога сме на балкон биле многу гласни,па сега возат точочиња со мм цело попладне. Конечно заспаа деца да одморам и јас.
Јас се нервирам кога кажуваат нешто што уште не е потврдено. Ич не ме интересираат било какви предлози и као демек еј вака ќе биде еј така. Кога ќе знаат со сигурност нека кажат и крај. Вака само одвишок трошак , зборови, струја и слично.
@ma4e1311 јас не помислив за телефони до денес Ич не сакам на деца телефони да се даваат ама до 4ти мај само така ќе си ги зачувам нервите @gjoker4e па околу тие предлози ќе дискутираат Се кажува за полесно да го поднесиме конечниот удар Добро е да е до 4ти Мај Слушнав и полошо! Септември на пример? Е тоа не би можела да го поднесам Фри? Куде си сестро? Прави пауза со виното, ќе ти треба од ко ќе соопштат одлука
@Mari* Е баш тоа ме нервира што некој рекол до септември, а тоа ни Баба Ванѓа не може да го предвиди. Максимум што треба да ги продолжат мерките е две недели и така постепено во зависност од бројот и ширењето. Со тоа 'до септември' стресираат многу народ, а нема никаква логика. @Ava.84 Ти само го пренесе тоа што го рекол некој таму дали од погоре дали од погоре. Јас се нервирам што некој верува и паѓа во депресија на некои предлози кои од човек на човек се прави од мравка слон и испаѓа како готово да донеле одлука и ќе седиме дома до септември. Медиумите најмногу се надуваа од корона вирусот. Не се карам таква ми е тастатурата.
Јас ги пренесував вестите што ги кажуваат на секој час.Енџи има видео прес од 14ч и треба да одлучат што понатаму. Ама пак потврдија малите продавници , ауто хендлероте и којзнае кој и колку метри долги ќе отворат од понеделник. Треба само Енџи да излезе и истото да го прочита За Баерн спомнаа дека ќе отвори една недела покасно од сите други покраини.Останува да ја чуеме канцеларката
https://www.n-tv.de/politik/Bis-mindestens-3-Mai-bleiben-die-Schulen-zu-article21714328.html @Mari* ја прочитав одлуката и се симнав доле по една Т’га. Не можам повеќе денов ми е стрес цел. А ова германсково вино е како за студенти, а животот е толку краток за да пијам и лошо вино згора на се! И цртани зголемив денес не можам!
Мене ми рекоа во 18:45 ќе кажеле која е конечната одлука. И ја истиот линк Фри го објавив без да го прочитам па го избришав. Сега конечно е или стварно вечер ќе кажат? Дали знаете дали зема нешто некој родител што не е во можност да работи поради тоа што е затворена градинката? Ја немам ни подрум, а не пак вино.
И јас немам вино у подрум.А ова малово кога дојдовме во едека кај виното кидна да бега празна била касатаОстанав и јас без виноАма и не ни смеам да пијам утре сум на работа @gjoker4e eве линк: https://www.bmas.de/DE/Schwerpunkte/Informationen-Corona/entschaedigungsanspruch.html